Mikkel tas opp på A-laget

Ekte Oslo inntar Skeid

Annonse:

Mikkel Wennberg Lindbäck er Ekte Oslo, spilt i Skeid helt siden han var 4 år på Velkommen Til Fotball og bor noen avspark over banen. Nå har unggutten med åtte u-landskamper signert sin første A-lagskontrakt, og blir med det formelt del av Skeids A-stall.

Høy og god aktivitet

Mikkel er dermed første spiller fra 2007-kullet i A-troppen, noe vi som klubb er veldig stolte av. Mikkel har i tillegg spilt mye med G-2006, hvor han "tjuvstartet" på Velkommen Til Fotball ett år før tiden.

- Terje Hagen er en venn av familien og ene sønnen hans Andreas er en god venn. De to dro meg med på Velkommen Til Fotball sammen med 2006-kullet. Etter hvert ble jeg med over på 2007 i barnefotballen. Jeg har hatt det fantastisk fint i barnefotballen i Skeid, med flinke trenere som Terje, Jan Rune Simonsen og Jørgen Bjerke, sier Mikkel.

Mikkel.jpg
Mikkel i forbindelse med uttak i 2021

Som del av G2007 har det vært høy aktivitet både på Akademiet, med foreldrene og ikke minst lørdagsøktene. Det ryktes at mor og far Wennberg Lindbäck har sett lite av familiehytta på mange år, for Mikkel og lillebror Mattis har vært klar på at fotball er prioritet nummer 1 i helgene. For utenom alle fellesøkter har Mikkel sammen med en fast gjeng stort sett drevet egentrening på Nordre Åsen hver dag.

Men man blir aldri flink i fotball alene, og i lagsporten som det er trekker Mikkel særlig fram det sosiale og gode miljøet på G-2007 hvor mange av guttene fortsatt spiller fotball på junior 1 og 2. I anledning signering av A-kontrakt samlet vi på junior 2 noen av guttene som har spilt med Mikkel siden barnefotballen, og gutta er alle glade for at 2007-kullet nå inntar A-laget.

PXL_20240221_191450024.jpg
G-2007 er fortsatt et stort kull i Skeid

Målene er satt

I ungdomsfotballen har spesielt Kristian Kleppe betydd mye for Mikkel, hvor frostingen fulgte Mikkel fra G14 helt til Skeid 2. For sistnevnte lag står Mikkel med 4 kamper. A-lagsdebuten er også unnagjort, tilbake i 2022 i den noe spesielle bortekampen mot Stjørdals Blink før kvalik mot Arendal.

- Jeg har et mål om å spille mest mulig i år, og etablere meg ordentlig i voksenfotball. Jeg ønsker at vi kjemper i toppen, og målet er å jobbe så godt at vi rykker opp. Det har vært veldig bra opplegg så langt i vinter, så vi har alle muligheter, sier Mikkel.

DSC_0624.jpg
Vilde Rislaa har tro på godt år for Mikkel

Som unge spillere flest har Mikkel drømmer og ambisjoner for fotballen, og som svoren Arsenal-tilhenger vil han gjerne en dag få spille i Premier League. Det skal neppe stå på innsatsen.

- Mikkel er veldig målrettet og lærevillig. Han har gode basisferdigheter, godt overblikk og en god pasningsfot. Han passer i veldig mange roller på midtbanen, og løser oppgavene klokt. Han viser i vinter at han er på gang, og spesielt i landskampene mot jevnaldrende var han veldig god. Alt ligger til rette for en god sesong for Mikkel, forteller hovedtrener Vilde Rislaa om klubbens ferskeste A-spiller.

Vi gratulerer Mikkel og 2007-kullet! Vi gleder oss til sesongen og at enda flere blir kjent med midtbanespilleren. Avtalen er ut sesongen 2026.

Annonse: