Marcus Andersen klar for Skeid

Ny målvakt på vei inn porten

Annonse:

Marcus Ellingsen Andersen er klar for Skeid etter et godt opphold i hovedstaden som ble kronet med kamp mot Raufoss forrige fredag. Bodøværingen kommer i denne omgang fra Hødd, som han stod i mål for i vår seriepremiere i fjor på Nordre Åsen.

Tjuetoåringen er opprinnelig Grand Bodø-spiller, før han voktet Bodø/Glimts mål fra G16 til 3. divisjon. I sistnevnte liga har han 36 kamper for Glimts rekrutter. I 2021 var han utlån i Fløya hvor han fikk 23 kamper for Tromsøklubben. Allerede den gang kom han inn på våre lister som en keeper å se opp for, og vi er veldig glad for at han nå skal spille i rødt og blått i Oslo.

- Jeg gleder meg til å komme i gang med Skeid. Jeg hadde et fint treningsopphold der, og det er en flott spillergruppe hvor jeg har veldig stor på det sportslige opplegget som er presentert i klubben. Nå gjelder det å samle smultringer, jobbe godt på trening og komme bra i gang sammen med resten av laget, sier Marcus selv.

Keepertreneren er fornøyd

Vår mangeårige keepersheriff Robert "Rob" Legrand er godt fornøyd med å få inn Marcus i keeperteamet på Nordre Åsen, hvor han skal konkurrere med blant annet Isak Solberg om en plass i buret i sesongen som kommer. Sistnevnte er for øvrig tilbake i trening om ikke alt for lang tid etter vellykket operasjon i fjor høst. 

- Marcus er en veldig ambisiøs keeper, og har et skikkelig bra fotballhode. En god teknisk keeper, god med beina og er en solid skuddstopper. Han er også flink til å organisere laget. Han viste i forrige uke at han er en uredd keepertype, og en hyggelig gutt som vil bidra mye på laget. Dette har jeg veldig tro på, sier Rob selv.

Hovedtrener Vilde Rislaa er også godt fornøyd med at Marcus valgte oss.

- Marcus er en veldig fin type, som glei raskt inn i spillergruppa da han var hos oss i forrige uke. Han er en moden og reflektert keeper som har både matchvinneregenskaper og er god i andre spillfaser. Han og Isak blir en fin duo for oss i bra konkurranse, sier Vilde.

Helt ferdig med keeperkabalen er man ikke og det skal inn en tredje keeper i treningsgruppa.

- Vi har to lag å betjene med 2. og 3. divisjon, så optimalt ønsker vi tre keepere i A-troppen som suppleres på trening fra U20-laget. Så vi skal ha inn en tredje også, som nok er klart om ikke så lang tid, sier Rob videre.

Marcus slutter seg til laget fra mandag i neste uke, på en toårig avtale. Vi takker Hødd for godt samarbeid i forbindelse med overgangen.

Annonse: