Målshow i toppkampen

Sully Bojang startet målfesten med to scoringer, før Lunde, Diallo, Ness og Steiring fulgte etter. Vi vinner hele 6-1 mot Eidsvold Turn!

Annonse:

(Foto: Anders Vindegg)

Det kan tyde på at Skeid lar seg inspirere av tennisturneringen i Paris for tiden, først med damenes 6-2-seier mot ØHIL 2, før gutta fulgte opp med nye tennissifre i solsteiken lørdag.

Vårt forrige møte med Eidsvold Turn i vinterens Obos Supercup ble også svært målrikt. Vi vant til slutt 5-4, etter at eidsvollingene ledet både 1-0, 2-1, 3-1 og 4-3.

Bojang i fyr og flamme

I junivarmen på Nordre Åsen er det Skeid som starter kampen best. Kampens første mulighet er det Torje Naustdal som står for, med et skudd fra 20 meter som ender til side for mål.

Torje Naustdal testet skuddfoten tidlig.

Førsteomgangen videre er ganske jevnspilt, og Eidsvold Turn spiller seg helt inn i vår 16-meter ved flere anledninger, uten å klare å skape de helt store sjansene. Samtidig etterlater de seg et stort bakrom, som vi benytter oss godt av.

Etter 20 spilte minutter er det Sully Bojang som får mye rom ute på sin høyreving. Han prøver et innlegg mot Kalabatama, som stuper mot mål, men ikke treffer ballen. En stor sjanse som vi ikke setter! Heldigvis vinner Hassan Yusuf tilbake ballen, og Bojang får en ny mulighet. Denne gangen går han for skuddet selv, og sender ballen i garnet ved første stolpe!

Sully Bojang svevde høyt i dag.

Ti minutter senere er det Bojang som står frem igjen. Det starter med et Turn-angrep hvor de vil ha straffe etter en takling i feltet. Dommer er ikke med på den, og Skeid vinner ball og kan kontre. Ulrich Ness sender en nydelig crosser mot Bojang, som svarer med å avslutte på direkten fra minst 25 meter. Den er ikke keeper forberedt på, og ballen triller inn til 2-0!

Lufta går litt ut av Eidsvold Turn, og det er Skeid som produserer mest resten av omgangen, uten at det blir flere scoringer.

Hassan Yusuf gjorde en viktig gjenvinningsjobb før 1-0-målet.

Pynter på målforskjellen

Mange av spillerne begynner nok å kjenne på varmen i andreomgangen, men vi virker å håndtere det bedre enn Eidsvold Turn. Trener Vilde Rislaa gjør likevel tre bytter før timen er spilt, og tre par friske bein skal vise seg å komme til nytte.

Daniel Lunde viser seg frem bare minutter etter å ha blitt byttet inn. Det er Luca Høyland som byr på et presist innlegg mot Ness ved bakre stolpe. Ness stuper inn, men sender ballen i tverrligger. Da står Lunde klar og kan stange ballen i mål! Nok en gang kommer scoringen etter at Eidsvold har gitt oss mye rom.

Daniel Lunde er en viktig spiller på andrelaget, men kan også score for førstelaget.

Ousmane Diallo vil også være med på å forsvare innbytternes ære. Varmen har ikke tatt knekken på Skeid-gutta, som setter i gang nok en kontring. Den ender i et innlegg langs bakken fra Lunde mot Diallo, som sklir inn 4-0!

Ousmane Diallo fortsatte målfesten.

72 minutter er spilt når Ness drar seg inn fra venstrekanten, og akkurat kommer seg innenfor 16-meteren før han blir felt. Dommer peker på straffemerket, og Ness tar straffesparket selv. Keeper går riktig vei, men ballen er godt plassert helt nede i hjørnet og går i mål!

Ulrich Ness fikk straffe, og satte den like gjerne selv.

Seieren er sikret, men det er fortsatt muligheter for å pynte på målforskjellen. Mot slutten av kampen slår Keivan Ghaedamini en av sine gode cornere, og på bakre stolpe ruver Per-Magnus Steiring i lufta. Eidsvold Turn prøver febrilsk å få ballen unna, men Steiring setter vårt sjette for dagen.

Per-Magnus Steiring er sterk i lufta.

Vi ser ut til å også holde nullen bakover, men på overtid er Ghaedamini på etterskudd i egen 16-meter og lager et straffespark. Det resulterer i et trøstemål for de blåkledde, men likevel et overbevisende resultat for Skeid mot et av avdelingens topplag. Dermed klatrer vi over Kjelsås på målforskjell, og inntar tabelltopp!

I neste runde går turen til Gjøvik for å møte Gjøvik-Lyn. Avspark 15.00 førstkommende lørdag.

• Tilskuere: 394

• Mål: 1-0 Bojang (21'), 2-0 Bojang (34'), 3-0 Lunde (61'), 4-0 Diallo (64'), 5-0 Ness (str. 74'), 6-0 Steiring (85'), 6-1 Thorkildsen (str. 90')

• Skeids lag: Marcus Andersen - Keivan Ghaedamini, Fredrik Flo, Per-Magnus Steiring (K), Luca Høyland - Torje Naustdal, Hassan Yusuf, Mads Aaserud - Ulrich Ness, Sulayman Bojang, Kabamba Kalabatama.

• Innbyttere: Ousmane Diallo, Daniel Lunde, Bendik Rise, Emil Tjøstheim, Eduard Hjelde.

• Gule kort: Daniel Lunde, Keivan Ghaedamini + to Eidsvold-spillere.