Målrik treningskamp mot Frigg

Vi ligger under flere ganger, men snur til slutt treningskampen på Valle og vinner 6-4.

Annonse:

(Arkivfoto: Maxwell Effiom scorer to av målene mot Frigg)

Årets første motstander i vinterens oppkjøringskamper er Frigg, et lag som rykket ned fra PostNord-ligaen til nivå 4 etter fjorårets sesong, der de endte helt sist. 

Kampene mot Frigg pleier å være målrike, og denne kampen er intet unntak!

Skeid stiller med to ulike lag i begge omganger, og i første omgang er hele 5 prøvespillere på banen. Vi blir satt under press fra Frigg, som spiller god fotball i starten.

To raske 

Det er 10-12 kalde på Valle, og kampen starter med et annulert mål til oss etter fem minutter. Så kommer to raske mål til Frigg på kun seks minutter, og gutta må fram i skoa hvis dette ikke skal bli pinlig.

Ikke lenge etterpå får vi straffe etter hands i feltet, og prøvespiller Magnus Dahlby setter ballen i mål. Han spilte 18 kamper og scoret sju mål for Strømmen i fjor og kommer opprinnelig fra Strømsgodset, men var på lån til Grorud i 2020.

Så går det bare noen få minutter før Ulrich Ness finner Matarr Kah med en strøken pasning, og han utligner til 2-2. Men det glipper bakerst en gang til, og vi går til pause med Frigg-ledelse.

Scorer 4 i andre

På tross av en god start på andre omgang, og med et helt ny 11'er, øker Frigg ledelsen mot spillets gang. Når vi passerer timen hindres Matias Velldal i skuddøyeblikket, og Maxwell Effiom får sjansen fra 11-meteren. Han gjør ingen feil, og vi reduserer. 

Så viser Karl Omdahl seg fram, tråkler seg igjennom et svimmelt Frigg-forsvar og utligner til 4-4! Herfra og ut handler det kun om Skeid, og i tillegg til de to siste målene ved Noah Sveen og Effiom brenner vi også en straffe ved sistnevnte.

Gard oppsummerer

– Svak første omgang. Lite relasjoner, og mye rot. Langt bedre andre omgang. Da er vi på et akseptabelt nivå, sier trener Gard til redaksjonen.

– Vi får endel svar, vi får testet endel prøvespillere, og vi får trent i kampintensitet, og sånn sett er det jo først og fremst en god treningsøkt, avslutter Gard.

Neste treningskamp er mot Bærum i Sandvika onsdag 25.1 kl. 16:30. 

NB! Det er ikke en ordinær treningskamp, men det spilles 6x15 minutter og er en samarbeidende treningsøkt.

KAMPFAKTA

Skeid - Frigg 6-4 (2-3)

Valle kunstgress

21. januar 2023

Mål:
0-1 Frigg (8')
0-2 Frigg (14')
1-2 Magnus Dahlby (straffe 18')
2-2 Matarr Kah (24')
2-3 Frigg (32')
2-4 Frigg (56')
3-4 Maxwell Effiom (straffe 62')
4-4 Karl Omdahl (68')
5-4 Noah Sveen (81')
6-4 Maxwell Effiom (89')
 
Skeids lag 1. omgang:
Lars Kvarekvål - Peder Vogt (PS), Per-Magnus Steiring, Anders Johansen, Altin Ujkani (PS) - Matarr Kah, Florind Lokaj, Fredrik Vinje (PS), Ulrich Ness, Markus Ottesen (PS) - Magnus Dahlby (PS). PS=prøvespill
 
I 2. omgang spilte disse:
Kasper Ofstad - Ousmane Diallo, Noah Sveen, Fredrik Flo, David Hickson - Jakob Romsaas, Henning Andresen, Mads Aaserud, Karl Omdahl, Matias Velldal - Maxwell Effiom.
Annonse: