Poengløst på fotballens festdag

Vi hang godt med i 16. mai-kampen mot Fredrikstad, men klarte ikke å få ballen i mål. Et dødballsterkt hjemmelag sikret dermed 2-0 og alle poengene. Les om kampen og se høydepunkter her!

(Bildet er fra kampen i 2020 som endte 0-0. Foto: Anders Vindegg.)

Rammene rundt kampen var det ingenting å utsette på da Skeid og en busslast med Skeidokser tok turen til Fredrikstad stadion med over 8.000 tilskuere på plass.

På banen ble det nok en tøff Obosliga-kamp.

Gode fra start

I kampens første minutter er det Skeid som styrer i Fredrikstad. Etter bare tre minutter viser gutta vakkert spill som ender i et godt skudd fra Renå Olsen! Keeper får så vidt en hånd på ballen og får slått ut til hjørnespark.

Hjemmelaget fra plankebyen bruker imidlertid ikke lang tid på å spille seg inn i kampen, og kommer med et skremmeskudd på en heading etter corner like etterpå.

Dødball og hodestøt skulle vise seg å bli oppskriften til FFK denne kampen, og de benytter muligheten de får ved et frispark i kampens 14. minutt. En hvitkledd sniker seg bak samtlige Skeid-spillere og header inn 1-0 fra kloss hold.

Omgangen videre er jevnspilt, og vi er veldig nær utlikning når Johnny Buduson får ballen i bakrom ved halvtimen spilt. Buduson blir presset av både forsvarsspiller og keeper, og setter avslutningen utenfor.

Vertene får også et tverrliggertreff før pause, og for vår del viser Sully Bojang seg fram når han vinner ballen sterkt ved kortlinja og legger inn mot Ulrich Ness. Skuddet fra Ness får ikke retningen han ønsker, og blir greit å plukke for keeper.

Fotballens festdag er også 18-årsdagen til Jakob Romsaas, som gjorde en god kamp. Vi gratulerer med dagen!

Dødballstyrke

Etter pause fortsetter jakten på utlikning, men hjemmelaget fortsetter med sine giftige dødballer. 53 minutter er spilt når to FFK-spillere prøver seg på skudd etter et frispark, og lager en god dobbeltsjanse.

Buduson får en god mulighet når et innlegg fra Olsen havner rett på pannebrasken hans, men FFK-målvakten byr på en god redning! Buduson må dermed vente med å sprette champagnen for sitt 100. A-lagsmål for Skeid.

Nytt frispark til Fredrikstad med et kvarters tid igjen av kampen, og det blir igjen farlig for oss. De holder oppe trykket etter frisparket, og stanger til slutt inn 2-0.

Det skal vise seg å bli spikeren i kista, selv om vi kjemper heroisk til siste slutt.

Trener Gard Holme hadde følgende kommentar etter kampen:

– Begynner å bli lei av hederlige tap nå, men prestasjonene våre viser at det vil løsne for oss etterhvert! Idag er vi gode spillemessig i store deler av kampen, skaper flere gode angrep, men gir bort for mange dødballer, som jo FFK er gode på, Det straffet seg idag, sier han.

Begynner å bli lei av hederlige tap nå, men prestasjonene våre viser at det vil løsne for oss etterhvert!

— Gard Holme

– Førstekeeper Lars Kvarekvål har slitt litt med en vond skulder etter Mjøndalen kampen, så han har ikke fått trent skikkelig denne uka. Vi har to veldige gode keepere, så når Lars ikke er 100%, så tar Anders plassen hans rett og slett, avslutter Gard på spørsmålet om hvorfor Anders Gundersen voktet målet i dag.

Nå venter først cupkamp borte mot Oppsal førstkommende torsdag kl. 18:00 på Trasop, før det spilles to hjemmekamper på Nordre Åsen mandag 23. mai og torsdag 26. mai. Da kommer henholdsvis Stjørdals-Blink og Sandnes Ulf på besøk.

Fredrikstad - Skeid 2-0 (1-0)