Målløs hjemkomst på Nordre Åsen

Skeid spilte en god kamp tilbake på eget kunstgress, men resultatet ble 0-0 mot Fredrikstad.

Annonse:

(Forsidebilde: Henning Andresen går i duell så gummiknottene fyker. Foto: Anders Vindegg).

I høstsola på Nordre Åsen var det duket for et prestisjeoppgjør mellom de to avdelingslederne. Første- og andreplassen var allerede sikret, og det var derfor ingen avgjørende kamp for noen av lagene. Likevel ble det en kamp med høy temperatur og tøffe dueller, og to lag som tydelig ville vinne.

Johnny Buduson ble kåret til årets supporterspiller av Skeidoksene før kampstart.

Bortelaget går rett i strupen på oss fra start, og får et frispark i gunstig posisjon, omtrent 20 meter fra mål. Skuddet er godt, men Idar Lysgård får, med sola i fleisen, en hånd på ballen og slår den over mål.

Like etterpå sklir Lysgård med ballen i beina, og den snappes nesten opp av bortelaget. Hjemmepublikummet holder på å sette morgenkaffen i halsen, men kan puste lettet ut når ballen går ut over dødlinja.

Skeid-gutta viser at de også er med i kampen for fullt når Johnny Buduson tres gjennom av Øystein Vestvatn etter 12 spilte minutter. Buduson setter på turboen og forsøker seg på en lobb over FFK-målvakta. Han er derimot med på notene, og forhindrer 1-0-ledelse til hjemmelaget.

Johnny Buduson viser hvorfor han topper målscoringsstatistikken.

Videre i omgangen ser vi mange tøffe dueller, og spillet bølger litt fram og tilbake, uten de største målsjansene.

41 minutter er spilt når Buduson igjen er svært nær en scoring. Fra 16 meter skrur han ballen med høyrefoten, og treffer stolpen. Nærmere scoring er det vanskelig å komme!

Etter pausen spiller Skeid med sola i ryggen, og omgangen byr på noen gode målsjanser til begge lag. Daniel Braaten dribler seg fram til et skudd bare minutter inn i omgangen, men skyter dessverre utenfor mål.

Daniel Braaten har fortsatt mange triks i ermet.

I 63. spilleminutt er også Fredrikstad nær en scoring, etter et innlegg i etterkant av et hjørnespark. Det er trangt og småkaotisk i Skeid-boksen, men Lysgård fanger til slutt ballen i klypene.

Like etterpå snapper hjemmelaget ballen høyt i banen etter en feilpasning hos FFK. Matarr Kah kommer på løp, og får ballen rett foran bortelagets målvakt. Sisteskansen gjør en særdeles god redning, før han også redder returskuddet fra Adonai Kidane.

Scoringen vil seg altså ikke for noen av lagene, og kampen dabber ut uten noen flere store målsjanser. Det blir poengdeling i prestisjekampen, og Øystein Vestvatn kåres fortjent til Skeids beste spiller av Oksene.

Øystein Vestvatn kan innkassere en oksestek etter en god kamp.