Målkalas på Hamar

Det blir målkalas og hockeysifre på Hamar når Storhamar vinner hele 7-3 over Skeid.

(Forsiden: Målscorer Bjørnhild Wilhelmsen. Foto: Anders Vindegg)

Dessverre var det ikke Skeid som sto for de fleste målene. Det er allikevel mye positivt over spillet til Skeid. Nå lover laget flott fotball og mye å juble for i årets siste hjemmekamp, mot Ullensaker-Kisa søndag 29. oktober. «Vi trenger noen å feire seieren og sesongen med», sier visekaptein Andrine Nevstad.

Skeids damer møter Storhamar for fjerde gang dette året. Etter den forrige kampen på Hamar, får Storhamars hjemmebane mye oppmerksomhet fra Skeids spillere. «Banen er liten, kunstgresset er slitt og ballen triller ikke, ballen spretter rart» heter det fra spillerbussen på vei hjem til Oslo.

Kommer skeivt ut

Skeid, fullt bevisst på å ikke la seg vippe av pinnen av uvante baneforhold, kommer skeivt ut også i året siste møte med Storhamar. Hjemmelaget kjemper Skeid ut av stilen, og ubevisst begynner Skeid å spille Storhamars kick-and-run-fotball.

Etter 25 minutter løper Stohamars venstre ving, Ellida Nyberg opp en ball før den krysser dødlinja. Innlegget er knallhardt, og Skeids keeper Kanutte Fevang rekker ikke å fange den, men ballen stopper i tide ved bakerste stolpe der Ellinor Olsen lett kan sette inn det første av hennes tre mål i kampen.

Frispark på frispark

Samme spiller er sist på ballen etter en corner, og det står 2-0 til hjemmelaget før Skeid har fått noe eget spill. Skeids første store sjanse kommer med høyreback Selma Graarud, men avslutningen alene med keeper blir for svak. Neste gang Graarud kommer i duell med Storhamars keeper blir det en retur, og den løfter Bjørnhild Wilhelmsen elegant i mål.

Skeid øyner sjansen, men var vel egentlig ikke helt ferdig med feiringen før Storhamar øker ledelsen til 3-1, som også er stillingen etter første omgang. En omgang hvor det florerte med frispark i begge retninger, og hvor Skeid kan takke midtstoppere og keeper, samt en meget alert og god ung linjedommer for at resultatet ikke var enda verre.

Elendigheten for Skeid fortsatte i andre omgang. Før tilskuerne hadde fått tømt kaffekoppen står det 4-1. Nok en gang signert Ellinor Olsen.

Plutselig sceneskifte

Men så viser Skeid at de hadde brukt pausepraten til noe positivt.. Skeid spiller flott fotball, og nå triller ballen Skeids vei i noen minutter. Anna Balstad Vågen sender en silkepasning til Stine Rød, som avslutter nydelig i mål. Etter en time får Skeid corner, den header Juni Steen via bakken og i mål, og plutselig står det 4-3. Det er kamp igjen.

En mislykket avklaring 20 meter fra Skeidmålet blir til nok et vendepunkt. Storhamar øker til 5-3.

I sluttminuttene går vådeskudd fra Storhamars kaptein stolpe inn, før dommeren blåser straffespark til hjemmelaget. Den setter Olsen i mål, til sitt fjerde for dagen, og til lagets sjuende og siste mål mot Skeid.

Opp i duellstyrke

– Vi må opp i duellstyrke. Spesielt i første omgang tapte vi sikkert 70% av alle dueller. I andre omgang sitter spillet bedre, men den svake første omgangen ødelegger for oss, sier kaptein Anna Balstad Vågen rett etter kampslutt.

Hun får støtte av trener Tommy Johnsen som også peker på at nivået er høyere enn i vårsesongen, og at laget må heve seg for å ta neste steg mot toppen. Han ber laget ta vare på det beste i denne kampen, ikke minst tre flotte mål mot en vrien motstander.

Vil feire sammen med publikum

– Til siste hjemmekamp håper jeg på å få trøkk på tribunen. Vi er et lag som nå begynner å spille et morsomt spill. Spiller vi som vi kan, skal det bli liv på Nordre Åsen. Vi trenger oppbakking, og vi elsker å spille når det er liv på tribunen. Dessuten trenger vi noen å feire med etter kampen, sier visekaptein Andrine Nevstad.

Storhamar - Skeid 7-3 (3-1)
OBOSbana
22. oktober 2023

Mål:
25. min: 1-0 Ellinor Olsen
39. min: 2-0 Olsen
42. min: 2-1 Bjørnhild Wilhelmsen
42. min: 3-1 Ellida Nyberg
46. min: 4-1 Olsen
54. min: 4-2 Stine Rød
61. min: 4-3 Juni Steen
68. min: 5-3 Keren Kapinga
85. min: 6-3 Synne Rønningen
89. min: 7-3 Olsen

Skeids lag:
Kanutte Elsa Fevang - Selma Graarud, Juni Steen, Andrine Nevstad, Maja Mo Hjelseth - Anna Balstad Vågen, Bjørnhild Wilhelmsen, Sunniva Bunde, Lotte Anker Berre - Dina Ødegaard Aas, Frida Løvlie Bråttum

Innbyttere:
46.min: Stine Rød og Helene Marjavara Inselseth. 60.min: Isabella Adamaj og Hanna Bjerck Ruud

Tekst: Anders Høilund