Målfest og tre poeng

Hat trick, tre straffespark, fem gule kort og tilslutt Skeid-seier 5-4. Publikum fikk virkelig valuta for pengene på Nordre Åsen lørdag ettermiddag!

Forsidefoto: Tremålsscorer Kabamba Kalabatama og kaptein Per-Magnus Steiring var fornøyde etter kampen.

Det er nydelig spillevær med sol og vindstille når lagene entrer banen denne lørdagen. Skeid er sugne på å endelig ta en trepoenger i OBOS Supercup (ja vi har en fra før, men den kom på walk over mot Ull/Kisa), og er det førende laget de første minuttene.

Se alle målene nederst i artikkelen!

Men etter seksten minutter smeller det plutselig fra gjestene. Et langskudd treffer krysset og går i nettet. Vi rister av oss den dårlige starten og får straffe når Leon Dahlstrøm blir felt like etterpå. Kabamba Kalabatama setter straffa nede i hjørnet og vi er like langt.

Eidsvold Turn er i det effektive hjørnet denne dagen, og putter to til før pause, dermed har Vildes gutter en svært vanskelig jobb med å snu dette i andre omgang.

Leon Dahlstrøm fyrer, men skuddet går utenfor.

Vi gjør et par bytter i pausen, og Bendik Rise og Leon Dahlstrøm erstattes av Ulrich Ness og Mikkel Lindbäck. Det går noen få minutter etter at dommer blåser i gang siste økt før Sulayman (Sully) Bojang raider opp langs høyrekanten og legger inn foran mål. Der er Kalabatama og sklir inn reduseringen.

Rett før timen passeres blir innbytter Ness klippet ned i feltet, og Kalabatama setter inn sin andre straffe for dagen. 3-3 og vi er like langt på Nordre Åsen!

Noen minutter etterpå er vi veldig nære i å ta ledelsen, men skuddet fra Mikkel Lindbäck reddes. Skeidoksene øyner endelig en seier, men dette håpet får en knekk når Eidsvold Turn nok en gang tar ledelsen på et langskudd.

Skeidgutta gir imidlertid ikke opp, og Vilde bytter fem spiller like etter ledermålet. Vi fortsetter å trykke på, og utligner til 4-4 når Ulrich Ness spaserer inn ballen etter at Kalabatama header i stolpen.

Kalabatama får en stor sjanse her, men bommer denne gangen.

Målfesten er ikke over, og når det gjenstår 6 minutter får vi vår 3. straffe på en hands i feltet. Kaptein Per-Magnus Steiring synes vel at Kalabatama har scoret nok og tar straffa selv. Den går inn og vi tar alle poengene i denne elleville 4. rundekampen i Supercupen!

– Vi tar årets første seier i OBOS Supercup, og det er selvsagt deilig med årets første sa-sa-sa etter kampslutt. Vi er svært fornøyd med alle sjansene vi skaper, og ikke minst at vi scorer 5 mål, sier trener Vilde Rislaa etter det elleville oppgjøret.

Deilig med årets første sa-sa-sa!

— Trener Vilde Rislaa

– Vi jobber målrettet mot å bli bedre i alle fasene av spillet og vi tar store steg på de tingene vi har jobbet med på trening den siste uken, samtidig som vi har en stor jobb foran oss for å unngå å slippe inn mål. Vi står i en god prosess og er allerede klare for ny trening igjen mandag, avslutter Vilde.

Nå følger en treningskamp mot Tromsdalen på Nordre Åsen fredag 23. februar kl. 14:30, før supercupen fortsetter mot Lørenskog onsdag 28. februar.

Skeids lag fra start:
Eskil Vestbø (keeper), Per-Magnus Steiring, Bendik Rise, Fredrik Flo, Luca Høyland, Ousmane Diallo, Kabamba Kalabatama, Sully Bojang, Torje Naustdal, Hassan Yusuf, Leon Dahlstrøm.