Luca Høyland blir A-spiller

Begynte på Velkommen Til Fotball i 2012

Annonse:

I høst har Luca Høyland trent med A-laget, og gjort sine saker så bra at unggutten har fått profesjonell kontrakt og blir del av A-stallen i Skeid. Luca er født i 2006, 17 år og har spilt i Skeid hele sitt liv. Med bosted på Grefsen har han gått på Disen skole, før det ble skoleplass på WANG Ung og nå WANG Toppidrett.

- Det er kult. Jeg føler jeg har jobbet bra dette året, og tatt store steg. Det blir veldig gøy å bli del av A-laget, det har vært målet mitt hele livet. Jeg vil gjerne dra fram Kristian Kleppe som har vært treneren min siden jeg var 14 år, som har vært viktig for meg. I år har Vilde på juniorlaget hjulpet meg veldig med å ta store steg. Det har vært flott å vokse opp i Skeid, sier Luca selv. 

38122144_10155471689171746_3541836839251869696_n.jpg
Luca i aksjon for noen år tilbake for G2006

Startet på junior i januar

I januar ble Luca tatt opp i juniorlaget, og har gjort det godt som midtstopper på laget som vant interkrets B i år. Totalt ble det 15 kamper for junior, og det gode spillet på juniorlaget ga også etter hvert muligheter for Skeid 2 i 3. divisjon. Der har Luca spilt 10 kamper gjennom året. Målrettet treningsinnsats, godt spill og gode ferdigheter gjør at han nå blir del av A-laget.

- Luca har en unik læringsevne, han forstår og tar til seg fort. Hver minste detalj som skal til for å bli bedre nøler ikke Luca med å løse. Denne muligheten er vel fortjent, og vi gleder oss til å følge han på A-laget framover, sier juniortrener Vilde Rislaa.

Gode prestasjoner i 3.divisjon

På andrelaget har Luca fått ti kamper i år, og har vært viktig bidragsyter for å bevare plassen på dette nivået.

- Luca har vært langt framme i fotball hele veien. Han var aldri den klart beste, litt ut og inn av kretslaget men alltid stått på og jobbet hardt. Om han ikke ble tatt ut på tiltak jobbet han enda hardere, og når han ble tatt ut kom han tilbake ydmyk med mye læring. Jeg er ikke så overrasket over at Luca tar steget, han har alltid klart de neste stegene i fotball. Luca har utpreget gode holdninger, gode ferdigheter og en veldig fin gutt å ha jobbet med i mange år. Han er et godt forbilde for de som er i ungdomsavdelingen til Skeid, sier Kristian Kleppe som trente Luca i flere år.

Spås viktig rolle

Luca tegner en avtale til sommeren 2026, og ses på som en viktig spiller framover. Når man først rykker ned fra et nivå åpner det muligheter for andre, og den muligheten kan Luca og andre unggutter i Skeid nå gripe fatt i.

38036772_10155471688521746_5443805218716254208_n.jpg
Luca som kaptein på Norway Cup for G2006

- Da vi rykket ned i 2019 hadde vi kun én spiller på aldersbestemt landslag. Siden den gang er det gjort et godt stykke arbeid i Skeid av mange flinke trenere og utøvere, og vi har langt flere som er på aldersbestemte landslag eller er i loopen rundt uttak. Det gir oss en veldig god mulighet til å bygge en tropp rundt et antall etablerte seniorer og spennende unggutter som Luca. Det kommer nok til å bli moro å følge Skeid framover, også er det jo litt ekstra gøy at spillere som har vært her fra Velkommen Til Fotball kommer opp og får seniorkamper i egen klubb, sier Skeids daglige leder Daniel Holmeide Strand. 

Annonse: