La Bamba

Angriper klar

Annonse:

Vi ønsker Kabamba Tumba Kalabatama, Bamba blant venner, hjertelig velkommen til Skeid! Angriperen med fortid i Bjørnevatn, Moss, Kvik Halden og Ullensaker Kisa er omsider klar for oss, og er et etterlengtet tilskudd til Skeids A-stall.

Fra nordlige strøk

Tjuetoåringen er opprinnelig fra Zambia, men kom i ung alder til Bjørnevatn i Sør-Varanger. Der spilte han fra aldersbestemte klasser til A-laget i 4. divisjon, før ferden gikk sørover til Moss i 2022. For Moss ble det 21 kamper den sesongen og 6 scoringer på laget som rykket opp til OBOS-ligaen. Året etter var han hos vår forrige hovedtrener Arne Erlandsen i Kvik Halden på vårsesongen og hos vår nye medtrener Mats Kaland i Ull/Kisa på høsten.

- Bamba tilfører oss en voldsom kraft, fart og x-faktor som gir laget mye vi trenger. Det skjer alltid noe rundt Bamba, og den entusiasmen han spille med smitter til de andre. Det er selvfølgelig litt å jobbe med, men han er veldig gira på å utvikle seg og bli bedre, sier hovedtrener Vilde Rislaa.

På hans to kamper for oss mot Kongsvinger og Eidsvold Turn viste Bamba prov på hva vi får i laget, og i siste kamp ble han avgjørende med sine tre scoringer.

- Jeg gleder meg til å komme i gang med nytt lag og nye lagkamerater. Det var en fin gjeng her de to ukene jeg var med i februar, og det blir veldig gøy å bli del av denne gjengen sier Bamba selv.

At han er velkommen i gruppa er det ingen tvil om, for prestasjonen hans mot særlig Eidsvold Turn imponerte spillerne stort. Både supportere og spillere har etterlyst "når kommer'n".

- Gutta sier selv at det er veldig moro å spille med Bamba, det skjer alltid noe og han skaper mye plass for andre. Så de har stadig spurt hvor han blir av, så veldig fint at han er på plass fra i dag. Med tre mål er han jo toppscoreren vår i OBOS Supercup, og da passer det fint at han er klar for troppen mot Arendal på lørdag, sier daglig leder Daniel Holmeide Strand.

Avtalen er ut sesongen 2024.

Lykke til og velkommen igjen Bamba!

Annonse: