Kvalik-stopp mot Asker

Sesongens siste kamp ble høydramatisk. Stillingen stod 1-1 etter 120 spilte minutter, før Asker trakk det lengste strået i straffekonk. Se høydepunkter nederst i saken!

(Foto: Anders Vindegg.)

Kampen starter i lik ånd som forrige oppgjør, med to lag som føler litt på hverandre, før bortelaget får et tidlig mål. Denne gangen er det Asker som er gjester på Nordre Åsen, og som står for målet. De kommer med et godt angrep, dribler målvakt Lysgård og tar ledelsen i kampen etter bare 6 minutter.

Øystein Vestvatn og co. får en tøff start på kampen.

Det er Asker som styrer omgangen videre, mens vi blir litt for upresise i pasningsspillet, og sliter med å forutse Asker sitt neste trekk.

Med unntak av et skudd som triller gjennom hele Asker-forsvaret og rett utenfor mål etter 19 minutter for Skeid, er det Asker som har de største målsjansene. Det blir en travel dag på jobben for Skeids forsvar og målvakt.

Andreomgangen blir mye bedre for hjemmelagets del, med mer nøyaktighet og futt i beina. Skeid kommer til flere gode muligheter, blant annet et skudd fra Felix Anthonessen som går over mål.

Daniel Braaten holder Skeid inne i kampen når han setter utligningen.

66 minutter er spilt når Daniel Braaten sender hele Nordre Åsen til himmels! Etter fine kombinasjoner med Henning Andresen og Simen Hestnes setter Braaten ballen sikkert i mål. Lystavla viser 1-1 og kampen er igjen vidåpen.

Den siste halvtimen av ordinær tid er det Skeid som er i føringen. Vi er en konstant fare på Asker sin banehalvdel og spiller oss til flere store målsjanser, men klarer ikke å få utteling for sjansene. Ekstraomganger må til for å avgjøre kampen.

Ekstraomganger

Ekstraomgangene blir småkaotiske fra begge lag, men vi noterer minst én stor sjanse for hvert lag. Asker får skutt fra omtrent 20 meter bare minutter inn i første ekstraomgang, og bare en klasseredning fra Lysgård hindrer scoring.

Toppscorer Johnny Buduson får ikke ballen mellom stengene mot Asker.

Like etterpå får Skeid en god kontringsmulighet, hvor ballen til slutt ender opp hos alltid målfarlige Johnny Buduson. Denne gangen får han ikke presset skuddet lavt nok, og skyter over mål.

Hjemmelaget er også nær scoring på tampen av første omgang, hvor det blir småkaotisk foran målet til Asker i etterkant av et hjørnespark. Skuddet treffer ikke mål, og ingen av lagene klarer å punktere kampen i ekstraomgangene.

Straffesparkkonkurranse

Kampen må avgjøres med straffekonk. Johnny Buduson scorer den første for Skeid, før Shadi Ali er uheldig og skyter stang ut. Daniel Braaten og Simen Hestnes scorer, og Asker scorer på alle sine straffer. Fredrik Berglie skyter over mål på Skeid sin femte straffe.

Vi gratulerer Asker med seieren, og ønsker dem lykke til i videre kvalik-spill.

Takk til Skeid-gutta for en spennende og underholdende kamp, og gratulerer med en svært god sesong! Nå er det på tide med en velfortjent juleferie, før det braker løs igjen med mer herlig fotball i PostNord-ligaen. Vi gleder oss!