Tap for Kongsvinger

Lagene hadde hver sin omgang, men det var bare Kongsvinger som klarte å score i treningskampen i LSK-hallen fredag kveld, dermed vant de 2-0.

Arkivfoto: Anders Vindegg

Etter tre, strake seire møter Skeid-gutta er stor utfordring i Kongsvinger, som spiller 2020-sesongen i divisjonen over. Kampen starter med en fryktelig feilpasning, som holder på å gi KIL ledelsen. Deretter følger tyve, gode minutter, hvor vi skaper flere sjanser som burde gitt uttelling. Men verken Sander Birkeland eller Taofeek Ismaheel makter å frembringe nettsus.

Laget står høyt i banen og presser KIL, men det blir for upresist når støtet skal settes inn. De siste 25 minuttene av omgang kommer KIL mer med, uten å skape de store farlighetene. Skeid-forsvaret har vært flinke til å stresse motstanderne på egen banehalvdel, og har sluppet til få sjanser.

Etter pause skaper KIL to sjanser på kort tid, og gir et varsel om hva som skal komme. Skeid får imidlertid en stor sjanse, når Johnny Buduson spilles igjennom, men han får skylde skostørrelsen for at han ikke får tak i ballen.

Henning får en stor sjanse, men skyter over. (Skjermdump Glåmdalen)

Så tar KIL ledelsen på nydelig vis. Keeper trikser bort en Skeid-spiller, og setter i gang et angrep som ender med en presis pasning over forsvaret. Den tas på volley, og suser i nettet bak en sjanseløs Idar Lysgård.

Buduson får så en ny mulighet, men får ikke avsluttet mellom to midtstoppere. Deretter er det Adem Guven som prøver seg for Kongsvinger, men den første snapper Lysgård og den andre setter han over fra to meters hold!

Henning T. Andresen får så sin sjanse til å score, men skuddet går langt over. Kvarteret før slutt kan Skeid få til en god overgang, men ballen havner hos KIL, som fosser fremover. Ballen spilles igjennom forsvaret, og Lysgård kan ikke avverge nok en scoring.

Like etter er det nesten 3-0, men vi slipper med skrekken. Kampen ebber ut uten de store sjansene, og Kongsvinger vinner kampen 2-0.

Høyt tempo i kampen, med to lag som presser høyt i en åpen kamp

— Gard Holme

Gard Holme ga følgende kommentar etter kampen:

– De første 60 minuttene er vi godt med! Gode i forsvar, presset er bra og de skaper lite på oss. Men vi skaper litt for lite selv til at vi kan være helt fornøyd. Siste 30 er de klart best. Da blir vi nok litt slitne. Høyt tempo i kampen, med to lag som presser høyt i en åpen kamp.

– Det er kraftkrevende, og vi har litt igjen før vi er helt på Obos-liganivå fysisk. Vi får ta med oss at vi er ganske nærme å ikke tape for et godt Kongsvinger-lag. Også er vi et stykke unna å kunne vinne en slik kamp, så vi må bare jobbe på videre, avslutter hovedtrener Holme.

Neste treningskamp er mot Grorud i LSK-hallen fredag 13.3 kl. 18:00.