Ayoub Aleesami både scoret og ble utvist mot Ålesund. (Foto: Anders Vindegg)

Knallhardt straffet på Sunnmøre

Sju minutter i første omgang der ballene føyk rundt ørene på keeper Idar Lysgård gjorde at det ble et tøft møte med opprykksfavoritt Ålesund på bortebane for Skeid.

De første 15 minuttene ser det lyst ut for Skeid på Color Line stadion. Skeid presser Ålesund til å gjøre flere stygge balltap på egen halvdel og både David Tavakoli og Johnny Buduson har gode muligheter uten at det ender i tellende resultat. 

Men så, mot spillets gang, er det hjemmelaget som tar ledelsen etter 17 minutter ved islendingen Aron Thrandarson. Og med den scoringen starter også noen forferdelige Skeid-minutter på Sunnmøre.

For bare fire minutter seinere dobler de oransjekledde ved Daniel Gretarsson, før Holmbert Fridjonsson så øker til 3-0 etter 24 spilte minutter. Tre islendinger og tre baklengs på sju minutter.

Mot slutten av omgangen kommer Skeid mer med igjen og fem minutter før lagene går til pause header stopper Ayoub Aleesami inn en redusering til 3-1.

Å hente inn to mål på én omgang er ingen umulig oppgave, men allerede ti minutter ut i andre omgang gjør Ålesund veien betydelig lenger når hjemmelaget legger på til 4-1 ved Ståle Sæthre.

Utover i omgangen har AaFK ballen mest, men Skeid er fult på høyde. Etter 71 minutter kommer en ny redusering når Tavakoli får ballen på 18 meter og på nydelig vis limer ballen nede ved stolperota til 4-2.

Skeid prøver, men flere scoringer blir det ikke. Det vi derimot får er en utvisning på Ayoub Aleesami, som er uheldig og pådrar seg to gule kort og får marsjordre rett før slutt. Dermed er det Ålesunds islandimporter som blir tungen på vektskålen. Tre baklengs på sju små minutter i første omgang blir avgjørende for at Skeid påføres sesongen første tap i OBOS-ligaen.

Neste mulighet til poeng er hjemmeoppgjøret mot Tromsdalen søndag 28. april med avspark klokka 18.00.

Se hele Skeids kampprogram her

Kampfakta

Ålesunds FK – Skeid 4-2 (3-1)
Color Line stadion, Ålesund
4020 tilskuere

1-0 Aron Thrandarson (17’)
2-0 Daniel Gretarsson (21’)
3-0 Holmbert Fridjonsson (24’)
3-1 Ayoub Aleesami (40’)
4-1 Ståle Sæthre (56’)
4-2 David Tavakoli (71’)

Skeids lag (4-3-3): Idar Lysgård - Tom Skogsrud, Kim Skogsrud, Ayoub Aleesami, Stian Pettersen - Henning Andresen, Moa Mahnin, Hassan Yusuf - Mesut Can, David Tavakoli, Johnny Buduson.

Bytter:
Ahmed El Amrani for Buduson (67’)
Johannes Nunez for Andresen (67’)
Mustafa Hassan for Can (80’)

Gule kort, Skeid: Johnnes Nunez, Ayoub Aleesami
Røde kort, Skeid: Ayoub Aleesami (to gule)

Annonse fra Obos-ligaen: