Kjell Wangen er død

Wangen sovnet stille inn på Manglerudhjemmet 16. mai, 77 år gammel, etter et kort sykeleie. Kjell Wangen spilte venstreback på Skeids storlag på 60-tallet. Wangen står bakerst til høyre på bildet, som er tatt under cupfinalen mot Frigg i 1965.

Forsidefoto: Skeid slo Frigg i cupfinalen i 1965, etter tre finalekamper! NTB-Scanpix

Kjell Wangen spilte venstreback på Skeid i de glade 60-årene, og fikk faktisk med seg to NM og ett seriemesterskap. Det var spesielt stort på 1960-tallet, da den gangens storlag FFK herjet som verst. Kjell spilte sammen med storheter som Kjell Kaspersen, Pål Sætrang, Finn Thorsen og Frank Olafsen for å nevne noen.

Laget mot FFK i 1963. Wangen nr. 3 fra venstre bak.
Laget mot FFK i 1963. Wangen nr. 3 fra venstre bak.

Kjell var spesielt stolt over å ha vært med på å nedkjempe FFK 2-1 etter ekstraomganger i cupfinalen i oktober 1963, med over 31.000 tilskuere på tribunene.

Helge Lindrup,
(kollega i Norsk Tollerforbund og tidligere Skeid-medlem):

– Vi i NT har i svært mange år hatt utrolig stor nytte av Kjells lojalitet og oppofrende innsats for Norsk Tollerforbund. Det var alltid en blid, imøtekommende, og ikke minst en engasjert Kjell som møtte oss på forbundskontoret på morgenen med kaffen klar, sittende i den blå «stresslessen».

Han startet i Tolletaten allerede da han var 16 år, og avsluttet sin karriere ved Oslo- og Akershus Tollregion i mars 2007, etter nærmere 49 år i etaten. Han fikk utmerkelsen Norsk Tollerforbunds æresmedlem.

Kjell Wangen (1942-2019)
Kjell Wangen (1942-2019)

De fleste av sine 49 år i etaten tilbrakte han ved tollkassereravdelingen i Oslo, men han var også en periode tollkasserer ved Fornebu.

– Imidlertid er det som engasjert tillitsvalgt i Norsk Tollerforbund vi vil minne han. Da Kjell forlot vervet som kasserer i Norsk Tollerforbund på Landsmøtet i 2003, var det etter 18 år med ansvaret for regnskapene til Norsk Tollerforbund. Dette var en av flere grunner til at Kjell ble valgt til æresmedlem ved dette Landsmøtet på Geilo, skriver Helge Lindrup i en epost til redaksjonen.

Kjell Wangen var også styremedlem i Fotballmuseets venner, som ledes av tidligere fotballpresident Per Omdahl. –  Jeg var en kort periode i Skeid-stallen med Kjell og og husker ham som en fantastisk spiller, en positiv og blid gutt, sier Omdahl til skeid.no. – En hedersmann på alle måter. Han var en skikkelig kar, blid, engasjert og omtenksom, og en god familiefar. Jeg har bare gode ord å si om Kjell, avslutter Per Omdahl. 

Frank Olafsen om Kjell Wangen

– Kjell var venstrebeint og fast venstreback. Han var hurtig, og ikke minst en meget godt tackler, der la han aldri noe imellom! Jeg husker en kamp på Bislet mot Lyn, da kledde han helt av Lyns raske ving Axel Berg, som da var landslagsaktuell.

Sett en mann på Wangen, han er jo livsfarlig!

— Kjell Kaspersen

På Skeid-laget på 60-tallet kunne det komme en del sterke replikker og kommentarer – og Wangen var offer for en god del av dem, husker Frank.

Men han tok all garderobefleip med et veldig godt humør – og fleip var det mye av! Grunnen var at ble en del uheldige sjølmål fra hans fot, for det er kanskje ingen som har scoret så mye på Skeid som ham!

Jubel etter seier 2-1 over FFK i cupfinalen i 1963 (Wangen til høyre).
Jubel etter seier 2-1 over FFK i cupfinalen i 1963 (Wangen til høyre).

– Jeg husker spesielt en kamp mot Fredrikstad, da de fikk corner. Keeper Kjell Kaspersen organiserte som vanlig forsvaret, og passet på at alle fant sin mann å dekke opp. Men da han så at Kjell Wangen sto alene ved stolpen, ropte han: «Sett en mann på Wangen, han er jo livsfarlig!»

Den historien ble gjenfortalt gjennom åra mange ganger, og Kjell Wangen lo like godt hver gang. Det er det jeg kanskje vil minnes ham best for. Han var rett og slett en herlig mann og kamerat, avslutter Frank Olafsen.

 

Bisettelsen finner sted på Østre gravlunds store kapell i Oslo, mandag 27. mai kl 11.30.

 

Annonse fra Obos-ligaen: