Kanutte historisk mot Storhamar

15 år unge Kanutte Elsa Fevang har stått i mål i noen kamper på Skeid 2. Mot Storhamar satte trener Tommy Johnsen tenåringen i mål, og hun beviste at det var et godt valg. Kampen endte 1-1.

Annonse:

(Forsiden: Yngste keeper på A-lagsnivå i Skeid. Kanutte Elsa Fevang (15) ble historisk. Foto: Anders Høilund)

Skeid spiller 1-1 mot Storhamar i sluttspillet i kvinnenes 3.div. Skeid dominerer fullstendig første omgang, men kommer ikke til mange sjansene mot et lavtliggende Storhamar. Begge oppgjørene mot Storhamar i grunnserien ender med tap, men nå virker styrkeforholdet til å være i Skeids favør. 

Etter bare fire minutter i andre omgang skårer Stine Rød for Skeid. Andrine Nevstad spiller ut på høyrekanen hvor Selma Graarud har kommet opp fra sin backplass. Graarud bruker hurtigheten sin, og Stine Rød får en tåspiss på ballen før keeper er på den. Det blir ingen nettsuser, men det blir mål, og 1-0 til Skeid. 

Skåringen vekker gjestene fra Hamar. Fra å ligge godt tilbake, og å la Skeid ha initiativ og ball, kommer Storhamar nå fram på banen. Skeidforsvaret bommer i et forsøk på å spille seg ut, og Storhamar kan utligne til 1-1. 

Yngste keeper 

Bakerste skanse for Skeid i denne kampen er femten år gamle Kanutte Elsa Fevang. Et helt eget produkt, som har spilt i Skeid siden hun kom på "Velkommen til fotball". 

Det at hun er en skikkelig tøffing i dueller, og at hun likte å stå i mål, gjorde at hun valgte keeperplassen. Keepertrening har hun fått på veien, både på J15-laget, og gjennom felles keepertreninger hvor også guttekeeperne har vært med. 

– Det var kipt å slippe inn det målet, men ellers synes jeg det gikk ganske bra, sier hun etter kampen, men sannheten er at Kanutte i buret står en meget god kamp. Hun beviser at hun er god på strek, og at hun har rekkevidde på høye innlegg. 

– Spillerne løper fortere, spillet går raskere, og tempoet er høyere enn det jeg er vant til fra jenter 15-laget. Jeg begynner å bli kjent med de jeg spiller med, og synes det går bedre for hver trening, sier Fevang videre. 

En kjapp rundspørring hos skeidfolk som husker godt, og som har historiekunnskapene i orden, sier at Kanutte Elsa Fevang er den yngste som noen gang har stått i mål på et A-lag hos Skeid. Det være seg herrer eller damer. Yngst på herresiden er trolig Per Egil Nygård som var 17 år da han debuterte på A-laget. 

Skeid tok ledelsen 

Etter utligningen fulgte en periode hvor Storhamar ypper seg. Skeid sliter med å få ballen gjennom midtbanen, og får ikke brukt sidebackene som i første omgang. Skeid overtar igjen mot slutten, og leverer gode siste 15. minutter. 

Leah van der Weel, Stine Rød og Frida Bråttum får alle gode målsjanser på slutten, men millimeterne er ikke på Skeid sin side. Godt forsvarsspill fra gjestene, og en linjedommer som i hvert fall er ivrig i tjenesten hindrer Skeid i å sette inn vinnermålet. 

Et steg i riktig retning 

– Det er deilig å se at vi får satt spillet vårt igjen, etter to kamper hvor det ikke har gått så bra. Dette var ett steg i riktig retning, sier kaptein Anna Balstad Vågen etter kampen. Balstad Vågen har slitt med både sykdom og skader, og dette var den første hele kampen for henne i høst. 

Det er mange skeidspillere som fortjener ros etter denne kampen. Elegante Juni Steen jobber hardt hele kampen fra sin venstre back-posisjon, og kommer til en god scoringsmulighet etter en corner.

På topp jobber van der Weel og Rød på alle baller, og bakerst samler unge Sunniva Persson Bunde opp det aller, aller meste av Storhamars forsøk på å overliste skeidforsvaret. 

Kampfakta: 

Skeid – Storhamar 1-1 (0-0)

OBOS Idrettspark Nordre Åsen
3.div kvinner høst A
 
Mål:
1-0 Stine Rød (49')
1-1 Ellinor Olsen (50')
 
Skeids lag: Kanutte Elsa Fevang (Keeperdebutant), Selma Graarud, Juni Steen, Hanna Bjerck Ruud, Sunniva Persson Bunde, Anna Balstad Vågen (Kaptein), Andrine Nevstad, Bjørnhild Wilhelmsen, Dina Ødegaard Aas, Leah Marlene van der Weel, Stine Holtmo Rød.
 
Innbyttere: Frida Løvlie Bråttum (inn for Ødegaard Aas), Celine Amundsen Randen (inn for Bjerck Ruud).

 

Tekst & foto: Anders Høilund

Annonse fra Obos-ligaen: