Juniorinnrykk på A-laget

Seks spillere tas opp

Annonse:

Fra venstre: Henrik Hagen, Jason Onsrud Buan, Noah Sveen, Kasper Lunde Ofstad og Mads Foss Aaserud. Jakob Romsaas var ikke til stede på bildedagen.


I vinter har de seks juniorspillerne Henrik Hagen, Jason Onsrud Buan, Mads Foss Aaserud, Kasper Lunde Ofstad, Noah Cristiano Fjellestad Sveen (alle født 2003) og Jakob Napoleon Romaas (f. 2004) trent fast med A-laget. Nå har gutta gjort det såpass bra at trenerteamet med Gard Holme i spissen tar opp alle seks fast i A-troppen.

- Disse har alle spilt på 2003-laget til Skeid, som har vært et godt lag i Oslofotballen lenge. I vinter har vi hatt med alle på trening, og de har tatt nivået såpass bra at vi like gjerne kan ta de med opp fast på A-laget, forteller trener Gard Holme.

Gard forteller at mye handler om å gjøre dem klar til A-spill i framtiden, og at det nok vil gå litt tid før alle figurerer fast i Skeids startoppstillinger.

- Vi kommer nok til å se flere av dem i årets serie, men vi har også snart en viktig arena på Skeid 2 i 3. divisjon som mange av dem vil spille mye på. Så lenge de jobber bra, trener godt og står på videre skal vi hjelpe dem alt vi kan for å ta de siste stegene inn på laget, sier Gard.

Fra Velkommen Til Fotball

Av de seks har Henrik, Kasper og Jakob spilt i Skeid hele livet. Alle begynte på Velkommen Til Fotball sammen som barn og har sånn sett gått alle grader i Skeid. Her har foreldre, trenere og alle andre ressurspersoner rundt gjort en kjempejobb i mange år.

Jason kom til Skeid fra Grüner i 2017, mens Mads og Noah kom til Skeid i 2019 fra henholdsvis Lyn og Årvoll for å delta på G16 interkrets.

- Jeg har fulgt 2003-årgangen lenge, og de har hatt god sportslig kvalitet og sterk drive i mange år. Særlig Terje Hagen i barnefotballen, og etter hvert Jonathan Ezeonwurie som tok dem fra G16 og videre til junior har gjort en kjempegod jobb med disse guttene, forteller sportssjef ungdom Johnny Ademaj til Skeid.no. 

Det som Johnny særlig har lagt merke til er treningsviljen til gjengen.

- De har trent veldig godt, og ikke minst hatt høy disiplin i arbeidet de har lagt ned. Det er den seriøsiteten og dedikasjonen som har ført dem til A-kontrakt, fortsetter Johnny.

WANG-samarbeidet gir resultater

Da Skeid inngikk samarbeidsavtale med WANG Toppidrett var nettopp 2003-kullet de første søkerne på videregåendelinjen. Blant disse finner vi Henrik, Mads og Noah som er inne i sitt andre skoleår på WANG 

Der har de blitt trent av blant annet Morten Berre, som også er del av trenerteamet i Skeid.

- Jeg har trent dem siden de startet på WANG høsten 2019, og det har vært en bra gjeng å være trener for. Nå må de bare være tålmodige, stå på og kjempe på hver trening og gjøre det vanskeligst mulig for oss når vi skal ta ut laget framover, forteller Morten Berre. 

Flere strenger å spille på

Utover fotballen sysler et par av guttene med musikk, og utga i fjor låten Hometown under navnet Brakerne.

Den kan du høre her

Annonse: