Junior Elites avslutning

Annonse:

(Forsidebilde: Spillerne som fikk priser i 2020. Fra venstre: Henrik Hagen, Emil Tjøstheim, Matias Velldal, Santiago Duque Vasquez, Abel William Stensrud.)

Et meget spesielt år og en meget spesiell sesong ble avsluttet på en spesiell måte for Skeid Junior Elite (JrE) på Nordre Åsen i går. Utendørsavslutning 15. desember er vel ikke det man normalt ville valgt, men i en uvanlig tid må man velge uvanlige løsninger. 

To dager før seriestart i Interkrets B ble Norge stengt ned og sesongen ble veldig annerledes enn det som var planen. Etter en meget god treningsperiode i januar, februar og starten av mars, med gode resultater i treningskampene og mye godt spill så var det med spenning JrE så fram til seriestart.

Troppen så meget solid ut, med en flott blanding av rutinerte 2001-gutter, talentfulle 2002-gutter og en framadstormende 2003-årgang. Trenerteamet hadde gjort en strålende jobb både fotballfaglig, men også med å sveise laget sammen sosialt og ambisjonen var opprykk til Interkrets A og å komme langt i NM.  

Skuffelsen var stor

Derfor var skuffelsen naturligvis stor da alle kamper og treninger ble stoppet 12. mars. Gutta trente imidlertid svært bra alene i perioden med nedstengning, og da det endelig ble sluppet opp for assistert egentrening var det en gjeng svært motiverte spillere som kom tilbake på feltet. Etter hvert fikk man også trene med kontakt, og Interkretsserien kunne endelig starte igjen i august.  

Laget rakk to kamper før Interkrets ble satt på hold da det ikke ble lov med kamper mellom kretsene. Oslo Fotballkrets fikk i stedet opprettet en ren Oslo-liga med alle Oslo-lagene fra Interkrets A og B. Skeid tok utfordringen på strak arm og leverte flere strålende kamper og toppet ligaen foran Interkrets A-lag som Vålerenga, Bærum og Nordstrand, før man fikk beskjed om at Interkrets skulle kjøres i gang igjen. Det gikk akkurat 2 dager før kontrabeskjeden kom, Interkrets var nå offisielt avlyst. Oslo-ligaen fortsatt imidlertid ett par kamper til – før ny beskjed der også, AVLYST.  

Før dette spilte laget seg også fram til finalen i Obos-cup hvor man på uforklarlig vis klarte å kaste bort en 3-0-ledelse mot Lyn og tapte 4-3 på sudden death!

Banetrøbbel

Ta med at sesongen startet med banetrøbbel på N.Å.1 og fortsatte med nytt trøbbel i høstsesongen og at laget dermed ikke fikk spilt en eneste kamp på hjemmebane og også måtte flytte treningene i flere uker til Vallhall, samt at skadeproblemene har stått i kø. Hvilket annet lag har 3 spillere ute samtidig med hjernerystelse og halve laget spiller med Peter Cech-hjelm? 😊 Da kan man trygt si at dette er en sesong hvor ikke alt har gått på skinner. 

Allikevel – dette er en sesong man ikke kommer til å glemme og det har vært imponerende å se hvordan gutta har taklet en sesong hvor situasjonen har endret seg nesten daglig, og hvordan de har klart å holde motivasjonen oppe – også etter at alle seriene ble avlyst. Det har vært fullt trøkk på trening – helt til siste dag og det lover godt for fortsettelsen til juniorgutta.  

Junior er jo først og fremst en utviklingsarena og derfor er det ekstra hyggelig å se at man klarer å få fram spillere fra egen stall opp til A-laget. Denne sesongen har 4 juniorspillere blitt tatt opp i A-stallen, Christoffer Vie Angell, Abel Willam Stensrud, Adam Tamrat Vik og nå sist Emil Tjøstheim, og flere vil også få mulighet til å vise seg fram på A-laget til vinteren.  

Gutta har også gjort seg såpass bemerket at flere av dem har fått mulighet til prøvespill i utlandet. Juniorlaget har i år hatt spillere ute på prøvespill i Levante, Besiktas og Dynamo Zagreb, og det viser at Skeid og spillerne er på kartet også i det store utland.  

Prisutdelinger

Sesongen ble altså avsluttet i går, med pizza og brus og – som seg hør og bør, prisutdeling.  

Følgende spillere fikk med seg en pris (eller flere) fra Nordre Åsen i går – valgt fram av spillerne selv: 

Årets fineste mål: Mathias Velldal 

Årets mest framgangsrike spiller: Santiago Duque Vasquez 

Årets toppscorer: Abel William Stensrud (8 mål på 6 kamper) 

Årets lagspiller: Henrik Hagen 

Årets spiller valgt av spillerne: Emil Tjøstheim 

Årets spiller valgt av trenerne: Emil Tjøstheim 

Som en inspirasjon til alle yngre spillerne i Skeid så spilte årets mest framgangsrike spiller, Santiago Duque Vasquez på 2. laget i fjor. I år har han fått sjansen på 1. laget og har virkelig grepet muligheten, med plass i første 11’er, scoret masse mål og har også vært på prøvespill i Levante i Spania. Dette viser at alt er mulig i fotball og at om man jobber hardt og aldri gir seg så kan sjansen plutselig dukke opp – også i denne alderen.  

Seks spillere takker av

Seks 2001-spillere ble også takket av fra juniorlaget i går. De er nå seniorspillere og to av dem har allerede a-lagskontrakt og forhåpentligvis vil flere av dem følge etter. Alle seks har vært ledestjerner for de yngre gutta på juniorlaget. Ikke bare er de alle meget gode fotballspillere, men de har også vist at de har lederegenskaper som er viktige å ha i et lag.

De seks som ble hedret for sin innsats for Skeid Junior tirsdag kveld var Eirik Elvestad, Adam Tamrat Vik, Yafet Isak, Christoffer Vie Angell, Mohit Singh Thind og Momodou Lion Njie.

Til slutt – en stor takk til trenerteamet, Jonathan Gozie Ezeonwurie og Jens Braathen Rongved. De har virkelig gjort en god jobb med dette laget og la også ned en «ekstra» innsats under nedstengningen hvor de frivillig bidro på assisterte egentreninger.  

Og så krysser vi alle fingre og tær for at sesongen 2021 blir en normal sesong og at juniorlaget virkelig får vist hva som bor i dem. 

God jul og godt nyttår fra JrE!  

2001 spillere Skeid
Spillere som ble «takket av»  - fra venstre:  Momodou Lion Njie, Yafet Isak, Mohit Singh Thind og Eirik Elvestad. Christoffer Vie Angell og Adam Tamrat Vik var ikke tilstede da bildet ble tatt.
 
Annonse: