Johnny i 200

Skeids veteran med milepæl

Annonse:

Foto: Vidar Ruud

Johnny Per Buduson kom til oss fra Klemetsrud i 2014, etter å ha banket inn mål på lavere nivå. Snart ti år senere har Johnny skrevet seg inn i Skeidhistorien som en av våre største spillere i nyere tid, hvor han borte mot Kongsvinger fikk kamp nummer 200 for Skeid. På disse kampene har han notert seg for imponerende 111 scoringer.

johnny.jpg
Johnny Buduson får blomster av Kjell Sverre Wold Hansen før kampen mellom Skeid og Mjøndalen.

Innholdsrike år i Skeid

Særlig 2016-sesongen var solid for Johnny, og med 21 mål på 26 kamper i 2. divisjon slo han følge med Bruno Leite til FK Haugesund, og fikk prøve seg i Eliteserien. Men allerede sommeren 2018 var Johnny tilbake, og fikk med seg opprykk til OBOS-ligaen.

- Det er litt rart å tenke på at det har blitt 200 kamper for en så fin klubb som Skeid. Jeg er litt stolt over det. Det var ikke noe jeg så for meg da jeg kom i 2014. Da tenkte jeg at enten blir jeg god nok og tar steget opp, eller så sendes jeg rett tilbake til Klemetsrud. Men nå er det veldig fint å ha vært del av Skeid i så mange år, sier Johnny selv.

For siden den gang har Johnny blitt vår toppscorer hvert år utenom 2021-sesongen hvor en skade gjorde at han stoppet på 16 mål på 17 kamper. Et imponerende og viktig bidrag i nok et opprykk for Skeid.

I 2022 endte Johnny på 14 mål på 33 kamper i serie og cup, og var involvert i nesten alle våre kamper. Nok et viktig bidrag for Skeid, og særlig hjemmekampen mot Arendal i kvalifiseringen for fortsatt spill på nivå 2 var kamper hvor Johnny var på sitt aller beste.

- Jeg setter pris på at det var Kjell Sverre som delte ut blomsten på kampen. Det var han som så meg i Klemestrud, hentet meg til Skeid og ga meg sjansen. Kjell Sverre og Johnny Ademaj har vært veldig viktige for at jeg har fått den karrieren jeg har hatt så langt, avslutter Johnny.

Vi takker for de første 201(!) kampene, og håper på mange flere gode øyeblikk med Johnny i Skeiddrakta.

Annonse fra Obos-ligaen: