52285922799_a8d24b2514_k

Jakob klar for Tromsø

Napoleon inntar Nordens Paris

Annonse:

Det har vært en særdeles dårlig skjult hemmelighet at vår egen Jakob Napoleon har vært i forhandlinger med Tromsø Idrettslag om en overgang dit. I dag har Jakob vært på medisinsk sjekk i Tromsø, fått møte klubben, og nå er alle papirer er i orden.

Jakob er Eliteseriespiller.

15 år i Skeid

Jakobs reise i Skeid begynt i april 2009, da startet Torshovgutten bosatt i Italiagården på Velkommen Til Fotball i Skeid. 

Jakob VTF 2.jpg
Jakob på Velkommen Til Fotball (foto: privat)

Allerede fra ung alder var Jakob en ivrig spiller, og ble del av 2003-årgangen til Skeid selv om han var året yngre enn gutta på årgangen. Han har også spilt mye med 2001- og 2002-årgangene.

Det har blitt noen timer med fotball siden 2009, hvor Jakob har slitt ut utallige fotballsko både hos oss og i gatene på Torshov. Både Mastrups Gate og Lilleborgløkka har vært et sted med timesvis med lek med ball, og kanskje noe av det som gjør Jakob til den spennende spilleren han har blitt.

For Jakob har noe helt ekstra, som tidlig ble lagt merke til av lagkamerater og trenere i Skeid. Dem har vært mange av, og det sterke miljøet i 2003-årgangen kombinert med ivrige foresatte og senere ungdomstrenere har skapt et godt miljø hvor mange har blitt dyktige i idrett. 

Jakob VTF 1.jpg
Jakob i Velkommen Til Fotball-skjorta, alltid i lek med ballen på Torshov (foto: privat)

Aktive ungdomsfotballår

I ungdomsfotballen har Jakob sammen med resten av laget hatt innholdsrike år, med et godt opplegg preget av høy aktivitet. Terje Hagen var en av flere trenere for guttene i barnefotballen, før han fulgte dem opp hele veien som lagleder. Han var raskt på pletten med å sende inn foto fra Jakobs tid i Skeid, hvor det har blitt både pokaler og gode opplevelser i inn- og utland.

331230077_2380910965423472_9084111363282786420_n-2.jpg
Jakob med en av flere pokaler

- Dette er veldig moro for han og Skeid. Jakob har alltid vært et stort talent som har tatt alle nivåer han har prøvd seg på, og jeg er helt sikker på at han tar det neste nivået. Han er en ydmyk og fin gutt som har det gøy med fotballen. Lykke til Jakob, sier tidligere trener og lagleder Terje Hagen.

 

12.jpg
Jakob og G2003 på cup. Flere kjent fjes her. (Foto: Terje Hagen)
5.jpg
Seier på Norway Cup i 2019

Tatt opp til A-laget

I 2021 ble Jakob tatt opp til A-laget i Skeid. Allerede det første året spilte han 15 kamper, og var en viktig spiller på opprykket som fulgte dette året.

DSC_1014.jpg
Jakob 17 år gammel, fersk A-lagsspiller i Skeid

- Jakob tok nivået ganske hurtig, og var en av nøkkelspillerne allerede i sitt første år. At det var noe ekstra over Jakob var vi klar over, og det var moro at han fikk det ut i kamp så tidlig. Jeg er glad for å få ha trent og bli kjent med Jakob, han er en utrolig bra gutt som vi håper når så langt han bare kan med fotballdrømmene sine. Vi har gjort vårt nå, og neste steg er opp til Jakob. Vi kommer jo til å savne han på alle mulige måter, men det er utrolig moro å se han lykkes og ta neste steg, sier trener Gard Holme.

51297813505_8176952685_k.jpg
Jakob i debutsesongen

I sin første sesong ble det 15 kamper, og ikke minst en herlig målgivende i nedsablingen av Kjelsås på eget gress.

OBOS-liga med storm

I fjor var Jakob en av lagets aller viktigste spillere i OBOS-ligaen, og sterkt delaktig i at det ble fornyet kontrakt i ligaen. Dette året viste Jakob fotballnorge hva som bor i han, og det endte med 27 kamper og 10 scoringer. Ikke verst for en som fylte 18 år underveis i sesongen.

52262401277_66dc915ded_k.jpg
I feiring med Johnny

Høydepunktene er mange, og Jakob spilte seg tidlig inn i Skeidoksene og andre tilskueres hjerter med mål, målgivende, krempasninger og sine gode ballferdigheter. 

Nå er Tromsø neste stoppested

At det blir Tromsø som er Jakobs neste stoppested er ikke uventet.

- Tromsø er nok den klubben som har fulgt med lengst, og har hatt en god dialog med oss lenge om Jakob. Det er jo Jakobs eget valg dette, og det valget tror vi er klokt. De har lagt et løp for han, og han får alle muligheter til å nå neste steg der, sier daglig leder Daniel Holmeide Strand.

52263851740_3e6b4e0d3c_k.jpg
Jakob etter seier mot Ranheim

For det er jo ingen hemmelighet at det koster å hente et talent som Jakob, og Skeid er godt fornøyd med vilkårene.

- Det er ikke sånn at vi snakker rekorder her, men vi har fått et grunnbeløp vi kan si oss fornøyd med, og det kan stige basert på Jakobs prestasjoner og eventuelle videre klubbvalg. Det gir oss mulighet til å satse på de som kommer etter, og legge mest mulig ressurser i å tilrettelegge for de som kommer bak, fortsetter Daniel.

Samtidig ønske han å takke alle som har bidratt til å legge til rett for Jakobs reise i Skeid.

- Det er spilleren selv som har gjort det som skal til, men det krever et stort lag rundt laget for å tilrettelegge for at det er mulig å ta dette steget. Alt fra dugnadsarbeidere til trenere, "it takes a village" som det heter, og dette skal alle i Skeid være kry av, avslutter Daniel.

Hovedpersonen selv gleder seg

Screenshot_20230215_164502_Photos.jpg
Jakob skal følge med videre

 

Annonse: