Intervju med Skeids damelag

Vi har vært så heldige å få intervjue Maren og Emil fra Skeids damelag (kaptein og trener). Vi har spurt dem om sesongen som kommer mht . ambisjoner og målsettinger.

Forsidefoto: Lagets kaptein Maren Lihagen og trener Emil Marøy.

Hva tenker dere om sesongen som kommer?  

– Vi tenker at vi er ganske godt forberedt, med tanke på antall spillere. Og det blir spennende å se hvordan det går, jeg tror vi har gode sjanser til å komme høyt opp, men vi har ikke satt oss noen konkrete mål på at vi skal rykke opp, sier en av trenerne Emil Marøy.

Hvordan trener dere for å forberede dere til den nye sesongen?

– Mhm, nå har vi jo futsalsesong som vi har hatt i løpet av vinteren. Så kan jo kanskje Maren fortelle litt om hvordan det har vært, sier Emil. – Ja, jeg synes det har vært veldig bra. Det er jo gøy å ha noe som betyr litt gjennom vinteren også. Så da har vi trent litt futsal også har vi to utetreninger. Så jeg føler i hvert fall det har vært liksom vært med og holdt både stemningen i laget og også treningslysten oppe igjennom vinteren, sier Maren.

Fra en bortekamp mot Bærum
Fra en bortekamp mot Bærum

Hvor på tabellen ønsker dere å være når sesongen er over?

– Vi ønsker å være på toppen og kjempe om opprykk. Jeg vil si det er en svak sesong av oss hvis vi ikke er på toppen, men å gi at vi skal rykke opp det tror jeg ikke, sier Maren.

Hva er deres styrker og svakheter som lag?

– Jeg synes det er veldig vanskelig å si nå som vi har fått så veldig mange nye. Jeg vet liksom ikke hva som kjennetegner oss, det nye laget vårt, men jeg synes vi har vært solide i forsvar eller ligge solid når vi ligger etablert, sier hun.

Og svakheter?

– En svakhet kan jo være at vi ikke er helt samspilt ennå i og med at vi har en del nye. Da har vi kanskje ikke blitt så samspilte ennå, men det det vi skal bruke vinteren til å bli mest samkjørt til sesongen begynner.

Hva tenker dere kommer til å være viktig for å gjøre det best mulig den kommende sesongen?

– Det er jo at vi passer på at vi ikke får noen skader, det er jo nummer en. At vi holder trykket oppe på trening fra og med nå og hele veien, og der er vi jo bedre, vi har mye større tropp nå en vi har hatt på veldig lenge som gjør at trenings kvaliteten kan bli enda bedre, sier Emil.

Full innsats preger Skeids jenter!
Full innsats preger Skeids jenter!

Hva kjennetegner dere som lag?

– Vi er jo et lag som ønsker å gjøre det best mulig, vi ønsker å prestere på vårt beste nivå så ofte vi kan både på trening og i kamp. Vi ønsker også alltid å få et godt resultat og vi liker og ønsker å være et lag som har mye ballbesittelsen som er trygge med ballen i beina som tør å ta kontroll over kampen og kunne liksom styre kampene litt, og det tror jeg vi kommer til å få til denne sesongen.

Hvordan er treningskulturen deres?

– Nå i det siste har det vært ganske bra, vi har hatt godt oppmøte på trening og stemningen på treningen har vært god gjennom hele høsten og vinteren, selv om vinteren ikke er den morsomste tiden å spille fotball på.

Har dere fått inn noen nye spillere, og i så fall kan dere fortelle litt om dem?

– Ja, vi fikk inn en del nye spillere i høst, da henta vi seks, syv spillere som signerte ganske kjapt. Da var vi litt i nød også og i tillegg fikk vi inn ganske gode spillere, så vi er veldig fornøyde med det. Nå i vinter har vi hatt en del på prøvespill. Vi har nok hatt 10 prøvespillere hos oss nå i det siste, men vi har ikke plass til å ta inn alle, vi har bare ett lag. Vi gir alle en sjanse, men vi kan ikke garantere at alle får bli med videre, understreker han.

Jentene etter en futsalkamp i vinter
Jentene etter en futsalkamp i vinter

Hvem tror dere blir toppscorer den kommende sesongen?

Jeg tipper kanskje Maren Thorsø. Ja, Maren Thorsø kom i høst og spilte spiss hele høstsesongen og scoret mange mål. Vi har også en annen som heter Maren (Johansen) som spiller offensiv som også kan score mange mål. Så det er litt åpent for hvem som blir toppscorer på slutten av den kommende sesongen.

Hva synes dere om den nye banen?

– Jo, det fint å ha en bane først og fremst, og ha fått det på plass og kunne trene der. Den virker veldig bra, men den mangler jo linjer og sånt. Så er det jo fortsatt litt mye knotter og sånt på den, men det jevner seg jo litt ut etter hvert.

Hvor har dere trent under oppussingen av Skeid banen?

– Da har vi trent innendørs kun. Vi har ikke hatt utetreninger vi har bare spilt hjemmekampene våre på Årvoll, og så trente vi på Muselunden ut oktober. Det har blitt litt Cageball og futsal også da, avslutter trener Marøy.

 

Annonse fra Obos-ligaen: