Annonse:

(Arkivfoto: Anders Vindegg)

På selveste 16.mai, fotballens nasjonaldag, tok Skeid turen til Kongsvinger og Gjemselund Stadion.

Tung første omgang

Kongsvinger kommer best i gang med flere farligheter rundt Skeids mål etter ca 6 minutter spilt. Det er også hjemmelaget som scorer kampens første mål.

1-0 til Kongsvinger etter 15 minutter. Martin Vinjor setter ballen i mål etter en pen avslutning helt nede i hjørnet, uttagbar for Simen Nilsen.

Kongsvinger fortsetter å presse og får en ny god mulighet fra 16 meter etter 18 minutter. Enda et skudd mot Skeids mål etter 20 minutter, men forsvaret får blokkert ballen ut til hjørnespark.

I starten av kampen der Kongsvinger har vært best er det verdt å gi en liten hyllest til Oksene som ga bra med lyd fra seg på kortsiden bak Skeids mål.

Innsatsen på tribunen til tross, så scorer Kongsvinger det neste målet etter 25 minutter. 2-0 til Kongsvinger etter et balltap i farlig område, Joacim Holtan blir spilt fri foran åpent mål og gjør ingen feil.

Etter halvtimen spilt har kula stort sett befunnet seg på Skeids banehalvdel. Kongsvingers ballinnhav resulterer i enda en scoring før pause.

Joacim Holtan scorer sitt andre med et enkelt mål på åpen kasse og 3-0 var et faktum før 40 minutter spilt. Blytung første omgang mot et godt og effektivt lag.

Johnny Buduson spilte sin 200. kamp for Skeid, men det ble dessverre ikke en kamp for minneboka.

Straffebom og flere imot

Skeid starter andre omgang på en helt annen måte enn den første ble avsluttet. Etter kun få minutter blir det dømt straffespark til Skeid etter noen gode skudd mot mål, men en god redning fra Kongsvingers målvakt på straffen hindrer redusering.

Det første kvarteret av andreomgang er langt mer åpen enn den første, med gode sjanser til begge lag. Etter en noe oppløftende Skeid-periode kommer kampens fjerde scoring, også denne i feil mål.

Mats Haakenstad setter inn 4-0 etter 70 minutter, selv etter protester på at han muligens stod i offside. Selv på stillingen 4-0 holder Skeidoksene fremdeles koken oppe, våre beste i dag.

Adem Güven setter 5-0 på overtid, og det er omtrent det siste som skjer på Gjemselund i dag. Absolutt et skuffende resultat, men allerede på søndag er det muligheter for å slå tilbake når Mjøndalen kommer på besøk.