Gnistrende spill en uke før seriestart

Fra venstre, kantspiller Leah van der Weel, dagens kaptein, Sunniva Bunde og midtstopper Anna Bakken Johansen bidro alle til at vi gleder oss til seriestart om en uke etter 1-1 mot Lyn 2 fra divisjonen over.

(Foto: Anders Høilund)

Skeids damelag møter, og spiller uavgjort mot Lyn 2 i den siste treningskampen før seriealvoret starter neste helg. Lyn 2 er et lag som spiller i 2. div., en divisjon over Skeid. Målt ut i fra, spesielt andre omgang, i dagens treningskamp, så det ut som om det var Skeid som hørte hjemme en divisjon over sine motstandere. Årets skeidlag er et lag med mye hurtighet, og et lag som bruker hurtigheten for å angripe.

Kaptein Anna ute med skade

Kampen går på et aldeles nydelig kunstgressdekke på Kringsjå. Skeid måtte stille uten sin vanlige kaptein, Anna Balstad Vågen, som dessverre er ute med en kneskade. På den andre siden var Dina Ødegaard Aas tilbake fra sin skade, og Leah van der Weel var i troppen etter å ha slitt med kyssesyke i vinter. Sunniva Persson Bunde er dagens kaptein for Skeid.

Nervøs start

Kampen starter ikke bra for Skeid. Pasningene blir enten for harde, eller for løse, og det blir skumle ballmist og misforståelser i startminuttene. Lyn klarer imidlertid ikke å straffe Skeid for feilene, og etter åtte minutter er skeidjentene ferdige med tullet, og spiller seg til dagens første målsjanse da Oda Folmo Myhr finner Ragnhild Lillestrand på høyrevingen. Skuddet går utenfor.

Etter 20 minutter kommer Lyn igjennom skeidforsvaret fra venstre kant. Sjansen er stor, men skuddet går over. Bare ett minutt senere er Lyn dere igjen, og denne gangen er Kanutte Fevang i Skeids mål sjanseløs. Det står 1-0 til Lyn 2. Fram til pause er det Skeid som har ballen mest, og som kommer til noen sjanser, spesielt via Lillestrand på høyrekanten.

Skeids nr. 7, Ragnhild Lillestrand, fikk god plass og løp lynforsvaret i fillebiter.

Skeid løper i fra alle

I andre omgang setter trener Tommy Johnsen inn Selma Graarud som back og Leah van der Weel kommer inn som venstre kantspiller. Nå får Lyn to lynhurtige kantspillere å holde orden på, og Skeid sender fram angrep etter angrep.

Etter 51 minutter finner Folmo Myhr Stine Rød foran mål, hun får to forsøk, og skårer på det andre. Det står 1-1.

Like ette kombinerer van der Weel og Andrine Nevstad nydelig, men Lyns gode keeper Maria Kroken redder Nevstads skudd. Van der Weel kombinerer så med Maja Mo Hjelseth og Anna Bakken Johansen. Spillet er vakkert, og står til S, men mål blir det ikke.

Sjanse på sjanse på sjanse

Vi noterer en stor skeidsjanse i det 66 minutt. En ny sjanse etter 67 minutter, og etter 70, 71 og 72 minutter. Lotte Anker-Berre, Dina Ødegaard Aas og Dagrun Derås har alle store sjanser, men mål blir det ikke. Van der Weel snapper ballen fra juniorlandslagskeeper Kroken, men avslutningen sniker seg utenfor det åpne målet. Til slutt ligger ballen i Lyn-målet etter en corner. Linjemannen markerer, og dommeren velger å diskutere med sin assistent, og dessverre for Skeid blir målet annullert.

En kul match

– Vi la opp til at dette skulle være en kamp som betød noe. Det kunne sees i starten, da vi var stresset og leverte flere dårlige pasninger. Vi møtte et godt lag, men vi var gode i strukturen, sier trener Tommy Johnsen etter kampen.

— Trener Tommy Johnsen

Han kaller kampen «En kul match» og er strålende fornøyd med laget og spillerne en uke før seriestart.

– Vi har spillere på benken som kan forandre matchbildet. I hele andre omgang skjer det noe offensivt for Skeid. At vi ikke får ballen i mål kommer av at stressnivået der foran mål er høyt, sier han.

Treneren fortsetter med å rose spillerne og spillergruppa for at de støtter hverandre og har en god dialog under kampen.

Første seriekamp er en bortekamp mot Elverum 14. april. Første hjemmekamp er mot Grorud søndag 21. april klokka 15.

Lyn 2 - Skeid 1-1 (1-0)

Kringsjå kunstgress

Mål:
21. min. 1-0 Lyn 2
51. min. 1-1 Stine Rød