Gamle storheter møtes

Skeid og Fredrikstad har møtt hverandre utallige ganger opp gjennom historien. Lørdag møtes de igjen, og endelig på vår hjemmebane Nordre Åsen.

Annonse:

Forsidefoto: Lagfoto før finalen i 1954.

Lørdag 14. november kommer Fredrikstad Fotballklubb til OBOS Idrettspark Nordre Åsen. FFK er forlengst kvalifisert til spill i OBOS-ligaen 2021. Våre gutter er allerede klare for kvalik-kamper om den siste plassen i OBOS-ligaen neste sesong. Kampen har derfor ingen betydning for for noen av lagene, men det ligger masse prestisje i kampen.

I våres var våre gutter i Plankebyen. Det ble tap 2-1, men det var med nød og neppe at rødbuksene kunne dra seieren i land. Torshov-gutta, særlig våre fotrappe spillere gjorde FFK-forsvarerne svette. Dessverre vil Taofeek Ismaheel og David Hickson på lørdag se kampen fra tribunen. Begge har gjort for grove innhugg i kortstokken. Ismaheel har dessuten skrevet under for nettopp FFK i det siste, men skal spille resten av sesongen for Skeid.

Hvilke alternativer har trener Gard Holme i stallen? Vital Kaba var i startelleveren mot Kvikk Halden. Talentet Abel Stensrud er et alternativ. Holme har vist at han ikke er redd for å prøve nye ideer, det blir spennende å se hva han velger å gjøre.

Skeid nær scoring i 54-finalen.
Skeid nær scoring i 54-finalen.

Rødbuksene har hatt en fantastisk sesong. Med unntak av tap for Hødd, har laget vunnet samtlige kamper. De første 13 kampene i seriespillet skåret laget 45 mål og Fredrikstad-spillere tapetserer lista over toppskårerne. Merk navnene Nicolay Solberg, Henrik Johansen, Riki Alba og Martin Nieves. (Men den som har scoret flest mål totalt før helgas kamper er vår egen Johnny Buduson). Forsvaret virker bunnsolid, på 13 kamper i grunnserien har burvokter Håvar Grøntvedt Jenssen bare hentet 12 baller ut av nota.

For å drømme tilbake til tider da Skeid og FFK var landets beste fotballag, kan man se Filmavisen med reportasje fra NM-finalen på Ullevaal stadion i 1954. Det var 35.000 tilskuere på Ullevaal, Torshovgutta vant overbevisende 3-0, og legenden Hans Hanser’n Nordahl spilte sin kamp nummer 400 i skeidtrøya, og han putta ett av målene.

Denne videoen er fra NM-finalen mot Fredrikstad i 1963, da Skeid vant 2-1 etter ekstraomganger foran 32.000 tilskuere:

Kilde: Youtube

Vår hjemmebane fremstår ikke slik den skal se ut, dette på grunn av en kjede av ulykksalige hendelser. Vi håper allikevel at det kan bli en god og severdig kamp.

Vi ønsker våre venner i Fredrikstad velkommen til Nordre Åsen. Dessverre setter koronapandemien begrensning på 200 tilskuere, men kampen sendes som vanlig på www.direktesport.no. Avspark er lørdag kl. 13:00.

 

Her er en oversikt over kamper mot FFK fram til 2008:

FFK1
FFK2
FFK3
FFK4
FFK5

 

Annonse: