G16 vant Adidas Cup

Laget gikk helt til topps i årets turnering for andre år på rad etter å ha slått Asker i finalen søndag! Vi gratulerer! SA-SA-SA!

Annonse:

G16-laget til Skeid hadde spilte seg fram til sluttspillhelg på Gjøvik nå i helgen i Adidas Cup.

Adidas Cup er en turnering med lag fra hele Norge. I G16-klassen deltok 32 lag i år, fra vestlandet, sørlandet og østlandet. Cupen innledes med puljespill, før man går over i utslagsrunder. Skeid vant sin pulje og slo deretter hhv. Bjarg og Djerv 1919 i 8-dels finale og kvartfinale.

Semifinaler og finaler spilles hvert år en helg i september på Gjøvik.

Lørdag ventet Team Askøy i semifinalen. Skeid måtte finne seg å ha favorittstempelet i den kampen, i og med at de vant Adidascup-finalen i fjor også. Men Cup er Cup og ballen er rund, og i en semifinale kan alt skje.

Skeid åpnet kampen klart best, og allerede etter 10 minutter satt den første ballen i nettet, målscorer Yossef Suleman. 7 minutter senere var det klart for 2-0, denne gangen et selvmål etter innlegg fra samme Yossef. Rett før pause øker kaptein Henrik Hagen til 3-0 etter et langt innkast og Skeid kan gå til pause med en komfortabel ledelse.

5 minutter ut i andre omgang er Yossef på plass igjen, scorer sitt 2. mål for dagen og kampen er i realiteten avgjort. Team Askøy skal ha for innsatsen, men Skeid ble rett og slett et par hakk for sterke her og finaleplassen var et faktum.

Etter kampen var det ikke tid til annet enn en dusj, mat og så i seng, da finalen skulle spilles allerede tidlig søndag formiddag.

G167
Jason Onsrud Buan med trofeet som banens beste spiller i finalen, sammen med trener Jonathan Ezeonwurie med Cuptrofeet.

Motstander i finalen ble Asker som vant sin semifinale komfortabelt 3-0 mot Nordhordland.

Asker er et lag Skeid ofte har slitt litt mot, så selv om Skeid nok en gang måtte finne seg i å være favoritter så var dette en helt åpen kamp på papiret.

Starten av kampen ble som forventet; en krig på midtbanen, mange dueller og lite finspill. Etter hvert klarer Skeid å tilrive seg initiativet og etter ca. 25 minutter går høyreback Eskil Akerjordet på et raid langs sin høyrekant, spiller vegg, får ballen tilbake, går hele veien inn i feltet og setter ballen i mål fra skrått hold. En flott prestasjon!

Etter scoringen tar Asker over initiativet og klarer å utligne ganske kjapt. Så bølger kampen fram og tilbake igjen, før Skeids Jakob Napoleon Romsaas header ballen fram til spissen Seedy Jatta, som setter på turbo’en og løper fra forsvaret til Asker. I det han skal runde keeper blir han felt og soleklar straffe til Skeid.

Jason Onsrud Buan tar straffen og setter den kontant i mål, 2-1 til Skeid. Rett etterpå scorer Skeid igjen (tror vi), men linjemannen har sett en offside som ingen andre så! Dermed 2-1 til pause.

Asker trenger mål og går ut i 100 etter pause. Ca. 20 minutter ut i omgangen får Skeid et uforståelig gult kort, og Asker benytter sjansen når de spiller 11 mot 10 og får satt inn utligningen.

Mange slitne bein og hoder, og kampen står og vipper igjen. Skeid gjør noen bytter og får litt mer energi inn i laget.

5 minutter før slutt kjemper Skeid seg til en corner. Karl Aspevoll Omdahl tar den og legger den perfekt ut i feltet, på hodet til midtstopper Jason Buan, som går opp og header ballen i en bue over keeper og i mål. Ellevill jubel blant Skeidsspillere på banen, på benken og blant supporterne på tribunen.

Asker må ha mål, og kjører på med alt de har, men Skeid rir stormen av, spiller rutinert og slipper ikke Asker til flere målsjanser.

Dermed vinner gutta sin 2. Adidas Cup-finale på rad og kaptein Henrik Hagen kan løfte trofeet sammen med 20 glade lagkamerater. Selv om kampen ikke er den beste disse gutta har spilt i år, så er det en prestasjon å vinne en slik turnering, spesielt å forsvare tittelen fra i fjor.

Midtstopper Jason Onsrud Buan, som scoret 2 av målene i finalen, blir også kåret til finalens beste spiller, vel fortjent!

Dette laget har hatt en fantastisk sesong så langt. De tok en meget sterk 3. plass i eliteklassen i årets Norway Cup og leder for øyeblikket Interkretsserien med 4 poeng. Det er fortsatt 6 kamper igjen i serien – så ingenting er avgjort, men trener Jonathan Ezeonwurie har gjort en strålende jobb med laget. Laget har 21 spillere i troppen, og i god Skeid-tradisjon finner vi spillere med bakgrunn fra hele 11 ulike nasjoner, bl.a. Gambia, Marokko, Kurdistan, Vietnam og Kina.

I tillegg er det gøy å se at 7 av spillerne har vært i Skeid siden de begynte med fotball, 5 år gamle, og flere av de andre har vært i Skeid i mange år nå. Det betyr at det er mulig å bli god i sin egen klubb og at Talentfabrikken fortsatt lever! Skeid kan få mye glede av disse gutta også videre framover om de satses på.