G16 koste seg i Hellas

G16.1 gjennomførte en svært vellykket treningsleir i Hellas i vinterferien, 17. – 24. februar.

Totalt 20 spillere, 1 trener, 1 assistent og 1 lagleder deltok på turen. Turen ble organisert gjennom et selskap som heter Yellowfields som har svært gode kontakter innen fotballen i Hellas. Dette gjorde at Skeid i tillegg til å trene fikk mulighet til å spille treningskamper mot de 3 beste lagene i Hellas, AEK Athen, Olympiakos og Panathinaikos.

Lagbilde2
Alle gutta!

Basen for oppholdet var på «The Ranch» som ligger ca. 10 mil fra Athen. The Ranch er bygget opp som en gammel westernlandsby, med bygninger i denne stilen. I tillegg har de basketballbaner, tennisbaner, svømmebasseng, bordtennis osv. På anlegget finnes også 2 gressbaner og en kunstgressbane.

Saloonen på The Ranch
Laget bodde i en "westernlandsby"

Anlegget ligger ca. 700 meter over havet og er ganske isolert, så her fikk man virkelig fokusert på treningsarbeidet uten forstyrrelser fra omgivelsene.

Gutta bodde i 4-manns hytter, med eget bad og bra standard. En slik treningsleir er nyttig,  ikke bare for treningens skyld, men også for å styrke samholdet og vennskapet blant spillerne. Hver hytte hadde sin romkaptein som sørget for at alle oppførte seg, kom tidsnok til alle treningsøkter, måltider osv.

3 måltider om dagen ble servert i anleggets «Saloon», sunn mat av svært god kvalitet, ferske råvarer fra det greske kjøkken.

Treningsøkt
Fra en av treningsøktene

Laget gjennomførte 2 – 3 treningsøkter hver dag under flotte forhold. Været var på vår side, med perfekt temperatur for fotball, ca. 13 – 14 grader på dagtid og sol.

Gutta spilte i tillegg til alle øktene 3 treningskamper, mot de overnevnte lag. Mot AEK tapte Skeid 2 – 0, i en kamp med svært høyt tempo. AEK hadde ballen mye, men Skeid skapte flere store sjanser og burde ha scoret i kampen.

AEK etter kampen
Forbrødring etter kampen mot AEK Athen

Mot Olympiakos ble det tøft. Et veldig godt lag som vi må innrømme var bedre enn oss. Kampen endte med 4 – 0 seier til Olympiakos. Sette i perspektiv at Olympiakos er det beste laget i Hellas og drar til seg spillere fra hele landet, så er det ingen grunn til å deppe.  Dette var en veldig fin referanse å få for våre gutter, da Olympiakos spiller i European Youth League og A-laget regelmessig spiller i Champions League. Det hører også med at de greske lagene er midt i sesongen, mens vi er i oppkjøringen og hadde mange tunge økter i beina før kampen.

Olympiakos
G16 og Olympiakos

Siste kamp var mot Panathinaikos – et lag som regnes omtrent jevngode med Olympiakos. Etter ytterligere mange økter på treningsfeltet, så hadde vi derfor små forhåpninger foran denne kampen. Da var det ekstra gøy å se at gutta gikk ut på hjemmebanen til Panathinaikos og virkelig imponerte. Etter å ha kommet under 1 – 0 tidlig i kampen, så snudde gutta det og vant tilslutt fortjent 3 – 1. En fantastisk opplevelse og akademidirektør i Panathinaikos, Takis Fyssas (europamester for Hellas i 2004) var ikke spesielt blid etterpå.

Før kampen ble det også tid til et besøk på Athens største severdighet, Akropolis.

Akropolis
Laget på Akropolis

En flott uke i Hellas som i tillegg til et flott sportslig utbytte også vil gi disse gutta minner for livet.

SA – SA - SA

Annonse fra Obos-ligaen: