Fortjent arbeidsseier på Gjøvik

Keivan Ghaedaminis gode dødballfot blir avgjørende i kampen mot Gjøvik-Lyn. Vi vinner 1-0 etter en tidlig scoring.

Annonse:

(Arkivfoto: Anders Vindegg)

Gjøvik-Lyn har hatt en tøff start på sesongen, og ligger nest nederst på tabellen med bare tre poeng før dagens runde. Økonomiske problemer har også preget klubben som blant annet har en norgesmestertittel fra 1962 å se tilbake på.

I 1963 og i 1965 slo vi dem i semifinalen, og ble norgesmestre.

Defensivt hjemmelag

Kampbildet på Gjøvik stadion denne lørdagen blir omtrent som forventet, med et hjemmelag som starter kampen defensivt og satser alt på å kunne stå imot så lenge som mulig.

Det lykkes de imidlertid ikke veldig godt med, for Skeid skaper flere store sjanser i åpningsminuttene. Først er det Bamba Kalabatama som prøver seg på en flikk ved første stolpe etter en tidlig corner, men ikke lykkes med å få den på mål.

Etter fire spilte minutter får Per-Magnus Steiring en kjempesjanse etter et innlegg fra Keivan Ghaedamini, som Steiring header i tverrligger.

Keivan Ghaedamini har en presis dødballfot.

De samme to er involvert noen minutter senere, når Ghaedamini slår enda et av sine gode hjørnespark. Foran mål er både Steiring og Hassan Yusuf sterke, og tvinger frem en tabbe av Gjøvik-Lyn-keeperen. Keeperen går opp for å bokse, men treffer ikke godt nok og sender ballen i eget mål. Ghaedamini krediteres for scoringen, som sender Skeid i ledelsen!

Etter scoringen fungerer kampplanen til hjemmelaget bedre, og de gjør det vanskelig for oss å spille oss gjennom det kompakte forsvaret. Det går samtidig på bekostning av det offensive hos Gjøvik-Lyn, og det blir en omgang hvor vi har ball nesten utelukkende hele tiden, men sliter med å skape noe særlig.

Kalabatama får en stor sjanse etter 35 minutter, når Diallo tar imot en god bakromsball og legger over mot Kalabamata, som header den like over mål.

Bamba Kalabatama var nær scoring.

Sliter med å punktere kampen

Andreomgangen fortsetter i samme gang som den første. Fem minutter inn i omgangen gjør keeperen til Gjøvik-Lyn opp for scoringen i førsteomgangen, med en god redning etter et hodestøt fra Ulrich Ness.

Vi fortsetter å presse på, men sliter med å skape nok til å punktere kampen. Etter 72 minutter får også hjemmelaget sin største sjanse i kampen, med et kjempeskudd i retning mot krysset. Heldigvis er skuddet de nødvendige centimeterne utenfor, for den hadde ikke keeper Andersen klart å redde.

Det gjøres noen bytter fra trenerbenken, og vi får inn friske bein til å bidra med å sikre tre viktige poeng mot det som skal være svakere motstand. Det blir imidlertid mer spennende det siste kvarteret enn ballinnehavet gjennom kampen skulle tilsi, og Gjøvik-Lyn får troen på poeng all den tid de bare ligger under med ett mål.

På overtid skaper de en brukbar mulighet med et godt innlegg og en skummel avslutning, som går like til side for mål. Heldigvis holder vi unna helt til dommer blåser av kampen, og tar til slutt med tre svært fortjente poeng hjem fra mjøsbyen, selv i en kamp hvor vi ikke var i nærheten av toppnivå.

Når Kjelsås i tillegg taper mot Tromsdalen og vi dermed er alene på tabelltopp, blir det en fin lørdag for vår del!

Neste uke møter gutta Grorud hjemme på Nordre Åsen fredag klokken 18.00. Det blir en kamp verdt å få med seg!