Første serietap kom mot Kolbotn 2

Kolbotn rev det som skulle være Skeids oppbyggende spill i biter og vant tilslutt 2-1. Utligningen var en kjip affære. Men dommeren var god og observant.

Forsiden: Maja Mo Hjelseth var en av de beste på Skeid.

Skeids damer stiller som ubeseirede i serien i den sjuende serierunden. Kampen mot Kolbotn 2 ligner imidlertid en større utfordring enn det høres ut som. Kolbotn, et solid toppserielag er midt i en landslagspause. Kolbotn er også en av de flinkeste klubbene i landet til å utvikle ynge spillere. Vi kjenner igjen noen av diss navnene i startoppstillingen til Kolbotn. Utfordring nummer to er at kampen spilles på gress. Naturgress. De færreste av Skeids spillere er eiere av fotballsko beregnet på gressbane.

– Det med gressbanen var ikke så vanskelig. Banen her er god, og når vi først kom i gang, tenkte i hvert fall ikke jeg så mye over det, sier Skeids kaptein Anna Balstad Vaagen etter kampen.

Fra start er det Skeid som setter standard på hva som skjer ute på Sofiemyrs gressbane. Gang på gang spretter Ragnhild Lillestrand som ei gresshoppe forbi Kolbotns meriterte venstreback, men når skåringen endelig kommer er det Anna Lundby som kommer seg løs på Skeids venstre kant. Dagrunn Derås møter innlegget perfekt og setter ballen i mål på volley.

Det ble for mange tapte dueller i sola. Her er Dagrun Derås litt for seint ute. Foto: Anders Høilund

Skeid fortsetter å trykke på, og det er ryddet vei for dobling av ledelsen når et skudd fra stopper Anna Bakken Johansen blir stoppet av en arm foran Kolbotns mål. Dina Ødegaard Aas tar straffesparket. Det går stang ut, og det står fortsatt 1-0 til Skeid.

Vi venter på Kolbotns mottrekk, men det kommer ikke før til andre omgang. Kolbotn går rett i angrep, men Skeid forsvarer seg. Når utligningen kommer, er det en kjip en. Skeids venstre back Maja Mo Hjelseth får et spark i hånda, og blir liggende. I neste duell er hun tilbake på beina, men med smerter i handa klarer hun ikke å demme opp for Kolbotns høyre ving, som får lagt inn, og Maria Flatekvål kan skåre.

Kolbotn river i stykker Skeids spill på midtbanen. Duellene som Skeid vant i første omgang, tapes nå.

Store Inger Helene Urberg kriger inn 2-1 til hjemmelaget, og kampen virker avgjort. Skeid har imidlertid litt, bittelitt krefter igjen, og kommer med en sluttspurt som kulminerer med to hjørnespark som forsvaret får beinet vekk.

Før det snapper Lotte Anker-Berre ballen foran motstanderens mål. Hun ser ut til å ha full kontroll, men Kolbotns meget gode keeper Tyra Linéa Ingela Bengtsson-Stenseth får en neve på ballen, og hindrer utligning. Et siste frispark fra Skeid blir slått til corner. Så blåser kampens gode og observante dommer Eivind Paaske av kampen.

Jeg må si at jeg er kjempestolt av laget vårt

— Kaptein Anna Balstad Vaagen

– Når Kolbotn legger om forsvarsformasjonen sin i andre omgang får vi ikke utnyttet bakrommet, slik vi greide i første omgang. Jeg må si at jeg er kjempestolt av laget vårt. De løper og løper til det ikke er mer krefter. Selv hadde jeg nye gressko for anledningen. Nå reiser jeg hjem med null poeng, men med gnagsår, sier en av Skeids beste i kampen, kaptein Anna Balstad Vaagen.

Ellers utmerket Anna Bakken Johansen og Maja Mo Hjelseth seg i Skeids forsvar. Som kapteinen var inne på. Det her er strålende innsats mot en vrien og fysisk sterk motstander.

– Vi taper for mange dueller, da vinner vi heller ikke kampen, var trener Johnsens korte kommentar i solsteika på Sofiemyr. At Skeid måtte stille uten flere av sine faste spillere på grunn av skader og sykdom mener Johnsen ikke var avgjørende.

• Kolbotn 2 - Skeid 2-1 (0-1)