Før kampen mot Kjelsås

De siste årene har Skeid-gutta nesten hvert år møtt Kjelsås i seriekamp. Det har vært en blandet fornøyelse for Oksene. Det har vist seg gang på gang at våre kjære naboer er vanskelige å knekke, særlig når kampen spilles på Grefsen stadion.

Annonse:

(Forsidebildet er fra den dramatiske cupkampen i mai 2019, som Skeid vant 4-3 etter ekstraomganger. Foto: Anders Vindegg)

I fjor spilte vi i OBOS-ligaen, dermed ble det ikke seriekamper mot Kjelsås. I NM møtte vi imidlertid Kjelsås. Det måtte ekstraomganger til før vinneren kunne juble. Sander Flåte avgjorde kampen i første ekstraomgang, og våre gutter kunne avansere til 3. runde.

Hassan Yusuf setter inn 3-1 i øsregnet i 2017.
Hassan Yusuf setter inn 3-1 i øsregnet i 2017.

Det brutale faktum er at vi må tilbake til 2011 for å finne seier i seriekamper på Grefsens kunstgress. Da vant vi 4-1, men blåtrøyene ledet 1-0 til det var spilt 75 minutter. Men vi har helller ikke tapt for Kjelsås siden 2015. Da var Barack Obama president og Petter Northug ble beste mannlige langrennsutøver med to individuelle gull og to stafettgull i ski-VM i Falun. 

De tre siste seriekampene på Platået har alle endt uavgjort. De to siste møtene på Nordre Åsen har imidlertid gått bedre, de er vunnet 4-2 og 3-1.

De fleste vil huske kampen på Nordre Åsen i 2017. Det var høljende regnvær. Kunstgressmatta så etterhvert ut som en blautmyr. Dommeren kikket på klokka, det ble spilt på overtid. Stillingen var 2-1. Kjelsås presset voldsomt for utlikning. Da snappet Hassan Yusuf ballen på egen 16. meter. Hassan løp, ja nærmest svømte over hele banen og rundet Kjelsås’ burvokter. Dermed vant vi 3-1.

Kampen på lørdag er viktig for begge lag. Kjelsås må vinne for å ha håp om å kunne delta i sluttspillet, da det nylig ble bestemt at det ikke blir nedrykksspill for de syv nederste lagene i 2. divisjon. Og vi må vinne for å holde tritt med lagene som kjemper om 2. plass, som vil gi kvalifiseringskamper for opprykk til OBOS-ligaen.

Dette blir spennende!

Kampstart på Grefsen lørdag er kl. 15:00 og vises på direktesport.no.(Abo). 

Annonse fra Obos-ligaen: