Flott kamp, fint vær og seier

Det blir en severdig og underholdende kamp når Skeid vinner 4-1 over Ullensaker/Kisa i kvinnenes 3.divisjon. For flere av Skeids spillere kommer denne kampen til å bli husket i lang tid.

Annonse:

(Forsiden: Disse tre kommer til å huske kampen mot Ullensaker/Kisa lenge. Fra venstre, tremålskårer Anna Lundby, Oline Wik Omland (15) og keeperdebutant Mari Talleraas Ovrum (15). Foto: Anders Høilund)

Anna Lundby gjør hat-trick, og krydrer det med å stå bak den målgivende pasningen til Skeids siste mål i kampen. For 15-årige Oline Wik Omland blir dette kampen hvor hun virkelig slo igjennom på A-lagsnivå. Wik Omland kom inn tidlig i 1.omg. etter at veteran Andrine Nevstad fikk kjenning med en strekk.

– I dag var det virkelig gøy å spille, sier Wik Omland om kampen der hun vant mange tøffe dueller på midtbanen, og også klarte å bidra med gode offensive initiativ. Det er en fryd å se en så ung spiller ha så god oversikt på banen.

I dag var det virkelig gøy å spille

— Oline Wik Omland

Aller størst blir kanskje kampen stående for det 15-årige keepertalentet Mari Talleraas Ovrum som må inn i målet når kampen er på sitt mest hektiske.

Skeid tar initiativet fra start, og etter ni minutter kommer den første store sjansen da Leah van der Weel takler til seg ballen på motstanderens 16-meter. Skuddet blir avverget, men Anna Lundby vinner ballen tilbake, og gjør kort prosess og setter ballen i mål til 1-0.

2-0 kommer ikke lenge etterpå. Høyreback Anna Bakken Johansen sender en perfekt løpeball til van der Weel. Hun legger inn til Lundby, som tar ballen på volley. Den sitter i nettet bak Ullensaker/Kisas meget gode keeper Frida Hågensen Røberg.

Det ser ut til at dette kommer til å bli en enveiskjøring, men dette er fotball, og det å forutse handlingen er ikke som i en såpeopera. Ullensaker/Kisa får et frispark på vel 20 meter. Maiken Homble tar det, og frisparket går i mål. Homble har krutt i støvlene, og skuddet er utagbart, der det går inn oppe i krysset til venstre for Skeids keeper Mikaela Eriksson.

Etter dette blir Skeid mer forsiktige. Laget velger oftere det sikte i stedet for å utfordre bakrommet. Høyreving Ragnhild Lillestrand kjører derimot fortsatt karusell med hele Ullensaker/Kisas venstre side, til stor underholdning for publikum. Hun kommer til innlegg, og hun kommer til avslutninger, men flere mål blir det ikke i første omgang.

Vi venter oss en ny giv fra Skeid i starten av andre omgang, men nå er det bortelaget som vinner de fleste duellene. Ullensaker/Kisa presser høyere, men det åpner for et større bakrom, og inn der trer Skeids lille forsvarskjempe Maria Erland en perfekt ball til Anna Lundby. Lundby kommer alene med keeper og setter sin tredje goal for dagen til 3-1.

Dommeren vinker spillet videre da Leah van der Weel havner i en duell foran Ullensaker/Kisas mål. Van der Weel faller, og ballen går i stolpen og ut.

Etter 71 minutter peker dommeren på straffemerket etter en duell inne i feltet foran Skeids mål. Det blir straffespark til Ullensaker/Kisa. Skeids keeper Mikaela Eriksson har ingen mulighet til å ta skuddet. Det trenger hun heller ikke. Ballen går utenfor, og stillingen er fortsatt 3-1 til Skeid.

Få minutter senere spiller Anna Lundby en kort ball til Stine Rød, som gjør det hun kan best, rolig sette ballen i mål.  Det blir langt i fra kampens siste store sjanse, men det blir kampens siste mål. Skeid vinner 4-1.

Jeg ble nervøs og kjempestressa da jeg forsto at jeg måtte inn for Mikaela

— Keeperdebutant Mari Talleraas Ovrum (15)

Like etter blir Mikaela Eriksson liggende etter en duell foran mål. Trener Tommy Johnsen ber reservekeeper gjøre seg klar. Dagens reservekeeper er 15 år gamle Mari Talleraas Ovrum.

– Jeg ble nervøs og kjempestressa da jeg forsto at jeg måtte inn for Mikaela. Da jeg først sto i mål, og kampen var i gang, var jeg ikke nervøs lenger. Da var det gøy, sier Ovrum, som holdt buret reint i de hektiske sluttminuttene. I Mari Talleraas Ovrum og Kanutte Fevang (16), som måtte stå over denne kampen med skade, har Skeid to meget lovende keepere.

Tremålskårer Anna Lundby er også bare et stort smil etter kampen

– Jeg hadde lyst til å revansjere tapet fra forrige uke. Jeg ville virkelig skåre i dag, sier Lundby.

– En helt godkjent kamp av oss, og framgang fra sist uke. Det ble en litt sånn kaoskamp. En kamp som bølget mye fram og tilbake, og som ikke roer seg ned. Ingen av lagene klarte å tilrive seg et overtak, for så å beholde det. Vi fikk utnyttet våre gode og hurtige kantspillere. Det åpnet opp motstanderens forsvar, sier trener Lars Grønningsæter da vi ber ham om å oppsummere kampen.

Neste kamp er borte mot FFK 17. juni før serieleder Raufoss kommer til Nordre Åsen for toppoppgjør lørdag 22. juni kl. 15:00! Da bør det bli folksomt på tribunen!

Tabell 3. divisjon:

Kampfakta

• Skeid - Ullensaker/Kisa 4-1 (2-1)

• OBOS Idrettspark Nordre Åsen

• 10. juni 2024 kl. 20:15

• Mål: 1-0 Lundby (11'), 2-0 Lundby (14'), 2-1 Homble (32'), 3-1 Lundby (50'), 4-1 Rød (78').

• Skeids lag: (3-5-2) Mikaela Eriksson, Anna Bakken Johansen, Maria Erland, Oda Arnesen, Anna Balstad Vaagen kaptein), Andrine Nevstad, Dagrun Derås, Dina Ødegaard Aas, Leah van der Weel, Anna Lundby, Ragnhild Lillestrand.

• Innbyttere: Oline Wik Omland, Stine Rød, Bjørnhild Wilhelmsen, Frida Løvlie Bråttum, Juni Steen, Mari Talleraas Ovrum (debutant).