Fire med juniorkontrakt

Vi har gleden av å informere om at fire gutter fra 2005-kullet, fra v. Vilmer Nils Antonsen Brunskog, Hallvard Andreas Bø Falch, Fredrik Høimyr og Shiyaam Sasiharan har underskrevet amatørkontrakt med Skeid og vil bli flyttet opp i juniorstallen.

Annonse:

Gutta har gjennom en hospiteringsperiode vist at de i tillegg til gode fotballferdigheter også har de rette personlige kvalitetene som gjør dem til spillere som Skeid ønsker å satse på framover. De har gjennom sine bidrag i 2005-årgangen og på treninger med junior vist at de har stort potensial fotballmessig, har gode holdninger, er lagspillere og har jobbet hardt på trening og i kamper. De har vist at de kan ta ansvar, de har vært lojale mot klubben, er gode lagkamerater og har lederegenskaper.

Fantastisk utviklingsarena

Alt dette har gjort at juniortrenerne samt Skeids sportssjef, Johnny Ademaj har ønsket å flytte gutta opp på junior hvor de skal få utvikle seg videre som spillere og mennesker. Vi håper at neste sesong blir en normal sesong uten pandemi, og gutta vil da få en fantastisk utviklingsarena på junior, som neste år har lag i Interkrets B, 1. divisjon og 2. divisjon.

Det er også flere talentfulle spillere i 2005-årgangen, og juniortrenerne/sportssjefen vil følge nøye med på deres utvikling videre og se om det er flere som kan ta steget opp. Vi håper at disse fire 2005-guttas oppflytting til junior vil gi inspirasjon videre til de andre gutta på 2005 – til å fortsette å jobbe hardt og smart, og utvikle seg videre.

Jonathan Ezeonwurie er hovedtrener for JrE.
Jonathan Ezeonwurie er hovedtrener for JrE.

JuniorElites hovedtrener – Jonathan Ezeonwurie sier følgende om sitt syn på spillerutvikling:

– Fotball er et spill basert på et utall av valg som må tas hele tiden basert på kommunikasjon og informasjon. Hver eneste handling man foretar seg på banen involverer et valg. Så vi ønsker at våre spillere skal ha solid kunnskap om hva fotball er basert på følgende punkter:

  • Kommunikasjon
  • Valg
  • Utførelse av valg

En ung spiller vil møte mange utfordringer på sin utviklingsvei, mange som også er utenfor spillerens egen kontroll. Men viktigheten av å virkelig forstå og se spilleren som et individ er det som får treneren til å forstå hva som skal til for å utvikle hvert enkelt individ.

Riktig fokus

Fokuset i spillerutvikling må ligge på enkeltspilleren og mindre på laget. Det er naturligvis en utfordrende oppgave – da man også ønsker at laget skal ha gode resultater, men det viktigste i denne alderen er altså at treningshverdagen blir tilpasset den enkeltes behov for å få maksimalt ut av hver enkelt spiller.

Det er også viktig at spillerne forstår fordelene med å ha et godt og sunt konkurransemiljø og gruppe, at det å ha mange gode spillere rundt seg som man må konkurrere med, gjør at man selv yter ekstra og utvikler seg mer, enn om man er i komfortsonen uten noe særlig konkurranse. I tillegg er det naturligvis viktig med en godt strukturert treningsplan og riktig bruk av pedagogikk, sier han.

Vi ønsker at våre spillere skal utvikle en stor forståelse for spillet

— Jonathan Ezeonwurie

Vi ønsker at våre spillere skal utvikle en stor forståelse for spillet, og det er viktig at vårt treningsmiljø også reflekterer hvordan vi ønsker å framstå og prestere i kamp. For øyeblikket jobber vi med å bygge en sterk tropp med spillere på Junior-lagene, med mange interne Skeid-spillere og også noen nye spillere utenfra.

Vi ønsker spillere med høye ambisjoner, spillere som har et sterkt ønske om å utvikle seg, spillere som elsker fotball og ønsker å konkurrere mot de beste, spillere som ønsker å nå det høyeste nivået, som å spille på Skeids A-lag, Eliteserien, Landslaget og helt opp til Champions League. Vi har stor tro på at vi skal klare å få fram spillere fra denne gruppa opp til noen av disse nivåene, avslutter Jonathan.

SA - SA - SA

Annonse: