Fem i nettet mot Ås

Damene vinner komfortabelt 5-1 over Ås og klatrer på tabellen i 3. divisjon.

Annonse:

(Bildet er av tomålskårer Frida Løvlie Bråttum (til venstre) og Lotte Anker-Berre. Foto: Anders Høilund)

Etter ni mål på to kamper for Skeid 2 er Frida Løvlie Bråttum på plass i førsterekka mot Ås. Trener Tommy Johnsen satser ungt på midtbanen. 15 år gamle Oline Wik Omland får tillit fra start. Både Bråttum og Omland skal vise seg å være blant Skeids beste denne kvelden. Ås ligger i bunnen av tabellen, og Skeid er store favoritter før kampen settes i gang på Nordre Åsen.

Skeid åpner i gå-fart, men sikrer seg snart et solid overtak. Ballen er kun på motstanderens banehalvdel. Sjansene Skeid skaper kommer fra høyrekant Ragnhild Lillestrand. Hun løper fra oppasserne sine, men der innleggene havner er Ås-forsvaret på plass.

Etter 15 minutter plukker Frida Løvlie Bråttum opp en svak klarering fra Ås. Hun ser at keeper er langt ute, og med en delikat tøtsj på ballen poler hun ballen over keeper, og i mål til 1-0.

Årsverste 1. omgang

Omgangen er allikevel årsverste for Skeid. Det kladder seg til, og Skeids sentrale spillere får trange og vanskelige spilleforhold. En dristig pasning ut fra eget forsvar gir en duell og et balltap midt på egen banehalvdel.

Ballen blir spilt fram til rutinerte Stine Lossius. Den tidligere Raufoss-spilleren har vært med på å senke Skeid tidligere, og hun setter inn utligningen til 1-1. Ballen går helt inne ved høyre stolpe, og Skeids keeper Kanutte Fevang rekker bare nesten bort. 1-1 er stillingen ved pause.

Etter ti minutter av andre omgang begynner Skeid å få mer sving på sakene, samtidig begynner motspillerne å merke at de har løpt etter ballen i en time. Dina Ødegaard As fortsetter å skåre i hver serierunde og krangler inn 2-1.

3-1 kommer etter at Stine Rød kommer løs fra sine oppassere, og legger en krossball over til Lillestrand som er på vei inn i feltet. Hun tar ballen på volley og det bare suser i nettet bak Ås sin gode keeper Nora Skifjell Mortensen.

4-1 ordner Stine Rød selv, og styrer inn en ball fra Lillestrand. Trener Tommy Johnsen gjør en rekke bytter i løpet av andre omgang, og Skeid blir ikke noe svakere etter byttene.

Mål nr. 5 en snakkis

Kveldens siste mål blir en snakkis etter kampen. Frida Bråttum sender ballen forbi keeper, men det er ikke noen druser som triller mot målstreken. Ås er på jakt etter å beine ballen unna, men Lotte Anker-Berre viser forballforståelse og skjermer ballen over målstreken. Bråttum kan krediteres for mål nummer to.

Det var jo Frida sitt skudd, klart at jeg ikke ville stjele hennes mål!

— Målskårer Lotte Anker-Berre

– Det var jo Frida sitt skudd, klart at jeg ikke ville stjele hennes mål, sier Anker-Berre etterpå.

Ett minutt etter den skåringen kommer Bråttum på blank goal. Uselvisk sentrer hun ballen til Anker-Berre som druser til. Skuddet går over mål, dessverre.

– Jeg syntes jeg skyldte Lotte såpass, sier dagens tomålskårer.

– Det føles bra å få tillit på førstelaget igjen. Spillet på Skeid 2 har gitt meg mer selvtillit. Den selvtilliten er det nå opp til meg å benytte meg av, sier hun videre.

En spiss med selvtillit

Det er en himmelvid forskjell på en spiss med selvtillit, og en som sliter med selvtilliten. Frida Løvlie Bråttum er en god fotballspiller, med en flott fotball-CV, men med en tynnslitt selvtillit har skuddene gått over, utenfor eller rett på keeper. Derfor har Bråttum spilt på Skeid 2 denne sesongen. Der har selvtilliten fått vokse i takt med skåringene. På to kamper har Bråttum satt ni baller i mål. Slikt hjelper også til å få tillit fra trener Tommy Johnsen.

Trener Tommy Johnsen var ikke fornøyd med første halvdel av kampen, som han kalte, rufsete. Andre omgang var han mer tilfreds med.

Etter fire serierunder ligger Skeids damer på andreplass med 10 poeng i 3. divisjon. To poeng bak Raufoss. Neste seriekamp er en tøff kamp på Hamar mot Storhamar. Neste hjemmekamp er 27. mai.

Kampfakta

• Skeid - Ås 5-1 (1-1)

• OBOS Idrettspark Nordre Åsen

• 6. mai 2024 kl. 20:15

• Mål: 1-0, Frida Bråttum (16'), 1-1 Stine Lossius (36'), 2-1 Dina Aas (55'), 3-1 Ragnhild Lillestrand (61'), 4-1 Stine Rød (64'), 5-1 Frida Bråttum (87')

• Skeids lag: Kanutte Fevang, Juni Steen, Anna Bakken Johansen, Maria Erland, Dina Ødegaard Ås, Oline Wik Omland, Andrine Nevstad, Ragnhild Lillestrand, Anna Lundby, Stine Rød, Frida Løvlie Bråttum.

• Innbyttere: Dagrun Derås (for Lundby) Bjørnhild Wilhelmsen (for Nevstad) Sunniva Bunde (for Bakken Johansen) Maja Mo Hjelseth (for Steen) Oda Arnesen(for Lillestrand) Lotte Anker-Berre ( for Rød) Mikaela Eriksson (for Fevang).