Endelig seier!

Skeid vant 5-4 over Raufoss i sesongens siste seriekamp. Men det betydde ikke annet enn en liten opptur etter nedrykket forrige helg. Johnny Buduson ble med sine to mål toppscorer med totalt 8 fulltreffere. Simen Hestnes ble kampens store spiller med to mål og tre målgivende!

Kampen starter med to raske Raufoss-scoringer, og det ser ut som om gutta ikke har møtt opp til dyst. Hassan Yusuf sørger for litt optimisme når han, på pasning fra Simen Hestnes, setter ballen i kassa til 1-2.

Minuttet etter er det Johnny Buduson sin tur. Det er åpent som en låvedør på hjemmelagets høyre side, og kampens BB Hestnes sender en presis ball som Buduson bare kan sette ut foten til: 2-2!

Oskar Løken sender Raufoss i føringen rett før pause, men gutta kan gå i garderoben etter å ha spilt en god 1. omgang.

Etter 52. minutter får Skeid straffe, som tas av Buduson. Han skyter noe svakt til venstre for keeper, som får opp en arm og redder. Ballen havner etter litt klabb og babb hos Hestnes, som scorer: 3-3!

Så er det klart for Hestnes-show. Han forserer i banen, spiller vegg, får igjen ballen inne i feltet og skyter i tverrliggeren. Der er Buduson på returen og header i nettet: 4-3!

Se alle scoringene her:

Kvarteret før slutt er det klart for ny Skeid-scoring. Johannes Nuñez spiller til Hestnes som gjør sitt andre for dagen, og det står 5-3 på Nammo stadions røde tavle!

En sen redusering gjør målkalaset komplett, men Skeid holder unna og vinner fortjent, for første gang siden 2-0-seieren borte over Kongsvinger 28. juli.

Seieren har også en bitter bismak, siden Start vant 2-0 over Notodden. Det meget tvilsomme straffesparket på overtid mot sistenevnte ble dermed delavgjørende for at vi gikk glipp av muligheten til å spille kvalifisering.

Men det var også i mange andre kamper ting gikk i mot i årets seong, som endte med 4 seire, 10 uavgjorte og 16 tap, hvorav 11 ettmålstap. Vi spilte uavgjort hjemme mot opprykkende Sandefjord samt mot Start og Sogndal, og presterte å tape 1-0 for Tromsdalen og å spille fire uavgjorte mot nedrykksrivalene Notodden og Strømmen.

Men vi er Skeid, vi er tilbake (neste år!).