Skeid snudde til seier mot Storhamar på søndag.

Annonse:

(Det kollektive er Skeids styrke. Hele troppen på 17 spillere fikk spilletid mot Storhamar. Foto: Anders Høilund)

I femte serierunde møter Skeid Storhamar på Hamar. Lagene møttes i både grunnserien og i sluttspillet under fjorårets sesong, og begge turene til Hamar endte med klare tap for Skeid. Det var som om det lå en forbannelse over banen på Prestrud.

Storhamar tar ledelsen

Den forbannelsen ser ut til å vedvare. Etter ni minutter blir Storhamars unge, og gode spiller Sarah Kvarberg Hjelle felt midt på Skeids banehalvdel. Majken Nygren tar frisparket. Ballen går høyt, høyt opp. Skeids keeper Kanutte Fevang forsøker å holde den når den omsider kommer ned, men glipper ballen bak seg, og i mål. 1-0 til hjemmelaget.

Resten av omgangen er det Skeid som styrer, mot et hjemmelag som ligger lavt og tett. Skeid spiller seg til ti cornere i første omgang, men nærmere enn en ball som blir reddet på streken, kommer ikke bortelaget.

Mye av Skeids suksess i serien denne sesongen har komme gjennom de lynhurtige kantspillerne Dagrun Derås og Ragnhild Lillestrand. I kampen mot Storhamar får disse dårlige arbeidsforhold. Bakrommet, som er Lillestrands tumleplass blir ikke tørre enn et bøttekott.

Forskjellen i spillestil er tydelig. Skeid spiller ball. Storhamar jakter ballen, og om de får tak i den blir den spilt fortest mulig opp mot Skeids banehalvdel, med en hale av gulkledte spillere bak seg. Til pause står det fortsatt 1-0 til Storhamar.

10 er tallet på Andrine Nevstads drakt, og ti var antall cornere Skeid fikk mot Storhamar.

Til andre omgang gjør trener Tommy Johnsen tre overraskende bytter. Det var ferdigspilt for både Derås og Lillestrand, samt for kaptein Sunniva Bunde.

– Det handler ikke om at de gjorde en dårlig jobb. Langt i fra. I denne kampen trengte vi andre spillere for å få mål. Spillere med andre kvaliteter. Derfor satte jeg inn Stine Rød, Anna Lundby og Lotte Anker-Berre, forklarer trener Johnsen.

Etter ti minutter kommer litt av belønningen. Lundby legger en crossball til Lotte Anker-Berre som igjen finner Stine Rød foran mål. Avslutningen fra 12 meter sitter i nota til 1-1.

– Tommy sa ikke noe spesielt, han sa at vi skulle fortsette å trykke på, og å spille vårt spill, sier Skeids første målskårer for kvelden.

Storhamar begynner å slite med å henge med, men holder unna mye takket være sine to høyreiste midtstoppere Marte Kristine Leine og Lene Martinsen. Storhamars Hjelle blir på nytt felt på Skeids banehalvdel, og skuddet ligner veldig 1-0 scoringen. Denne ganen tar Fevang ingen sjanser, og slår ballen til corner.

To sene mål avgjør kampen

Stadionuret tikker ubønnhørlig mot 90 minutter og et uavgjort resultat. Da kommer Anna Lundby løs på venstre kant. Hun får vendt opp, og lagt inn med høyre bein. Innlegget tar Lotte Anker-Berre på direkten, bredsider ballen i mål, og Skeid leder for første gang i kampen.

Dette var kælking mot fotball

— Utrop fra Skeidbenken

Kveldens siste mål kommer to minutter inn i tilleggstiden. Det er Storhamar som scorer, men headingen går i eget mål. Anna Lundby var siste Skeidspiller på ballen.

– Dette var kælking mot fotball, men fotballen vant til slutt, lød det oppglødd fra skeidbenken i det kampens gode dommer Trym Olsson Røen blåste av.

Det var en solid laginnsats som lå bak seieren mot en vrien motstander. Spesielt la vi merke til forsvarsfireren til Skeid, som denne gang besto av Juni Steen, Maja Mo Hjelseth og midtstopperne Maria Erland og Anna Bakken Johansen.

– Jeg er fornøyd med at vi klarte på en måte å spille vårt eget spill. Spesielt syntes jeg at vi var gode til å koble midtbanen sammen med forsvaret vårt, sier en beskjeden Anna Bakken Johansen etter kampen.

Det kollektive er Skeids stjerne

– Spillerne vet hva de skal gjøre når de går på banen. Det er deilig å ha en god bredde i troppen. Halvveis krevde kampen andre spilletyper enn det vi hadde startet med. Anna Lundby og Anker-Berre vil gjerne ha ballen i beina, og er ikke avhengige av å bruke bakrom. Vi hadde troa på det vi drev med, og lykte til slutt. Det kollektive er Skeids stjerne, sier Johnsen.

Skeid kan feire 17. mai på andreplass, to poeng bak suverene Raufoss. Neste kamp er hjemme på nordre Åsen mandag 27mai, mot Øvrevoll/Hosle 2.

Kampfakta

• Storhamar - Skeid 1-3 (1-0)

• OBOS-bana

• 12.05.2024 kl. 18.00

• Tilskuere: 50

• Mål: 1-0 Nygren (9'), 1-1 Rød (55'), 1-2 Anker-Berre (88'), 1-3 Selvmål (90').

• Skeids lag: Kanutte Fevang - Juni Steen, Anna Bakken, Maria Erland, Maja Mo Hjelseth, Sunniva Bunde (Kaptein), Dina Ødegaard Aas, Andrine Nevstad, Ragnhild Lillestrand, Dagrun Derås, Frida Løvlie Bråttum.

• Innbyttere: Lotte Anker-Berre (for Bunde) Anna Lundby (for Lillestrand) Stine Rød (for Derås) Anna Balstad Vaagen (for Nevstad) Oda Arnesen (for Steen) Bjørnhild Wilhelmsen (for Ødegaard Aas).