Deilig derbyseier!

Vi er fortsatt best når det gjelder, og fortsetter seiersrekka mot Kjelsås med 1-0-seier etter straffescoring av Kalabatama.

Annonse:

(Foto: Balder Linnes og Manuel Eriksen)

Etter bortekampen mot Strindheim forrige helg og cupavansement i midtuka før det, har Skeid-gutta fått smaken for seier. Og seierslysten var ikke mindre av at det var våre naboer i nord som var på besøk.

Med fredagskamp og fyr på grillen var det duket for det vi vil påstå er helgens kuleste Osloderby.

Se intervjuer med trener Vilde Rislaa og målscorer Kabamba Kalabatama etter kamp her:

Målløs første omgang

Kjelsås spiller seg til kampens første skudd på mål, som ender rett på keeper Marcus Andersen. Utenom det er det vi som tar føringen tidlig, og spesielt Ousmane Diallo skaper utfordringer for Kjelsås-forsvaret. Han fyrer av et kjempeskudd fra 17 meter etter seks spilte minutter, men keeper gjør en god redning. Diallo har også et lignende forsøk litt senere.

Videre i førsteomgangen uteblir de store sjansene for vår del, men vi fortsetter å styre mye av spillet, før Kjelsås kommer mer inn i kampen litt ut i omgangen. Det er spesielt på kontringer at de tidvis spiller oss litt sjakkmatt.

_MG_9785.jpg
Fredrik Flo og Per-Magnus Steiring stoppet det Kjelsås hadde å komme med.

Ved 25 spilte minutter setter vi oss selv i en skummel situasjon når vi mister ball i oppbyggingsspillet langt nede på egen halvdel. Oppofrende forsvarsspill av Per-Magnus Steiring og en påskrudd keeper hindrer Kjelsås i å ta ledelsen.

Også mot slutten av omgangen får gjestene en god mulighet, denne gang i etablert angrep. Etter flere innleggsforsøk prøver de et skudd fra distanse som keeper Andersen må ut i full strekk for å redde.

Annullering og straffescoring

Vi starter andreomgangen best, og etter 51 minutter bygger vi opp et sømløst angrep som både er hurtig og presist, og ender i et innlegg fra Diallo, som Kjelsås-forsvaret får slått unna før Thor Lange får det på mål. Like etterpå er det Ulrich Ness som får til et godt skudd, men keeper er med på notene.

_MG_0309.jpg
Ulrich Ness prøvde skuddfoten.

Så kommer en Kjelsås-offensiv, hvor de først spiller seg til en kjempesjanse med et skudd på vei mot krysset. Der venter heldigvis Skeids sisteskanse.

Timen er spilt når Kjelsås setter ballen i mål etter en corner, men scoringen annulleres umiddelbart for offside.

Vi tar tilbake initiativet, og jakter scoring. Det skapes et par halvsjanser, før det som blir en kampavgjørende hendelse skjer etter 74 minutter. Innbytter Mads Aaserud skal ta imot en ball inne i 16-meteren, og blir dyttet i ryggen. Dommer peker på straffemerket.

_MG_0657.jpg
Kabamba Kalabatama sendte Skeid i ledelsen fra straffemerket.

Kalabatama stiller seg opp for å ta den, og sender keeper til høyre før han setter ballen rolig til venstre. Mesterlig gjort, og "Bamba" sender Skeid i ledelsen!

Kjelsås har på ingen måte gitt opp, og det blir noen nervepirrende sluttminutter og tilleggsminutter. På overtid er de veldig nær utligning, men vi forsvarer oss med et nødskrik.

Deilig seier, og vi inntar tabelltopp med én kamp mer spilt enn Strømmen på plassen bak. Til uka venter cupkamp hjemme mot Raufoss på tirsdag, før det blir tur til Follo neste helg.

_MG_0899.jpg
Gutta kunne juble med Oksene for seier.

Høydepunkter:


Kampfakta

  • Skeid - Kjelsås 1-0 (0-0)

  • OBOS Idrettspark Nordre Åsen

  • 19. april 2024 kl. 18:00

  • Tilskuere: 848

  • Mål: 1-0 Kabamba Kalabatama (straffe 75')

  • Skeids lag: Marcus Andersen - Keivan Ghaedamini, Fredrik Flo, Per-Magnus Steiring (k), Thor Lange - Hassan Yusuf, Ulrich Ness, Bendik Rise, Torje Naustdal - Ousmane Diallo, Emil Tjøstheim.

  • Gule kort: Marcus Andersen + én Kjelsås-spiller

 

Annonse: