Debutantenes dag mot FFK

Skeids kvinner vant 3-2 over Fredrikstad med to debutanter på banen, både i mål og som målscorer!

Forsidefoto: Den 15-årige debutanten Silvia Sanmuganathan Røise (til venstre) ble matchvinner mot Fredrikstad. Avneet Kaur Deol (til høyre) sto sin første a-lagskamp for Skeid.

I fire syltynne plussgrader spilles klassikeren Skeid - Fredrikstad på Nordre Åsen. Skeid ligger på tredjeplass i 3.div. før avspark, med en kamp mindre spilt enn Kolbotn2. Fredrikstad ligger nest sist og er desperate etter poeng for ikke å rykke ned.

Skeid stiller med Avneet Kaur Deol i mål. 18-åringen kom til Skeid fra Asker bare noen timer før overgangsvinduet stengte i sommer, og har gjort det bra på Skeid 2 i 5.divisjon.

Skeid tar kommando fra start, men etter fire minutter tar kampen en uventet vending. Keeper-debutanten får et tilbakespill, men sender ballen rett i beina på FFKs Sara Michelle Reid som scorer. Det er en keepers største mareritt å gi bort et mål på den måten, men vi har sett keepere gjort det samme før, og vi vil se det igjen.

– Jeg ble så skuffet over meg selv da baklengsmålet kom. Jeg tenkte at nå har jeg ødelagt for laget, og jeg begynte å hakke på meg selv. Jeg er imponert over at resten av laget hevet seg over tabben, og sto på videre, sa Deol etter kampen.

Skeid står på videre. Oda Arnesen, Lotte Anker-Berre og Anna Lundby peprer baller inn foran FFKs mål, og ballen er knapt over på Skeids banehalvdel resten av omgangen. Sunniva Bunde har et nydelig volleyskudd som går i tverrliggeren og ned. Så gjør kjappe Ragnhild Lillestrand som bare Ragnhild kan, hun løper fra FFKs ellers gode høyreback Oda Olsen Liljedal, og legger inn foran mål. Der står, hvem andre enn, Lotte Anker-Berre, og tapper ballen i mål til 1-1.

Lotte Anker-Berre scoret sitt femte mål for sesongen.

Få minutter senere, etter en corner er det Skeids bunnsolide midtstopper Maria Erdal som er sist på ballen før den ligger i nota til østfoldlaget.

Skeid fortsetter presset, og fredrikstadjentene slår fra seg så godt de kan. Omgangen ebber ut med 2-1 ledelse til Skeid.

Skeid stiller uten mange av sine faste spillere denne kvelden. Foruten midtstopperparet, Anna Bakken Johansen og Maria Erland var det bare to skeidspillere som startet kampen mot Fredrikstad i mai. Det var dagens kaptein Andrine Nevstad, og spissen Anna Lundby. Karantene for gule kort, skader og utdanning forhindrer sentrale spillere stille denne kvelden. I tillegg er Leah van der Weel opptatt på landslagssamling.

Dette gir trener Tommy Johnsen en fin anledning til å forsøke nye taktikk, og nye spillere. Ut går Oda Arnesen, og inn kommer Kira Steingrimsen.

Skeid legger om på formasjonene i 2.omg, men det sitter ikke helt. Framover på banen er det ikke samme trykket som før hvilen. Det unge FFK-laget får mer energi, og Avneet Deol får vise at hun er en god keeper.

– Jeg spilte i 4.div. i Asker før jeg kom til Skeid. Vi hadde sett etter en klubb hvor jeg kunne utvikle meg videre som keeper. Det er jo litt kjipt å ikke få spille på førstelaget, men det er god konkurranse blant keeperne i Skeid. Konkurransen skjerper meg, og nå er det opp til meg å være god nok, sier Deol.

Trener Johnsen slipper til 15-åringene Oline Wik Omland og debutanten Silvia Sanmuganatan Røise. Si de navnene en gang til, og husk dem.

Med friske bein gir Omland straks mer vitalitet på Skeids midtbane. Med få minutter igjen sender hun en vidunderlig pasning til Røise. En slik pasning som tidligere het løpeball. Røise ekspederer pasningen på utmerket vis i mål. Skeid går opp i 3-1.

– Jeg spiller vanligvis midtstopper på J15-laget, men jeg har spilt på mange plasser. Jeg har spilt i Skeid siden jeg var fire år, eller noe sånt. Jeg ble litt overrasket over at jeg skulle få spille på A-laget i 3.div. i dag. Da pasningen fra Oline kom, tenkte jeg at nå har jeg sjansen. Jeg ble veldig glad de ballen gikk i mål, sier Røise, og er litt mer forsiktig med snakketøyet, enn det hun er som spiller på banen.

To minutter senere er det FFKs innbytter Maren Vik Pedersen som poler inn kveldens siste mål. Skeid vinner 3-2.

Etter å ha latt Fredrikstad få ta senteren etter at de hadde redusert blåser dommer Aurora Wiken Josefsen av sin aller første 11-kamp. Den glippen lar vi kulda ta skylda for, og ønsker den ferske dommeren lykke til videre.

• Skeid - Fredrikstad 3-2 (2-1)

• OBOS Idrettspark Nordre Åsen

• 3. divisjon kvinner

• 14. oktober 2024 kl. 20:15

• Mål: 0-1 Sara Reid (4'), 1-1 Lotte Anker-Berre (14'), 2-1 Maria Erland (19'), 3-1 Silvia Sanmuganathan Røise (84'), 3-2 Maren Pettersen (88').

• Skeids lag: Avneet Kaur Deol (Keeperdebutant), Selma Graarud, Maria Erland, Anna Bakken Johansen, Oda Arnesen, Ragnhild Dahl Lillestrand, Sunniva Persson Bunde, Andrine Nevstad (K), Bjørnhild Wilhelmsen, Lotte Anker-Berre, Anna Lundby.

• Innbyttere: Kira Sveinsson Steingrimsen, Silvia Sanmuganathan Røise (Debutant), Oline Wik Omland.

• Gule kort: Ragnhild Lillestrand (Skeid), Sara Reid (FFK).