Damene åpner med uavgjort

2-2 mot Elverum

Som i serieåpningen for herrelaget, ender damenes serieåpning 2-2. Kampene hadde flere fellestrekk enn bare sluttresultatet.

Skeid møtte Elverum på Elverum stadion i årets første seriekamp i 3.div kvinner. Elverum er et fysisk sterkt lag, som har gode resultater fra vinterens treningskamper. Skeid stilte uten sin vanlige kaptein Anna Balstad Vågen, som er ute med kneskade. I Skeids tropp fantes seks spillere som i denne kampen debuterte for Skeid.

Allerede etter 90 sekunder ligger den første ballen i mål. Elverums Linnea Rustad klinker til fra 25 meter, og ballen, godt hjulpet av nord-vest vinden, dupper ned under tverrliggeren.

Målet preger den første halvdelen av første omgang. Skeid kommer ikke inn i spillet, og leverer årsverste. Etter hvert sitter spillet bedre. Skeid har kantspillere i fleng, og det beste angrepet i første omgang blir regissert av Skeids høyre flanke med Maja Mo Hjelseth og Lotte Anker-Berre.  Ballen blir slått foran mål, der får Skeids spiss, Stine Rød, akkurat plass nok til å bråvende, og setter ballen i mål. Det står 1-1 til pause.

Trener Tommy Johnsen setter inn Leah van der Weel og Dina Ødegaard Aas til andre omgang. Nå er Skeid på hugget fra start. Ballen går i stolpen, i tverrliggeren, og til slutt i mål etter en nydelig corner fra Andrine Nevstad. Corneren kommer etter et raid fra høyreving Ragnhild Lillestrand.

- Det var ingen som gikk på meg, og corneren fra Andrine er perfekt. Jeg rekker å tenke, og blir faktisk litt nervøs før jeg header, sa Skeids andre målskårer for dagen, Dina Ødegaard Aas.

Like etter ekspederer Aas nok en ball i nettet. Denne gangen etter innlegg fra van der Weel på venstre kant.

- Det blir annullert for offside. Jeg tror ikke jeg var i offside. Jeg skulle ønske jeg kunne se situasjonen på nytt. Jeg får håpe, for dommeren og linjemannens skyld at de har rett, sa Aas etter matchen.

Skeid ser ut til å cruise mot seier, men med ti minutter igjen å spille får Elverum straffespark. Det er ingen ting å utsette på avgjørelsen til dommer Thea Ottinsen.

Straffesparket sitter der de fleste straffespark ender, i mål. Det står 2-2, og hjemmepublikum kan nesten ikke tro at Elverum har satt begge sine avslutninger i mål-

- Jeg var etter ballen, men det ble bare nesten, sier Skeids keeper Kanutte Elsa Fevang.

Kampen ender, som herrenes første seriekamp i 2024. med uavgjort 2-2

- Nå er jeg sur, forbannet. Vi har dem jo i hele andre omgang, sier sideback Maja Mo Hjelseth, og backkollega Selma Graarud følger opp med:

- Vi spiller helt kaos fra start, vi kommer for seint inn i dueller, om vi i det hele tatt kommer i duellene fra start. Etter hvert eier vi kampen. Kanskje vi mister motet litt på slutten der, men det er mye i denne kampen vi kan ta med oss videre i sesongen, sier en av banens beste spillere, Selma Graarud.

Trener Johnsen peker også på den rufsete starten som oppsiktsvekkende. Han ser stor forbedring utover i kampen, men mener det er nok av detaljer å jobbe videre med.

- Baller blir slått i bakrom, der de burde ha blitt slått på fot, og vice versa, for eksempel, sier han.

Kampfakta: Elverum Stadion

Elverum – Skeid 2-2 (1-1)

Mål:

1. min 1-0 Linnes Rustad

31 min 1-1 Stine Rød

53 min 1-2 Dina Ødegaard Aas

83 min 2-2 Anna Brunstad

Skeids lag. Kanutte Fevang- Maria Erland, Anna Bakken Johansen, Maja Mo Hjelseth, Selma Graarud- Sunniva Bunde (kaptein), Andrine Nevstad, Oda Folmo Myhr- Lotte Anker-Berre, Ragnhild Lillestrand, Stine Rød.

Innbyttere: Leah van der Weel (45 min for Anker-Berre) Dina Ødegaard Aas (45 min for Folmo Myhr) Dagrun Derås (30 min for Lillestrand) Anna Lundby (15 min for Stine Rød) Juni Steen (7 min. for Graarud.

Neste kamp for Skeid damer er søndag 21. april kl. 15.00 på Nordre Åsen mot Grorud