Damelaget med seire med kalas-siffer

Damelaget ser ut til å være i rute. Til sammen 10-0 i helgas treningskamper. Skeids damelag har møtt knalltøff motstand i de første treningskampene. Denne helga møtte de lag som i utgangspunktet skulle være jevngode med Skeid.

Annonse:

Foto: Anna Lundby og Stine Rød.

På lørdag dro trener Tommy Johnsens jenter til Porsgrunn for å møte Hei. Laget havnet på samme plass på tabellen i sin avdeling i 3.div.  som Skeid i fjor. Kampen blir imidlertid alt annet en jevn. Det er nivåforskjell på lagene denne lørdagen. I lett regn og under gode spilleforhold vinner Skeid 2-0, etter skåringer av Stine Rød og Oda Folmo Myhr.

Rød setter ballen i mål etter en corner, mens nyervervelsen Folmo Myhr skårer på et superfrekt frispark fra omtrent 25 meter.

– Vi dominerte kampen i 85 minutter, og vi fikk igjen for det vi har trent på. Vi så en kjempeframgang fra de tidligere kampene, vi har god kommunikasjon innen laget, og vi får godt med selvtillit utover i kampen, sa en blid Tommy Johnsen før de satte kursen hjemover mot Oslo.

Han var spesielt fornøyd med lagets sentrallinje, og trakk fram midtstopper Anna Bakken Johansen, kaptein Anna Balstad Vågen og Ragnhild Lillestrand blant spillerne.

Hei - Skeid 0-2 (0-1)

1-0 Stine Rød
2-0 Oda Folmo Myhr
 
Skeids lag mot Hei:

Mikaela Eriksson – Maja Mo Hjelseth, Anna Bakken Johansen, Maria Erland, Juni Steen- Anna Balstad Vågen, Oda Folmo Myhr, Ragnhild Lillestrand- Stine Rød, Frida Bråttum, Anna Lundby. Innbyttere: Lotte Anker Berre, Andrine Nevstad og Sunniva Bunde, som endelig er tilbake etter beinbruddet på glattisen i oktober.

Storseier på hjemmebane

Søndag tar Skeid imot Idrettslaget Skarphedin fra Bø i Telemark. Skarphedin spiller i samme divisjon som Skeid, men ikke i samme avdeling.

Kampen går Nordre Åsen. Nok en gang i lett regn. Kampen er ikke mer enn et minutt gammel før Dagrun Derås legger inn fra høyrekanten. Anna Lundby setter ballen i mål med innsiden av høyrefoten.

Nesten en hel omgang med jevnt press fra Skeid går før kaptein Anna Balstad Vågen slår et frispark inn i feltet. Litt fram og tilbake uten at ballen er i bakken før Lundby setter dagens andre ball i nettet.

3-0 kommer etter en corner. Sunniva Bunde dunker ballen i mål, og får et godt bevis på at høyrefoten er i orden etter bruddet. Bunde mener selv at hun ikke er helt tilbake, men var veldig godt fornøyd med kampen i dag.

I andre omgang skårer Skeid fem ganger. Keeper Kanutte Fevangs eneste problem er et tilbakespill i sluttminuttene. 4-0 kommer på straffespark etter at Lotte Anker Berre ble felt. Anna Lundby fullfører hat-tricket sitt før hun blir byttet ut med Stine Rød. Rød vil ikke være dårligere, og lager hat- trick i løpet av en drøy halvtime. Anna Balstad Vågen skårer også et mål, og da viste opptellingen ved kampslutt 8-0 til Skeid.

Skeid framstår som et meget velorganisert lag, et lag det er vanskelig å bryte ned. Den råskapen foran mål som trener Johnsen etterlyste etter lørdagens kamp kommer på plass i regnværet på Nordre Åsen.

Det virker urettferdig å dra fram enkeltspillere, men veteran Andrine Nevstad har neppe vært bedre i Skeid. Nyervervelsene Anna Lundby og Anna Bakken Johansen gjør også sine saker nærmest prikkfritt.

– Det er gøy å vinne kamper igjen. Det fungerer bra nå, og vi får uttelling i mål. Dette kan være starten på noe, sier kaptein Anna Balstad Vågen etter kampen, og lar det siste ordet henge i luften.

21-årige Anna Lundby får presentert seg skikkelig i kampen. Hun spiller helst kant eller spiss.

– Jeg hadde hørt om det fine miljøet i Skeid, og det var en av grunnene til at jeg gikk hit. Dessuten er Skeid en god tredjedivisjonsklubb på damesiden, sa hun etter kampen.

Trener Tommy Johnsen var ganske blid, og mente at denne helga hadde laget fått vist hva de kunne, og de hadde klart å vise hva de hadde trent på i vinter.

– Laget er jevnt besatt. Vi vet hvordan vi skal spille, sa treneren. Første seriekamp er 14. april, borte mot Elverum.

Skeid Skarphedin 8-0 (3-0)

1-0 Anna Lundby
2-0 Lundby
3-0 Sunniva Bunde
4-0 Lundby (straffe)
5-0 Stine Rød
6-0 Anna Balstad Vågen
7-0 Rød (straffe)
8-0 Rød
 
Skeids lag: Kanutte Fevang- Anna Bakken Johansen. Sunniva Bunde. Maja Mo Hjelseth, Maria Erland- Anna Lundby, Isabella Ademaj, Anna Balstad Vågen, Andrine Nevstad, Dagrun Derås, Lotte Anker Berre.
 
Innbyttere: Oda Folmo Myhr, Stine Rød, Juni Steen, Frida Bråttum, Ragnhild Lillestrand

 

Annonse: