Tungt skyts imot fra Røa 2

Det ble tungt for Skeiddamene mot et toppet Røa-lag. Les om kampen her!

Annonse:

Røa Elite 2 går for opprykk, og etter ar de tapte for Skeid i vårsesongen, tok de ingen sjanser i sluttspillet, og sendte nesten hele laget som møtte VIF i kvartfinalen i cupen inn på banen mot Skeid. 

Det er få juniorer og unge spillere i røadrakt fra start. I stedet møter Skeid et rutinert og robust lag hvor flere av spillerne har rundt 100 kamper i toppserien bak seg. 

Skeid virker nesten sjokkerte fra start. Duellene er tøffere og taklingene de får er vondere enn de har møtt før. Det blir en skikkelig forsvarskamp mot et mye bedre lag i 45 minutter. Skeid kommer ikke en eneste gang til noe vi vil kalle en målsjanse. Halvveis står det 3-0 til Røa. 

Heldigvis står keeper Nina Norum (bildet) godt. Hun har en fortid i Skeid, men er nå tilbake etter flere år på farten. 

– Akkurat nå er jeg vikar for Mikaela Eriksson som har skadet en arm, men jeg kommer til Skeid fordi jeg vil se hvor god jeg kan bli som keeper. Uten at det ligger så veldig store ambisjoner bak. Nå kommer jeg fra seks måneder i skotsk fotball. Det er godt å være tilbake, sier Norum, som etter hvert plukker mange baller ut av eget nett. Til slutt ender det 7-0 til hjemmelaget. 

Andre omgang starter positivt for Skeid. Leah van der Weel presser fram et svakt tilbakespill til keeper, og Frida Bråttum snapper ballen, får ballen forbi målvakten før en forsvarspiller får avklart. Sekunder etter har Røas store spiller Maiken Bjørndalen ballen på Skeids 16-meter.  Van der Weel er der også, men røaspilleren faller rutinert og lett i sammenstøtet. Dommer dømmer straffespark, og Bjørndalen setter inn et av sine fem mål for kvelden. 

Skeid er mye mer med i kampen denne omgangen, og nærmest skåring kommer de da Bjørnhild Wilhelmsen setter et frispark fra 18 meter i tverrliggeren. 

– Vi blir preget av at vi merker at tempoet er høyere enn det vi er vant til. Vi binder oss, og får ikke til det vi kan. Dessuten var det ubekvemt å bli liggende så lavt som vi ble i første omgang. I andre omgang får vi satt spillet vårt bedre, men vi slipper inn mål fordi vi i en mot en-situasjoner kommer til kort, sier Andrine Nevstad etter kampen. 

Skeids beste i denne vanskelige kampen er keeper Nina Norum, Bjørnhild Wilhelmsen og en utrettelig Leah van der Weel på venstrekanten.

Neste kamp er lørdag 9. september kl 13.00 på Nordre Åsen. 

Kampfakta

Røa Elite 2 - Skeid 7-0 (3-0)
Røa kunstgress
31. august 2023

Skeids lag: Nina Norum- Hanna Bjerck Ruud, Sunniva Persson Bunde, Juni Steen, Selma Graarud, Anna Balstad Vågen (kaptein), Andrine Nevstad, Bjørnhild Wilhelmsen, Dina Ødegaård Aas, Leah van der Weel, Stine Holtmo Rød.

Innbyttere: Lotte Anker-Berre, Celine Randen (Debut på A-laget), Isabelle Ademaj, Frida Bråttum, Maja Mo Hjelseth.

Gule kort: Anker-Berre, Steen og Bjerck Ruud

 

Tekst og foto: Anders Høilund

Annonse fra Obos-ligaen: