Cupexit mot Molde

Vi tar ledelsen og spiller en god kamp mot den regjerende cup- og seriemesteren. Likevel viser de frem et ekstra gir, og avanserer til kvartfinale.

Intet mindre enn åtte måneder etter straffedramaet på Grefsen stadion i juni, var Molde motstander i NMs fjerde runde.

Gjestene kommer godt i gang i LSK-hallen, og presser oss hardt de første minuttene. De noterer seg for flere cornere og et par avslutninger, men ingen mellom stengene.

Skeid tar ledelsen

Etter en litt heseblesende start, spiller vi oss etter hvert bedre inn i kampen. Erik Nordengen serverer Johnny Buduson et godt oppspill etter ti spilte minutter, men avslutningen på direkten fra Buduson blokkeres av en Molde-spiller.

Det blir skummelt i motsatt ende minutter senere, men David Hickson blokkerer et skuddforsøk før Fredrik Flo har en viktig defensiv inngripen like etterpå.

Alle "hjemme"-supporterne i LSK-hallen er nok glade for å se Marcus Melchior i gang igjen, og etter 18 minutter sender han Skeid i ledelsen. Buduson er først heldig når han får ballen på Moldes halvdel, og dyktig når han setter på turboen og tar med seg ballen opp i banen. Han finner Melchior ute til høyre, som demper ballen før han fyrer av langs bakken i retning motsatt hjørne til 1-0!

Marcus Melchior viste ingen nåde da han satte kampens første scoring.

Utligning og straffesituasjon

Euforien skulle imidlertid ikke vare så lenge. Molde svarer kontant med et effektivt angrep, og header inn utligningen bare minuttet senere.

Videre i omgangen prøver Maxwell Effiom seg på et skudd fra veldig spiss vinkel, og Molde får en god mulighet ved et frispark som går over muren og like til side for mål.

Omgangens store snakkis skjer sju minutter før pause, når Melchior går over ende i feltet. Han får seg en dytt i ryggen av en Molde-spiller, til store protester fra både spillere og Skeidokser, men dommer innvilger ikke noe straffespark. Melchior selv sier til Dagsavisen at han mener han ble snytt.

Fredrik Vinje kom inn i pausen og fikk sine første 45 minutter for Skeid.

Tøff 2. omgang

Lagene er like langt til pause, og andre omgang starter med noen gode muligheter til gjestene. Først en dobbeltsjanse minutter inn i omgangen, hvor vi forsvarer oss med et lite nødskrik, før Kvarekvål gir en småskummel retur på et skudd, men får slått ballen unna farlig område.

Ved timen spilt tar Kvarekvål et langt utspark helt opp til Effiom høyt i banen. Han prøver seg på direkten, like utenfor mål!

Maxwell Effiom noterte seg for et par sjanser, men fikk ikke satt ballen i mål.

Vi fortsetter å forsvare oss helhjertet, men Molde viser seg utover i omgangen som det Eliteserielaget de er. Etter 63 minutter får de først en brukbar mulighet som seiler forbi mål, før de prøver på nytt og setter den i nettet til 1-2.

Etter 79 minutter ruller de opp en rask kontring, og setter 1-3 via fingertuppene til Kvarekvål. Det blir også sluttresultatet i en kamp som er noen hakk opp fra treningskampene for vår del, men mot svært sterk motstand.

Da er det bare å se frem mot seriestart 2. påskedag, med bortekamp mot Sandnes Ulf! Første hjemmekamp er mot Hødd 16.4.

Skeid - Molde 1-3 (1-1)