Bedre enn sist mot Godset

Skeids damer møtte Strømsgodset i treningskamp på Marienlyst i Drammen. Kampen var et returoppgjør etter at Strømsgodset vant 6-3 i tilsvarende oppgjør på Nordre Åsen i februar, hvor nysnøen fikk et ord med i laget om hvor pasningene skulle havnet, men det ble 2-1-tap på bortebane.

Annonse:

(Forsidefoto: Debutant Oline Wik Omland)

I Drammen på søndag er det snøfritt på banen og rundt null grader i lufta. Strømsgodset møter oss med en kamptropp bestående av 21 spillere, dog uten at de lufter sine største stjerner.

Skeid tar tak i kampen fra start. På midtbanen dominerer Oda Folmo Myhr og Anna Balstad Vågen. Juni Steen er offensiv og god fra sin posisjon som høyre back. På topp er Stine Rød aktiv og skarp, hun utnytter en forsvarsmiss, snapper ballen fra keeper og setter inn 1-0 til Skeid.

Strømsgodset flytter opp laget sitt, og vinner kampen om midtbanen. De utligner på et langskudd, hvor press på ballfører var mangelvare fra Skeid. 2-1 til hjemmelaget kommer på et lignende skudd.

2-1 til pause

Etter pause fortsetter Strømsgodsets overtak. Etter 55 minutter bytter de inn ti nye spillere, og det virker som om det hjelper å få inn 20 friske bein. Skeids forsvar med Maja Mo Hjelseth, Maria Erland, Sunniva Bunde og Selma Graarud samt keeper Kanutte Fevang jobber godt, og alle får bruk for sine beste egenskaper; Erland med sin gode fysikk, Hjelseth med fart, Bunde og Graarud med ro, oversikt og gode pasninger. De klarer å holde buret reint, selv om alarmen blinker rødt opptil flere ganger.

Trener Tommy Johnsen trekker en joker opp av ermet, og setter inn debutant Oline Wik Omland. Det tar litt tid før hun får den første ballberøringen, men når hun blir varm i trøya, tar hun godt for seg på Skeids midtbane. Uheldigvis kommer dommeren i veien for den sentringen som kunne blitt målgivende.

Gode sjanser til utligning

Skeid vinner tilbake midtbanen, og setter inn en sluttspurt mot motstanderens mål. Det går imidlertid bare nesten, både fra Dagrun Deraas, Stine Rød og fra vår kaptein. Hjemmelaget vinner 2-1.

Jeg synes vi spiller en god kamp

— Kaptein Anna Balstad Vågen

– Jeg synes vi spiller en god kamp. Vi var veldig gode fra start, men rett før utligningen flytter de opp spillet, og vi klarer ikke å svare. Vi kom godt tilbake mot slutten. I motsetning til forrige søndag, fikk vi ikke uttelling på sjansene, sier Skeids beste spiller i dag, kaptein Anna Balstad Vågen etter kampen.

– Nivået er OK, det gikk greit, sier debutant Wik Omland beskjedent. Hun innrømmet at spillet var mer fysisk enn det hun var vant med. Hun har trent med A-laget to ganger i uka i vinter, og beviser i dag at hun holder mål på A-lagsnivå.

Skeids lag: Kanutte Fevang- Maria Erland, Sunniva Bunde, Maja Mo Hjelseth, Juni Steen, Andrine Nevstad, Anna Balstad Vaagen, Oda Folmo Myhr, Ragnhild Lillestrand, Anna Lundby, Stine Rød.

Innbyttere: Lotte Anker-Berre, Oline Wik Omland, Selma Graarud, Frida Bråttum, Dagrun Deraas.

 

 

 

Annonse: