Bandygutta tilbake i toppserien

Det er 27 år siden vi i Skeid hadde et lag i eliteserien for menn i bandy. Etter en solid sesong, kunne laget juble for opprykk etter seriens siste kamp på Frogner kunstis 15. februar! Skeid vant 7-1 over Frigg. Oksene og andre Skeidpatrioter var godt representert på tribunen.

Annonse:
Vi må helt tilbake til sesongen 1991/92 for å finne Skeid på øverste nivå i norsk bandy. Skeid spilte da i Elite A (6 lag) i grunnspillet og avanserte til slutt til bronsefinale i NM-sluttspillet, hvor klubben tapte 1-6 for Mjøndalen. Året før tok Skeid sølv i toppserien, men tapte igjen bronsekampen i NM mot Mjøndalen 0-7 kan Bandyforbundets Tor Audun Sørensen fortelle.
<em>2 x Skeid, da lagets kaptein Truls Skrettingland mottok pokalen som det synlige beviset på opprykket fra Erik Hansen, som har innehatt de fleste posisjoner i Skeid. Nå er han president i Norges Bandyforbund.</em>
2 x Skeid, da lagets kaptein Truls Skrettingland mottok pokalen som det synlige beviset på opprykket fra Erik Hansen, som har innehatt de fleste posisjoner i Skeid. Nå er han president i Norges Bandyforbund.

 

Tre forsøk før suksess

– Denne sesongen har vært veldig bra, helt frem til de tre siste kampene. I to av dem gikk vi på unødvendige tap, så opprykket ble utsatt litt. Heldigvis gikk det riktig vei mot Frigg til slutt, sa Helge Holter til Dagsavisens reporter Jonas Bucher etter kampen.
 
Til avisen sier Helge Holter at det er en forskjell fra 1. divisjons- til eliteseriespill, og at klubbens ressurser kunne vært større.
 

Bandyforbundet roser oksene

Når det landsdekkende forbundet skal oppsummere kampen skriver de slik: Skeid slo hjemmelaget Frigg 7-1 på Frogner Stadion godt hjulpet av den sympatiske supporterklubben Oksene.
 
Bandyforbundet kan også fortelle om tiden da Skeid Bandy hadde tilnavnet Bronsegrossisten og starter med 1988/89 sesongen. 
 
Statistikken forteller at Skeid tok bronsemedaljene i NM ved å slå Drafn 4-0 på Valle Hovin, men det er ikke det som klubben husker best. Semifinalene mot Stabæk ble en thriller uten like i norsk bandy. Skeid vinner første semifinalen 6-2. I det andre oppgjøret vinner Stabæk 4-1.
 
En ny pokal skal pryde Skeid-huset!
En ny pokal skal pryde Skeid-huset!

 

I den tredje og siste semifinalen ledet Skeid 5-1 etter første omgang og de sorte og gule så endelig for seg en NM-finale. Det trodde også et et overraskende stort antall publikummere på Valle Hovin inkludert undertegnede. Skeid holdt stand lenge ut i andre omgang, men noe skjedde på slutten av kampen og målene begynte å renne inn. I de siste minuttene avgjorde Stabæk og vant den avgjørende semifinalen 7-6. 
 
Også 1986/87 ble det NM-bronse til Skeid. I det hele tatt ble merkelappen til Skeid på denne tiden den store grossisten av bronsemedaljer i NM. Bandy-Norge hadde imidlertid unnet Skeid en NM-finale i disse bronse-gyldene årene! 
 

Vil rekruttere flere til Skeid

–Vi prøver å få til en bandyskole, men der er det jo fem-seks-åringer som begynner nå, og A-laget består av menn i 20-årene. Nå har vi en årgang av 1988 og -89-spillere som er veldig bra, og vi har en flott kameratgjeng på A-laget, sier han.
 

Dugnadskultur

Å drive en bandyklubb krever mye arbeid. Det betyr nødvendigvis ikke at arbeidet er godt betalt. Lederen av bandyavdelingen i Skeid, Helge Holter sier at dugnadskultur er noe av det aller viktigste for å drive bandyklubben som skal spille eliteserie kommende sesong.
 
– Skeid bandy drives på dugnadsånd, med store bokstaver. Her er det ingen som får betalt for jobben de gjør, og spillerne bidrar også med treningsavgifter. I tillegg til dette har vi fantastiske sponsorer som gir oss god hjelp til å holde på med idretten, forteller Holter.
 
– Med vårt opprykk nå håper vi at media og publikum bidrar til å øke interessen ytterligere, avslutter Holter i intervjuet med Dagsavisen og deres journalist Jonas Bucher.  
 

Fakta

I kommende sesong i eliteserien er seks av ti lag fra Oslo- og Bærumområdet.
Eliteserien i bandy 2020/2021:
Drammen bandy
Høvik eller Snarøya (playoff)
Mjøndalen IF
Ready
Sarpsborg BK
Skeid
Solberg
Stabæk
Ullern
Ullevål
 
 
 
 
 
Annonse: