Bamba-magi på overtid!

Det ble en tøff førsteomgang mot Stjørdals-Blink, men gutta viser en enorm omstillingsevne etter pause, og tar en viktig seier. Scoringer fra Stensland og Bamba sørger for 2-1!

(Foto: Anders Vindegg)

Etter tapet i Tromsdalen forrige helg lå vi nede på andreplass med én kamp mindre spilt enn tromsøværingene før denne fredagens hengekamp mot Stjørdals-Blink.

Med andre ord en avgjørende kamp for hvilket utgangspunkt vi får inn i de to siste serierundene.

Se intervjuer med Bamba, Bojang og trener Vilde Rislaa nederst i saken.

Blink best i første

Førsteomgangen er langt ifra noe fyrverkeri av en omgang for noen av lagene. Best ut av det kommer imidlertid gjestene, som etter en jevn start på kampen uten målsjanser noen veier, får straffe etter 14 minutter.

Dommer mener Sully Bojang er for sent inne og feller en Blink-spiller. Høyst diskutabelt hvor mye feil Bojang faktisk gjør i den situasjonen, men dommer virker ikke å være i tvil. Straffesparket er ikke av det sterkeste slaget, men keeper Marcus Andersen slenger seg til venstre og ballen går inn midt i mål til 0-1.

Trønderne tar ledelsen på straffe.

Etter 17 spilte minutter kommer kampens første Skeid-sjanse når Per-Magnus Steiring får hodet på et innlegg fra Jarl Magnus Knutsen. Et godt forsøk som ender til side for mål.

Det var også omtrent det eneste vi skapte offensivt i første omgang. Vi blir litt for ofte stående med hælene i bakken, og Blink snapper mange baller fra oss.

Ved litt over halvtimen spilt er gjestene veldig nær ved å doble ledelsen med et godt skudd fra ti meter. Keeper Andersen gjør en god redning og stopper skuddet med beina.

Ellers er førsteomgangen preget av et Stjørdals-Blink-lag som går veldig tøft inn i dueller, og pådrar seg to gule kort. Skeidoksene skulle gjerne sett både flere kort og frispark i Skeids favør.

Stjørdals-Blink er fysiske i spillestilen.

Energien ganges med ti

Etter pause er det et Skeid-lag med en helt annen strategi og guts som entrer banen. Fra å være mer avventende og ballspillende i første omgang, blir spillestilen mer direkte og høyere i intensitet.

Det tar bare sekunder før innbytter Kabamba Kalabatama viser at han har lyst på en scoring. Thor Lange legger inn fra venstre og finner en høytsvevende Bamba foran mål. Han prøver å styre ballen i mål på volley, men sender den like utenfor.

Både Oksene og Kalvene skapte stemning på tribunen.

Skeid fortsetter et intenst press, og vinner mange baller og skaper mange flere sjanser enn før pausen. Samtidig tas det også høyere risiko bakover, som fører til at gjestene også får sine muligheter.

Etter 54 minutter tar de oss i ubalanse bakover, og spiller seg til god skuddmulighet i vår 16-meter. Igjen gjør Andersen en god redning, før Steiring kaster seg inn og får blokkert forsøket på returen.

Viktig tidspunkt for redningen, for minutter senere spilles Bojang nydelig gjennom av Torje Naustdal. Bojang ser at Filip Stensland er ledig på hans venstre side, og dermed kan trille ballen i åpent mål til 1-1!

Filip Stensland utlignet for Skeid.

Bamba-magi

Andreomgangen fortsetter i Skeid sitt spor, men med noen veldig farlige visitter fra Stjørdals-Blink. Etter 76 minutter byr Andersen på nok en kjemperedning når gjestene plukker opp en farlig bakoverrettet heading fra oss og fyrer av! Via hanskene til Skeid-keeperen og til corner.

Idet vi bikker 90 spilte minutter er det først Stjørdals-Blink som får matchball. De vinner ball, ser at Andersen er langt ute, men avslutningen ender til side for mål.

Neste matchball går til Bamba, som har startet på løp og får en god pasning helt fra keeper Andersen. Bamba avanserer langs venstresiden før han drar seg inn i banen, lader opp høyrefoten og klinker ballen i krysset! 91:09 på klokka, og Bamba sender Nordre Åsen til himmels!

Bamba blir matchvinner!

Gutta gjør jobben også siste del av overtiden, og det ender 2-1 på Nordre Åsen. Dermed er vi tilbake på tabelltopp, ett poeng foran Tromsdalen med to kamper igjen. For en sesongavslutning vi får! Bare å komme seg på kamp mot Follo neste lørdag med gratis inngang.