Bamba-dobbel senket VIF 2

To flotte mål av Bamba og ett av Ulrich Ness sikret tre viktige poeng og sendte oss på tabelltopp, à poeng med Kjelsås.

Annonse:

(Forsiden: Bamba prikkskyter inn 1-0. Foto: Jørgen Mo)

Intility Arena. Bare navnet bringer vonde minner fra en tidligere sesong, da vi ikke vant en eneste kamp der og rykket tilslutt ned. Men nok om det nå.

Mandagens kamp mot Vålerengens rekrutter, som ikke hadde tatt ett eneste poeng på syv kamper, kunne potensielt medført undervurdering, men gutta går ut i hundre og skaper et par farligheter umiddelbart, først et skudd fra Fredrik Flo inne i 16-meteren, og deretter en avslutning fra Mikkel Lindbäck etter retur fra keeper, men den blokkeres.

Ikke lenge etter er det alltid skuddvillige Ulrich Ness som forsøker seg, men kula ender på utsiden av stolpen.

Så, når kvarteret passeres, fører et agressivt press til at Torje Naustdal stjeler ballen, den havner hos Bamba som ikke lar seg be to ganger! Han forserer noen meter, dundrer ballen nede i høyre hjørnet og vi tar fortjent ledelsen!

Noen halvsjanser etterpå til begge lag, før Sully Bojang etter en halvtime fosser oppover høyrekanten sin, legger flatt inn foran mål, men adressen er ikke perfekt og Bamba får ikke avsluttet - stor sjanse og vi burde doblet ledelsen!

BILDEKARUSELL (Foto: Jørgen Mo):

Hjemmelaget er absolutt ikke ufarlige når de får sjansen, men forsøkene ender oftest langt til side for mål etter i hanskene til Marcus Andersen. Vi har virkelig en god keeper nå!

Uansett, når det er noen få minutter igjen av omgangen virker det som om gutta allerede har tatt pause, for i det 42. minutt blir vi for passive og Adrian Rønning skjærer igjennom forsvaret vårt som kniv i varmt smør og setter ballen under en sjanseløs Andersen, 1-1!

Like etterpå holder de på å ta ledelsen etter en trippelsjanse, som avsluttes med Andersen i full strekk. Trener Vilde må antakelig ta i bruk hårføneren i pausepraten for å få gutta på rett kjøl.

Lindbäck får sjansen til å øke på en Bojangpasning rett før dommer blåser, men det er kun løskrutt i børsa og keeper redder.

K P
1 Skeid 13 30
2 Kjelsås 13 29
3 Tromsdalen 13 26
4 Strømmen 13 23

Andre omgang er ikke mange minutter gammel når Bamba slår en lang ball mot Bojang på høyrekanten, han går på løp og kan skli inn Bojangs presise innlegg langs bakken fra 5 meter, klassescoring og vi er atter i ledelsen!

Emil Tjøstheim kommer inn for Lindbäck når timen er spilt, og seks minutter etter er han presis i innlegget som havner på hodet til Nes, han stanger inn 3-1 og herfra og ut er seieren aldri truet. A-lagsspiller Ola Kamara på VIF 2, som ble byttet ut ved pause, medførte et svakere lag i andre omgang, og det siste kvarteret rader vi opp med 4-5 sjanser som alle burde medført nettsus.

Uansett, tre poeng blir med hjem til Skeidland, og vi er nå på toppen av tabellen sammen med Kjelsås, begge med 19 poeng.

Neste kamp er hjemme mot laget på 5. plass, Eidsvold TF, og den kampen går søndag kl. 14:00. Møt opp og støtt gutta!