Avslutning for Junior Elite

Junior Elite har hatt en vellykket sesong og flere juniorspillere og yngre har fått spilletid både i 3. divisjon og på A-laget.

Annonse:

(Foto: Noen av 2003 gutta, bak fra venstre: Kasper Lunde Ofstad, Mads Foss Aaserud, Jason Buan, Noah Fjellestad Sveen, Henrik Hagen, Theo Trelnes, Foran fra venstre: Habib Geir Diallo og Karl Aspevoll Omdahl.)

Junior Interkretslaget (JrE) hadde sin avslutning for sesongen 2022 fredag 11. november. Først en runde på "Fangene på Fortet" hvor gutta fikk testet sine fysiske egenskaper og ikke minst mentale kapasitet til å løse store og små utfordringer i samarbeid.

Deretter gikk turen til restaurant Sûdøst for god mat og drikke, taler og ikke minst utdeling av en mengde priser.

debutanter Obos liga 2022.jpg
Debutanter i Obos-ligaen 2022, fra venstre: Noah Fjellestad Sveen, Karl Aspevoll Omdahl, Mads Foss Aaserud, Henrik Hagen.

JrE som har spilte sine kamper i Interkrets B i år, endte til slutt på en 4. plass i serien. En helt ok plassering ettersom hovedfokuset for dette laget er å utvikle spillere videre oppover i systemet. Det viser jo også spillerstatistikken, hvor hele 43 ulike spillere har blitt benyttet i kampene, alt fra siste års juniorer født 2003 og ned til spillere født i 2007 – altså 2 år før de holder junioralder.

En suksessfull sesong

Da er det ikke så rart at laget har variert noe i prestasjonene, men allikevel så har dette vært en meget suksessfull sesong med tanke på antall juniorspillere (og yngre) som har fått spilletid både i 3. divisjon og på A-laget.

I år har hele 9 spillere som holder junioralder eller yngre fått sin debut i Obos-ligaen:

  • Jakob Napoleon Romsaas (2004)
  • Mads Foss Aaserud (2003)
  • Ousmane Diallo Toure (2003)
  • Simen Kvia-Egeskog (2003)
  • Henrik Hagen (2003)
  • Karl Aspevoll Omdahl (2003)
  • Noah Fjellestad Sveen (2003)
  • Mikkel Wennberg Lindback (2007)
  • Isak Brekke Sjøblom (2007)

Av disse 9 har flere av dem vært i Skeid i mange år og 3 av dem har faktisk vært i Skeid hele karrieren – helt fra Velkommen Til Fotball – Jakob Napoleon Romsaas, Henrik Hagen og Mikkel Wennberg Lindback. Keeper Kasper Ofstad (2003) som har vært på benken i flere kamper for A-laget har også vært med siden VTF.  Da kan man trygt kalle dem Ekte Skeid og Ekte Oslo.

Ytterligere 15 spillere har fått prøve seg i 3. divisjon i år – så at det gror godt nedover i rekkene i Skeid er det liten tvil om.

Diverse priser ble utdelt og de 2 gjeveste – årets spiller valgt av hhv. spillerne selv og av trenerne gikk til Moad Bouzidi (2005) og Eduard Hjelde (2004).

En god årgang

I tillegg ble sisteårs-juniorene – 2003-årgangen – takket av som juniorspillere i Skeid. Forhåpentligvis vil mange av dem bli værende i klubben i mange år framover. Disse gutta har vært del av en svært god årgang i Skeid – en årgang som har levert fantastisk i mange år, med f.eks. 2 seiere i Adidascup på rad, 2 bronsefinaler i Norway Cup, og sterke prestasjoner i serier og andre cuper i mange år.

Alle fikk sin fortjente takk for innsatsen så langt og en liten plakett til minne om tiden i junioravdelingen i Skeid.

JrE - takk for innsatsen.jpg

Trenere for juniorlaget i år har vært Jens Braathen Rongved – mangeårig spiller i Skeid og kaptein på A-laget før han måtte legge opp altfor tidlig og Are Østreng – også han med svært lang fartstid som trener, sportslig leder og spillerutvikler i Skeid i flere perioder.

Disse to utfyller hverandre på en god måte og vi håper at de kan fortsette den gode jobben i flere år framover og bringe ytterligere talenter fra egne rekker hele veien opp til A-laget.

Takk for i år til spillere og trenere!

Terje Hagen
Lagleder Skeid JrE

SA-SA-SA!

Annonse fra Obos-ligaen: