Årets første poengdeling

Vi gjør lenge en ordentlig god hjemmekamp mot Raufoss, men må nøye oss med ett poeng etter to sene scoringer imot. Les mer om kampen her!

Annonse:

Arkivfoto: Anders Vindegg.

Vi har kommet halvveis gjennom Obosliga-sesongen, og Raufoss er første motstander vi møter for andre gang. Senest i juni tapte vi 1-0 på Raufoss, og det var et revansjelystent Skeid-lag som entret Nordre Åsen søndag.

Tar føringen

Vi tar føringen tidlig i kampen, og noterer oss for første målsjanse etter bare fire spilte minutter. Sully Bojang finner Bendik Rise foran mål, men skuddet reddes av Raufoss-keeperen i full strekk.

Fem minutter senere er Rise igjen på ferde, med en vakker pasning gjennom til Jakob Romsaas. Han vil på scoringslista også denne kampen, fyrer av med venstrefoten og setter ballen i mål!

Jakob Romsaas setter sitt syvende seriemål for sesongen. Arkivfoto.
Jakob Romsaas setter sitt syvende seriemål for sesongen. Arkivfoto.

Videre i omgangen har vi ballen mye i laget, og skaper noen gode sjanser. 18 minutter inn i kampen lager vi en dobbeltsjanse når Romsaas først kommer med et skudd som reddes av sisteskansen til Raufoss, før returskuddet fra Marcus Melchior blokkeres.

Også Erik Nordengen er nær en scoring, men avslutningen rett foran Raufoss-keeperen blir for svak, og ballen sveiper rolig foran et vidåpent mål.

Raufoss skaper små farligheter i vår 16-meter ved et par anledninger, men lager ingen store målsjanser i den første omgangen.

Dobler ledelsen

Skeid-gutta kommer ut av pausen med ledelse, og den er Erik Nordengen interessert i å doble. Igjen er det Rise med en målgivende pasning, denne gang fra venstresiden. Han finner foten til Nordengen, som styrer ballen i mål til 2-0!

Med Åsane-kampen ferskt i minne, er likevel kampen langt fra avgjort. Gjestene fra Toten kvikner etter hvert til, og produserer i kampens siste halvtime mange flere målsjanser enn i den første timen.

Erik Nordengen scorer sitt første mål for Skeid. Arkivfoto.
Erik Nordengen scorer sitt første mål for Skeid. Arkivfoto.

Ved timen spilt setter de et skudd like utenfor målstolpen til Lars Kvarekvål. Like etterpå får Emil Tjøstheim ballen i bakrom, og chipper ballen over Raufoss-keeperen som er langt ute. En Raufoss-spiller hindrer imidlertid 3-0 med en akrobatisk redning på strek.

Etter 70 spilte minutter kan vi takke Kvarekvål for at ikke Raufoss reduserer, når han så vidt får en hanske på en god avslutning i boks. Innbytter Johnny Buduson lager også en god mulighet for oss, når han får en god heading på et hjørnespark, men gjestenes keeper gjør en god redning.

De beryktede sluttminuttene

Kampuret tikker stadig i Skeids favør, men i takt med at Raufoss for alvor har våknet, blir vi baktunge og lever farlig ved flere anledninger. Etter 77 minutter finner de gulkledde nettmaskene, og reduseringen er et faktum. Store protester fra Skeid-leiren på at ikke Fredrik Berglie får frispark like før, men dommer holder fløyta unna munnen.

Vi forsvarer oss for harde livet resten av kampen, men i det femte av hele seks tilleggsminutter scorer Raufoss igjen, denne gang med et lavt skudd fra 18 meter. Vi lager også et par sjanser på overtid, men 2-2-resultatet står seg, og vi deler poengene med Raufoss.

Neste kamp på programmet for A-lagsgutta er Stabæk borte på Nadderud på søndag. Vi ga dem hard kamp om poengene i vår, så her er det bare å ta turen for å heie frem gutta!

Kampfakta

Skeid - Raufoss 2-2 (1-0)
OBOS Idrettspark Nordre Åsen
24. juli 2022

Mål:
1-0 Jakob Romsaas (9')
2-0 Erik Nordengen (55')
2-1 Teodor Haltvik (78')
2-2 Markus Karlsbakk (90' +4)

Skeids lag: Lars Kvarekvål - Sulayman Bojang, Fredrik Berglie (K), Tomas Borgersen - Morten Olsen, Ulrich Ness, Bendik Rise, Erik Nordengen (Hayder Altai fra 64') - Marcus Melchior, Jakob Romsaas (Anders Johansen fra 84'), Emil Tjøstheim (Johnny Buduson fra 68').

Gult kort: Én Raufoss-spiller.

Annonse fra Obos-ligaen: