Årets første hjemmetap

Start ble for sterke hjemme på Nordre Åsen, da vi slet med å sette sjansene og å holde ut hele kampen.

Annonse:

(Toppbilde: Marcus Melchior ble vår eneste målscorer. Foto: Anders Vindegg)

Oslo og Nordre Åsen viste seg fra sin aller beste side lørdag, med strålende sol og behagelig varme. Kanskje følte sørlendingene seg litt for hjemme i hovedstaden, men det kommer vi tilbake til.

Eksplosiv start

Innledningsvis i kampen er det tydelig at det er Skeid som er på hjemmebane. Gutta tråkker hardt til fra start, får flere tidlige cornere og produserer flere gode sjanser. Den største står Marcus Melchior for etter seks minutter, når han får ballen like utenfor 16-meteren og sikter mot krysset. Et godt treff, men plasseringen blir litt for svak, og keeper redder.

Litt senere får Melchior driblet seg forbi flere Start-spillere, og finner Effiom. Han skyter, men til side for mål. Selv om mulighetene er der, får vi ikke valuta i form av scoring. Naturlig nok blir det vanskelig å holde oppe et slik press veldig lenge, og Start kommer mer inn i kampen fra 10/15 minutter.

David Hickson og co. slet med å få noe ut av presset.

Gjestene er mer effektive med sine sjanser, og etter 16 minutter spiller de seg hurtig og presist gjennom hele vår halvdel. Det fyres av fra 16 meter, og ballen settes i mål helt ute ved høyre stolpe.

Start er nær en dobling bare minutter senere, når en spiller spilles gjennom alene med keeper Nilsen. Han er imidlertid våkent ute med en god involvering, og avverger til corner.

Førsteomgangen fortsetter jevnspilt, men vi kommer med litt for mange upresise innlegg, og sliter også med å sette de sjansene vi får. Torje Naustdal er nær med et skudd som sniker seg forbi bakre stolpe og ut, men det vil seg ikke. Ved halvtimen spilt får Effiom en pasning i boks, og får vendt seg og skutt, men heller ikke det ender mellom stengene.

Start får en brukbar sjanse mot slutten av omgangen med et godt innlegg og en heading utenfor mål, før vi blir farlige på en corner på overtid som ender med at Nordengen fyrer av et hardt skudd til side for mål. Dermed 0-1 til pause.

Tidlig utlikning

Det er tydelig at Skeid har brukt pausen godt, for det går knapt et minutt av andre omgang før vi setter utlikningen. Det er Nordengen som plukker opp ballen, setter fart og trer gjennom en nydelig stikker mot Melchior. Han er på skuddhold og tupper ballen opp i nettaket. Utagbar for keeper, og 1-1!

Håpet er tent for alvor igjen på Nordre Åsen, men resultatet står seg ikke lenge. Start presser oss i vår boks, noe som resulterer i en sen takling og straffespark etter 48 minutter. Den setter de gulkledde sikkert i mål, til høyre for Nilsen, som går feil vei.

Det ble etter hvert mye å gjøre for Hayder Altai og resten av forsvaret.

Det blir tungt å ligge under nok en gang, og gjestene spiller godt og smart videre i omgangen. Vi slipper mindre til enn i første omgang, og setter heller ikke de sjansene vi får. Start sløser også noe, og får blant annet en kontringsmulighet som ender alene med keeper, som de utrolig nok setter utenfor. Utrolig er det også at vi ikke utlikner igjen når Henning Andresen legger inn rett i beine på Effiom, som muligens får den litt brått på og skyter utenfor.

I stedet skal vondt bli til verre når Start først setter 3-1 på en kontring hvor de får mye rom, før de setter 4-1 på en heading fra en corner.

Tungt å svelge for oss, men heldigvis er det bare få dager til første revansjemulighet. 16. mai går turen til Kongsvingers dype skoger for ny poengjakt!

Det er kort tid til neste kamp for Torje Naustdal og resten av gutta.