Annullert mål og tøff tur til Ekeberg

Skeid satte ballen i mål først på Ekeberg, men fikk scoringen annullert. I stedet fikk KFUM den første nettkjenningen, og tok til slutt alle poengene.

(Foto: Anders Vindegg)

Over 200 spillere og trenere fra Skeids yngre avdelinger sørget sammen med Oksene for at Skeid stilte mannsterke i vårt første Oslo-derby for sesongen.

I første omgang var våre gutter fullt på høyde med KFUM, og skapte både flere og større sjanser.

Annullert mål

Fire minutter inn i kampen får David Hickson ballen på høyrekanten, drar av én mann og fyrer av et skudd! Dessverre for oss står keeper godt plassert og redder.

Etter ni minutter fosser Ulrich Ness fram på en overgangsmulighet, men rives brutalt ned av en Kåffa-spiller. Soleklart gult kort idet vi hindres fra en potensielt stor sjanse.

Så er det Jakob Romsaas som får en stor mulighet like etterpå på en kontring. Han går langt med ballen og har Buduson med seg, men prøver skuddet selv! Det er keeper nede og plukker greit.

Skeidoksene og Skeids juniorer tok rollen som lagets 12. mann på alvor.

27 minutter inn i omgangen kommer kampens mest omdiskuterte situasjon. Det blir småkaotisk foran KFUM-målet når Ulrich Ness sklir inn et skudd som først går i nærmeste stolpe, før ballen treffer bakre stolpe og triller ut igjen. Romsaas plukker opp og sender tilbake til Ness som omsider setter ballen i mål! Gleden blir imidlertid kortvarig, for linjedommer har løftet flagget for offside. Høyst diskutabelt med Skeid-øyne, men avgjørelsen er tatt.

Mot slutten av omgangen får også hjemmelaget noen sjanser, først når Anders Gundersen redder et skudd fra 16 meter, før de setter returen rett utenfor. Med fire minutter igjen av omgangen får de et hjørnespark som skal vise seg å bli farlig. Det heades frem og tilbake flere ganger, før ballen settes i mål med et siste hodestøt.

Ulrich Ness satte ballen i mål, men fikk målet annullert for offside.

Svak andre omgang

Om det kan sies å være noe ufortjent at KFUM leder etter første omgang, så viser de seg fra en bedre side i den andre. Vi faller noen hakk fra første omgang, og gjør det ikke spesielt travelt for KFUM-keeperen.

Likevel produserer heller ikke hjemmelaget spesielt med sjanser i starten av omgangen. Etter 73 spilte minutter dobler de imidlertid ledelsen til 2-0, og da begynner det å se mørkt ut for Skeid-gutta som for anledningen stilte i helsvart.

Vi kommer oss ikke ordentlig inn på KFUM sin halvdel hele omgangen, og i 85. minutt setter vertene spikeren i kista med 3-0.

Nå venter noen uker med pause for Gard Holme og hans gutter, før det skal spilles andre runde i NM mot Frigg onsdag 15. juni. Neste Obos-ligakamp er hjemme mot Sogndal mandag 20. juni.

Det ble ikke poeng på Johnny Buduson og co. i Oslo-derbyet.

KFUM - Skeid 3-0 (1-0)