Vil ha DEG med på laget

Skeids damer har hatt mye å juble for de siste årene, og for å nå enda lenger vil de ha DEG med på laget.

Annonse:

Foto: Vidar Ruud

Skeids A-lag for damer vil til topps, og vil ha med DEG på laget

– Vi har en supermotivert og sammensveiset spillergruppe med både erfarne spillere, og med gode, unge, sultne spillere. Vi har et fint stadion. Vi har tradisjonen i klubben, og vi begynner å få et publikum som skaper flott stemning på hjemmekampene våre. Vi har tribunekultur, jeg digger det, sier Johnsen.

Et mer profesjonelt drevet damelag

Tommy Johnsen kom inn som hovedtrener i mars 2023, og han påstår at det meste lå til rette for ham. Han lovpriser spillerne for treningsiver og motivasjon. Han er i ferd med å legge til rette for et mer profesjonelt opplegg rundt laget. Johnsen mener at et mer profesjonelt opplegg rundt laget vil gjøre det mer attraktivt å spille for Skeid.

– Her ligger det et uforløst potensial, sier treneren.

Johnsen forteller at foreldregruppa støtter opp, og at det er til stor hjelp for trenerne og laget. En materialforvalter står høyt på trener Johnsens ønskeliste.

– Vi har fått inn avtaler om bekledning og med frukt på kampdagene. Er det noen som kan tenke seg en slik jobb rundt damelaget, så er det bare å si i fra, sier Johnsen.

En trener til å ha hovedansvaret for Skeid 2, som for tiden spiller i 4. divisjon og som har mange enda yngre spillere enn A-laget, er et annet ønske.

Elsker å spille for publikum

Sakte, men sikkert har det dukket opp flere og flere skeidsupportere på damenes hjemmekamper. De skaper stemning, og de skal vite at spillerne setter stor pris på støtte fra tribunen.

– Det er ingenting som er så stusselig som å løpe inn på banen, og det er ingen som har kommet for å se på, sa midtbanespiller Sunniva Bunde i et annet intervju, og kaptein Elise Kvandal har flere ganger fortalt hvordan heiing og rop oppildner laget til innsats.

– Jeg mener det på Nordre Åsen lett kan komme et par hundre tilskuere. Jentene på A-laget vil gjerne være forbilder for yngre spillere i Skeid, og de er nå på besøk hos alle alderbestemte jentelag i klubben. A-laget skal være målet de yngste strekker seg etter, sier Johnsen.

Gratis moro

11. og 24. juni spiller Skeids damer hjemmekamper klokka 18.00 på søndag. Det er først et nabooppgjør mot Grorud/Høybråten og Stovner, og til slutt en avgjørende kamp mot Ottestad. Da bør alle som har en interesse for klubben, og som liker å se et lag i rødt og blått som strutter av spilleglede møte opp på Nordre Åsen. Det er faktisk helt gratis.

I dag spiller det skeidjenter på lag i toppserien, og i mange klubber rundt om i Oslo. Tommy Johnsen mener at det ikke bør være noen grunn for en jentespiller som vil utvikle seg, å gå til en annen klubb. Han mener Skeid bør være et like godt utviklingssted for jenter som det tradisjonelt har vært for guttespillere.

– Tenk hvor kult det hadde vært om vi sammen kunne starte på oppturen mot toppen. Vi har som sagt spillerne, og kulturen i Skeid. Det ville vært en god reise. Dukker det opp en primus motor, en leder som vil og vil, så er jeg sikker på at vi kan klare det. Hvor  kult hadde ikke det vært for klubben, sier Johnsen.

 

Intervju og tekst: Anders Høilund

 

Annonse: