Sterk seier over Hødd

A-laget tar en meget sterk borteseier over Hødd, vinner 2-1 og bevarer spenningen om kvalifiseringsplassen!

(Arkivbilde: Anders Vindegg)

Utgangspunktet for kampen er krystallklar; med tap kan vi nesten skyte en hvit pil etter andreplassen, og med seier vil vi være med igjen for fullt.

Hødd tar ledelsen 1-0.

Hødd er veldig nær å få en drømmestart når en heading fra kloss hold reddes av Idar Lysgård på streken på ekte de Gea-vis! Der slipper vi med skrekken. Men hjemmelaget fortsetter å trykke på, vi stresser og klarer ikke å etablere noe eget spill de første 20 minuttene.

Så kommer Johnny Buduson endelig til en sjanse, og den er i tillegg stor. Han vinner en hodeduell i feltet, men keeper redder mesterlig!

Så tar Hødd ledelsen etter en corner, hvor ballen havner hos en Hødd-spiller på 11-12 meter. Han skyter, skuddet blokkeres, men havner hos Melvin Frithzell som skyter i mål mellom bena på en Skeid-spiller og keeper Lysgård.

Lagene går til pause med en ikke ufortjent Hødd-ledelse, selv om Torshov-gutta også har hatt sine muligheter.

Johnny setter inn 1-1 på straffe.

Andre omgang utvikler seg til å bli en av sesongens sterkeste på bortebane! Skeid-gutta må ha fått mange gode instrukser av trener Holme i pausen, og slipper nesten ikke hjemmelaget til sjanser i det hele tatt. Utligningen er høyst fortjent, selv om den kommer på et straffespark av den kanskje billige sorten. Johnny Buduson setter straffen sikkert høyt i mål og det står 1-1.

Etter vel timen spilt sender en Hødd-spiller en pasning tilbake til egen keeper, med det er for løst og Buduson jager ballen. Han går i duell med keeper, som spiller ballen rett i beina på vår debutant Øystein Vestvatn. Han oppfatter situasjonen og fyrer av et skudd fra ca 35 meter og ballen triller i mål, og Skeid har snudd kampen!

Noen minutter etterpå holder Vestvatn på å score igjen etter pasning fra Buduson, men skuddet går i tverrliggeren! Skeid har god kontroll på kampen nå, selv om det regner og blåser på Høddvoll.

Øystein Vestvatn (nr. 29) blir matchvinner!

Lagene skaper et par sjanser hver før både Hødd og Skeid er veldig nær å øke ledelsen. Først Hødd med et godt frispark fra langt hold som stryker tverrliggeren. Deretter starter Skeid en flott kontring; Matarr Kah bryter et angrep, ballen spilles opp på Buduson, han sender en pasning på tvers i feltet. Der mottar Henning Andresen ballen, han fyrer av og ballen treffer krysset og spretter ned på femmeteren!

Tre minutter før slutt holder seieren på å ryke for Skeid, men vår eminente keeper Lysgård redder forsøket alene med Hødd-spilleren. Kampen ebber ut og vi kan puste lettet ut etter en meget sterk seier på en vanskelig bortebane.

Gard Holme kommer med følgende kommentar til redaksjonen etter kampen:

"Først og fremst en utrolig deilig seier! Hødd er et ordentlig godt fotballag, og det å vinne mot de her på bortebane er en skalp vi er ekstra stolte over å ta med oss.

Kampen er en tøff krig fra første spark. Hødd åpner sterkt og kjører oss litt første 15-20 min. Utover i omgangen kommer vi litt mer med, har et par veldig store sjanser selv, men egentlig fortjent at de leder halvveis.

I pausa bestemmer vi oss for å ta skikkelig tak, og måten vi responderer på i 2. omgang er jeg veldig fornøyd med. Vi viser lagmoral, guts og vilje, snur kampen, og har også de største sjansene etter det.

Nå er det bare å glede seg til neste helg. Da skal vi revansjere oss mot Kvik Halden. Vi må opp noen hakk i eget spill skal vi klare det, så det er bare å nullstille så fort som mulig og komme seg tilbake på treningsfeltet!".

Alta-Kvik Halden ender søndag 4-4, noe som også er et fordelaktig resultat for oss.

Neste kamp er "hjemme" i Vallhall mot Kvik Halden lørdag 24.10 kl. 16:00.

Hødd - Skeid 1-2 (1-0)