3-1 over Mjøndalen

Vi er tilbake på vinnersporet og slår Mjøndalen 3-1, etter scoringer av Johnny Buduson, David Hickson og Gabriel Andersen. Se scoringene her!

Annonse:

(Forsiden: Johnny Buduson scoret igjen. Arkivfoto: Anders Vindegg)

Hjemmelaget, som vanligvis har brune trøyer, stiller for anledningen i helhvite drakter, mens vi får beholde vårt røde og blå antrekk. De første minuttene byr ikke på de store sjansene, og det skjer ikke noe nevneverdig før Mjøndalen får frispark på hjørnet av vår 16-meter.

Johnny scorer igjen

Frisparket er ikke av det mest minneverdige slaget og daler ned i klypene på Lars Kvarekvål. Skeid starter også denne kampen med høyt press, og når 10 minutter passeres, spiller Johnny Buduson vegg med Felix Anthonessen, får ballen tilbake i feltet og skyter hardt rett over hjemmelagets målvakt, det står 0-1 på tavla på Consto Arena. Flott gåll!

Så følger en god Skeid-periode, med sjanser til å øke ledelsen både for Anthonessen og David Hickson, som har en meget god dag på Consto. Han kommer stadig fri på kanten, men innleggene treffer dessverre ikke alltid en medspiller. Men kombinasjonene sitter som de skal, og vi spiller virkelig flott fotball.

Halvveis i omgangen snurrer Buduson rundt med MIF-forsvaret, er plutselig igjennom og får skutt, men keeper tar fram en feberredning! Like etter drar Hickson seg fri og skyter, men ballen stopper i "blokka". Neste mann til å forsøke seg er Ulrich Ness, som fyrer av fra 18 meter, men like utenfor.

Mjøndalen sliter med presisjonen, og vi forsvarer oss godt. Frustrasjonen tar overhånd, og Hickson felles bakfra, noe som straffes med gult kort. "Bruntrøyene" kommer etterhvert til skudd, dog fra langt hold, og kula suser en meter over.

Et par minutter før pause sender Buduson ballen til Anthonessen, men keeper redder skuddet såvidt. Når dommer blåser til pause kan gutta gå i garderoben med et lass med selvtillit, dette har vært bra!

Hickson dobler

Spillerene har ikke vært på banen i mange sekundene i andre omgang før vi igjen får nettsus! Hickson går i duell på femmeteren på innlegg fra Marcus Melchior, forfølger ballen og pirker den inn nede ved stolperota, og vi har doblet ledelsen; 0-2!

Vi gjør flere bytter etter hvilen, og "Sully" Bojang er en av de som kommer inn og er tilbake på Skeid-laget etter tre år i "utlendighet" i Kongsvinger, Haugesund og Sarpsborg 08.

Jacob Romsaas er også en av innbytterne, og sender en smart ball til Hickson, men han får ikke utnyttet sjansen; der hadde vi mange mann i boks! Mjøndalen blir stadig farligere, tråkler seg nesten igjennom, og tilslutt får de lønn for strevet. En corner spretter litt frem og tilbake, før den feies i nota, og det står 1-2.

Med halvtimen igjen, og etter nok noen Skeid-bytter, øyner hjemmelaget muligheten for å komme ajour. De skaper sjanser, og belønnes med to cornere på rappen, men ingen uttelling på tavla. Innbytter Gabriel Andersen vil det annerledes, men langskuddet suser over.

Mjøndalen gir seg ikke, og er veldig nære igjen når en lur lobb spretter oppå vår tverrligger og i nettet bak mål. Vi insisterer på å spille oss ut av høyt press, noe som nesten medfører at Kvarekvål setter ballen i eget mål!

Gabriel setter den tredje

Så følger noen gode sjanser til for oss, og kampen ser ut til å ebbe ut med 1-2. Men så får vi en kontringsmulighet, Mjøndalen står høyt med laget, og Jacob Romsaas trer en stikker igjennom til Gabriel Andersen, som punkterer kampen rett før dommer blåser av, og vi vinner 3-1!

Trener Gard Holme må være meget godt fornøyd med både spillet og resultatet i denne kampen, som forsterker inntrykket av at vi absolutt kan slå godt fra oss når OBOS-ligaen starter i april.

Neste match er borte mot Strømmen fredag 18. mars kl. 17:00.

Skeids lag:
Lars Kvarekvål - Mikkel Tveiten, Fredrik Berglie, Hayder Altai - David Hickson, Ulrich Ness, Bendik Rise, Morten Olsen - Felix Anthonessen, Johnny Buduson, Marcus Melchior.

Innbyttere, som kom inn i løpet av 2. omgang: Anders Johansen, Tomas Borgersen, Sulayman Bojang, Mads Aaserud, Jacob Romsaas og Gabriel Andersen.